Produk Keperluan dan Produk Kehendak

Dari ABS: Produk Keperluan dan Produk Kehendak 

Bisnes menjual tepung gandum dan bisnes menjual roti budak sekolah adalah contoh barang keperluan.

Banyak peniaga Melayu mengambil hutang bank dengan mencagarkan hartanah bagi memulakan bisnes dalam sektor barang-barang kehendak. Barang sukar dijual, hutang gagal dibayar, hartanah dilelong oleh bank.
  • Membuka kedai makan nasi campur adalah bisnes keperluan. 
  • Membuka kedai makan nasi Arab adalah bisnes kehendak.
  • Membuka bisnes kafe kopi adalah bisnes kehendak. 
  • Membuka restoran salad buah-buahan adalah bisnes kehendak.
Permintaan bagi barang-barang keperluan sentiasa ada sepanjang tahun. Dalam keadaan ekonomi sihat mahupun gawat, orang tetap membeli barang-barang keperluan.

Dengan pertambahan jumlah penduduk, permintaan barang-barang keperluan sentiasa semakin meningkat.

Tips Cari Idea Tulis Ebook Sendiri

Proses menulis ebook adalah lagi mudah dari proses mencari tajuk ebook untuk di tulis. Kadangkala, yang menjadi penghalang kepada usahawan internet untuk memiliki perniagaan ebook sendiri bukan di sebabkan tidak ada kemahiran menulis tetapi tidak tahu hendak menulis apa.

Ebook di tulis untuk menyelesaikan masalah orang ramai. Orang ramai membeli ebook di sebabkan mereka mahukan maklumat yang ada di dalam ebook tersebut. Sebenarnya, anda boleh tulis apa sahaja yang anda mahu kemudian anda hanya perlu menjualnya kepada mereka yang memerlukannya.

Konsepnya mudah, jual minuman pada mereka yang dahaga dan jual makanan pada mereka yang lapar. Jual ebook pada mereka yang mahukan maklumat tersebut. Maksudnya, anda boleh jual ebook apapun asalkan teknik pemasaran anda bagus.

Untuk membantu anda mencari idea untuk tulis ebook, saya senaraikan tiga teknik simple yang boleh membantu anda untuk cari idea untuk menulis ebook.

Rahsia Bisnes Baju Kurung Jenama Sendiri

Baju kurung adalah pakaian tradisional sejak turun temurun. Saya pasti anda tahu apakah sebenarnya baju kurung. Saya tidak mahu bercerita panjang lebar mengenai maksudnya sahaja tetapi lebih kepada bagaimana anda boleh buat duit dengan bisnes baju kurung ni. Mahukan saya cerikan dengan lebih lanjut ?

Bila sebut bisnes, sudah tentulah ada proses jual beli yang berlaku. Bisnes baju kurung yang saya maksudkan ialah anda menjadi peniaga baju kurung dan untung 100%. Sukar untuk dipercayai ke ? Jangan risau, pendedahan kali ini tidak melibatkan modal yang tinggi malah anda dibimbing sampai berjaya.

p/s : Sekadar gambar hiasan sahaja. Cantikkan ?

Cara Rawatan Bekam Di Rumah

Perhatian kepada anda yang ingin menjaga kesihatan dan anda yang sedang menghidapi pelbagai penyakit. Rawatan bekam satu cara alternatif untuk buang darah kotor dalam badan, bahkan amalan bekam adalah rawatan sunnah.

Pernah anda buat rawatan bekam ? Ok, kali ini usah risau kerana anda boleh lakukan dirumah sahaja tanpa mengupah pengamal perubatan bekam yang kosnya mencecah ratusan ringgit. Kalau ada isteri, boleh isteri tolong buatkan. Kalau ada anak yang dewasa boleh minta mereka buatkan untuk anda. 


Pastikan mereka tak takut darah okeyy ! Berbekam tidak memerlukan kos yang tinggi. Ianya juga mudah dilakukan. Panduan yang anda bakal baca nanti akan bongkarkan kepada anda cara mudah dan moden dalam perubatan bekam

Rahsia Menjadi 'PRO' Dalam Rekaan Minisite Menggunakan Blogspot

Anda seorang usahawan online ? Menjual produk online tanpa minisite adalah satu kesilapan besar kerana sukar untuk pelanggan mengenali produk/perkhidmatan yang anda jual. Mudahnya, sekarang ni nak bina minisite tak perlu upah orang sebab anda boleh buat sendiri pakai platform blogspot.

Sebelum tu nak tanya ? Tahu tak cara nak buat minisite dengan blogspot ? Sebab saya pun tak mahir melainkan ada tutorial lengkap. Ni nak habaq kat cheq kawan saya dah keluarkan satu produk untuk panduan newbie dalam membina minisite menggunakan blogspot. Kalau tengokkan cukup mudah, bahkan anda juga boleh tawarkan servis bina minisite jika sudah jadi pakar !

PJXSTAR

Anda boleh berjimat beribu ringgit untuk upah designer untuk blog atau minisite anda? Sedangkan anda sendiri boleh hasilkannya dengan mudah hanya melalui blogspot.

