Resepi Ikan Cencaru Sumbat Mudah & Happycall

Hai. Resepi bersama.Happycall.. Ringkas gaya suri rumah!!




*IKAN CENCARU SUMBAT BERSAMA HAPPYCALL*

Ada ikan cencaru? Ha.. jadi sama-sama buat ikan sumbat yang menyelerakan ni..

.
Bahan -bahan asas:

- 3 biji lada kering atau lada hidup
- Ikan cencaru 2-3 ekor
- 3 ulas bawang merah & putih
- Kelapa muda yg siap parut
- Garam, gula & penambah perasa


Cara membuat senang je kak2, adik2 :

1. Ikan tu uolss belah belakang.. Siap belah semua basuh cuci2 pastu lumurkan sedikit garam halus
2. Pastu, blend bawang merah & putih, kelapa muda, lada kering, dan juga masukkan sedikit garam, gula serta penambah perisa. Masukkan juga sedikit air masa blend..


Saksikan video penggunaan Happycall untuk membakar ikan cencaru...

**Kalau nak kuah pekat masukkan isi ikan yg lain dalam tu.. Rebus & perisikan..

3. Selesai blend, anda masukkan dalam ikan yg dibelah belakang td...
4. Masukkan sesudu minyak masak pd permukaan Happycall pastu letak la ikan td.. Balik2 ikan sampai masak..
5. Boleh dicicah bersama sambal lada..


Semoga bermanfaat!! Selamat memasak!! Esok cuti boleh la cuba...

Dah guna Happycall 32CM dirumah anda? Hari ni saya dah kongsikan dengan anda resepi mudah bersama Happycall iaitu ikan bakar versi Happycall bersama dengan air asam. Kini, memasak lebih mudah dengan Happycall jerr


★★ Ciri-Ciri ★★ 

• Dimensions: 32cm (L) x 21.5cm (W) x 6.5 cm (H)
• Material: aluminium diliputi tiga lapisan titanium
• Beratt: > 2.5kg
• Warna: Merah
• Pemegang bermagnet untuk masakan tekanan tinggi
• Jalur silicon memerangkap aroma masakan 
• Tanpa membebaskan asap tebal
• Masakan tidak melekat pada periuk (Non-stick frying pan)
• Pegangan Stainless Steel 
• Tempat penampung minyak /wap air
• Dilengkapi dgn penahan minyak 
• Ada lubang wap 
• Gagang Anti Panas 
• Menghasilkan pressure tinggi
• Proses masak menjadi lebih cepat 30-40%
• Tidak tumpah saat masakan dibolak-balik


Happycall Double pan/ with grill merupakan alat memasak teknologi modern yang direka khas untuk anda yang inginkan kesempurnaan. Kerja memasak menjadi lebih mudah spt, membakar, memanggang, menggoreng, mengukus,merebus dsb


*************************************************************
Untuk tempahan Happycall Whatapps ke 0133049082 untuk mendapatkan harga diskaun..
*************************************************************
Klik Like us untuk resepi akan datang...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my