Peperiksaan Pegawai Penerangan S41

Saya baru perasan tadi, SPA dah umumkan calon yang layak untuk menduduki Peperiksaan Bertulis Kemasukan sebagai Pegawai Penerangan S41 pada 1 MAC ini.

Anda boleh buat semakan melalui link ini;

Jika anda dipanggil, jangan hadir tanpa persediaan, peluang untuk anda gagal besar  jika anda buat begitu.

Rujukan ini wajib anda baca. Ianya oleh Tim Infokerjaya yang telah bantu ribuan  calon lulus sejak tahun 2009 lagi. Terus ke;
  • Untuk mengetahui kena masuk web rahsia kami, Klik Sini
Sekadar nak berkongsi :)

Serius, demi kejayaan anda !

Resepi Cara Buat Aiskrim Goreng

Ice Cream Goreng
By:El-farini Binti Zainudin



Sediakan Roti...Ice Cream apa2 perisa...dan juga apa2 bekas yg boleh ditekup dan juga garpu
Letak 1 sudu/2 sudu ice cream keatas 1 keping roti
Kemudian Letak 1 keping roti diatas ice cream tadi
Dan tekup,dgn bekas bulat,kalau boleh nk yg besar.
Picit keseluruhan tepi dgn garpu sehingga habis untuk mencantikkan lagi hidangan anda.
Simpan didlm freezer 2-3 jam.
Bila ice cream didlmnya dah beku,barulah boleh digoreng dgn api yg panas.
Balik2kan,bila dah agak2 garing dan keperangan,barulah diangkat
Sedia untuk dihidang ketika masih panas.



Saya belum cuba lagi versi saya. Kalau menjadi nanti saya boleh ajarkan. Macam best je buat aiskrim goreng ni. Wah, jimat duit poket sebab harga kat luar leh mencecah RM2 sebijik. *Kopak duit poket aku.hihihi

Selamat Mencuba! 

Saya try carik dan jumpa resepi ini kat facebook, Sumber Artikel

p/s :
Kalau nak pandai dan nak buat BISNES tart telur, kena beli CD bagus ni. Saya tengok kawan saya menjana lebih 3-4 angka sebulan jual tart telur sahaja!

Kawan-kawan beli disini : Panduan Buat Tart Telur Yang Lazat

Produk Kosmetik Beracun . Sedih Berita Ini.

Kosmetik online beracun

Oleh Intan Mas Ayu Shahimi
Kuala Lumpur: Kegilaan mendapatkan kosmetik secara online yang menjadi fenomena baru di kalangan remaja tidak kira perempuan atau lelaki untuk muka tampil cerah menawan ternyata membawa azab kepada segelintir mereka apabila muka seolah-olah terbakar kerana penggunaan kosmetik beracun.
Ini berikutan mereka terlalu mudah diperdaya dengan ‘jaminan kualiti produk’ serta pelbagai ‘testimoni pengguna’, di blog serta laman sosial Facebook, kononnya kosmetik yang ditawar berkesan dalam tempoh sesingkat tiga hari. 
Mengakui sesal kerana terjebak dalam pembelian kosmetik di laman Facebook, Sharina (bukan nama sebenar), 19, berkata, dia terpaksa mengasingkan diri daripada rakan sekerja apabila wajahnya ditumbuhi bintik halus merah seakan ruam panas. 

Farmasi Sebenar Dapur Anda ?


Apabila menghadapi penyakit ringan, ramai akan pergi ke farmasi untuk membeli ubat. Tapi tanpa diketahui ramai, farmasi yang sebenar ada di dalam rumah anda. Ia adalah dapur rumah anda. 

Mengapa kami berkata demikian? Mari kita lihat apa yang biasanya terdapat di dapur yang memiliki ciri-ciri penawar bagi keluarga sering masak di rumah (kurang makan di luar).

Halia
- membuang angin
- membersihkan saluran kencing
- sebagai anti-oksidan
- anti keradangan
- menjauhkan muntah-muntah di kalangan ibu mengandung 
- menghalang kanser
- menguatkan sistem imun

Nak Tahu Resepi Ikan Keli Masak Serai ?

Keli Masak Serai
Kiriman: cheflona
Sumber: mymom resepi
Hits: 37 Rating: 0.00 Review: 0


Bahan-Bahan:
3 ekor ikan keli sederhana besar (dipotong 2)
serbuk kunyit
garam
sedikit cili boh
Bahan A :
1 biji bawang besar
4 ulas bawang putih
3 batang serai
½ inci halia
5 batang lada besar (merah)
10-12 biji cili padi

Main Saham Boleh Buat Duit Ke ?

Salam Hormat,

Hari ni saya nak beritahu satu berita penting.  

Sahabat saya seorang Usahawan Internet yang tak asing lagi di Malaysia saudara Mohd Najib Asaddok ni baru sahaja bekerjasama dengan seorang pakar  pelaburan saham untuk menerbitkan satu panduan  khusus tentang saham.



Tujuannya untuk memahamkan lebih ramai rakyat Malaysia khususnya golongan bumiputera teknik sebenar menjana kekayaan dengan pelaburan saham. Jika anda perhatikan ada beberapa instrumen pelaburan yang boleh memberikan pulangan kepada pelabur.


Emosi Pelanggan Mempengaruhi Jualan Ke ?

Teknik Emosi : Mainkan emosi si pembaca sepenuhnya.

Teknik kali ini  adalah sentiasa mencari ayat yang mampu menyentuh emosi si pembaca. Katakan anda sedang menjual sebuah kereta. Apa yang patut anda tumpukan ketika menulis ayat jualan adalah menulis sesuatu yang boleh membawa si pembaca untuk membeli kereta yang anda jual.

p/s : Gambar hiasan, ihsan pakcik Google
  • Jangan lakukan perkara di bawah :

Miliki kereta yang di lengkapi dengan engin bertaraf dunia dan termaju di abad ini.

  • Lakukan perkara di bawah:

Bawa teman wanita anda berjalan-jalan dengan kereta yang cantik dan canggih.

Ketahui Tips Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Adakan anda calon-calon yang akan menduduki peperiksaan MUET. Adakah anda kini sedang berada di dalam keadaan rungsing dan serabut kepala otak memikirkan tentang peperiksaan MUET yang akan ditempuh dalam hidup ?


Maklumlah, peperiksaan MUET ini mungkin salah satu elemen  yang penting di dalam hidup anda. Ianya akan menentukan sama ada anda akan berjaya untuk menyambung pelajaran ke IPT atau tidak?, atau ia juga akan menjadi tanda penentu bahawa sama ada anda layak atau tidak untuk dinaikkan pangkat di tempat kerja anda.

Panduan Lengkap Menjadi Penternak Kambing

Assalamualaikum,

Kisah kali ini saya bawakan khas seorang rakan saya yang dari dulu tak tahu pasal cara menternak kambing ni. Beliau mengambil inisiatif untuk menceburkan diri dalam bidang penternakan. Untuk pengetahuan semua, sebelum memulakan kerjaya menternak kambing, beliau sering kali belajar cara-cara menjadi penternak yang berjaya termasuk menghadiri kursus. 

Satu demi satu kisah kejayaan usahawan-usahawan tani ini dipaparkan, sama ada di akhbar mahupun TV. Kisah-kisah ini amat mengujakan, kerana dia amat meminati bidang pertanian dan penternakan. Sememangnya, sudah lama dia menyimpan hasrat untuk menceburkan diri di dalam bidang pertanian dan juga penternakan ini. Tetapi, disebabkan dia  bekerja makan gaji.. maka niat tersebut terpaksa dipendamkan. Cara penternakan kambing cukup mudah jika anda tahu formula diawal pembabitannya termasuk cara buat sangkar, cara pilih baka kambing, cara beli makanan kambing dan cara merawat kambing yang ada masalah kesihatan atau berpenyakit.

Rahsia Bisnes Bun, Pau dan Pizza Sangat Menguntungkan


Belajar Buat Bun, Pau dan Pizza Di Rumah Style Hotel Dan Jana Pendapatan Melaluinya

p/s : Bun yang sedap mempunyai ramuan rahsia..

Tahukah anda bisnes bun, pau dan pizza sangat menguntungkan. Margin keuntungannya hampir tiga kali ganda. Inilah bisnes terbaik buat anda. Anda cukup bertuah kerana boleh berlajar  dari yang berpengalaman dalam bidang ini.  Semuanya diajar terperinci dari asas sehingga pandai. Ramai yang telah berjaya.

Kepada yang berminat untuk belajar membuat  bisnes bun, pau dan pizza tetapi tiada masa nak ke kursus bolehlah dapatkan DVD video step by step ini. Belajar dari yg berpengalaman kerja  di hotel.  Anda akan diajar melalui video yang sangat terperinci dari asas sehingga pandai. Ramai yang telah berjaya melalui panduan video ini.

Untung ke jual benda bakery macam bun, pau, pizza ni ?

Bagi saya, sebenarnya sangat menguntung kan jika bidang anda yang sedia ada minat kepada bakery dan pastry ni. Kenapa saya katakan begitu, kerana semestinya permintaan sangat tinggi semasa cuti sekolah orang nak buat majlis kenduri, majlis tahlil, majlis bacaan yasin dan sebagainya. Jika anda ada usaha lebih, anda boleh deal dengan kantin sekolah atau mana-mana kafe untuk memasarkan produk anda tu. Saya gerenti, pasti orang berminat nak beli kan ?

Apa tunggu lagi, tambahkan ilmu, tambahkan duit poket nanti. Saya syorkan anda dapatkan rahsia bisnes bun, pau dan pizza yang sangat menguntungkan ni. Jangan terlepas peluang ini kerana bidang masakan/makanan sentiasa mendapat permintaan tinggi. Saya pun dah rasa lapar ni nak tulis entry ni. hihihi ..

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my