5 Kebaikkan Menyimpan Emas

As salam,

Bersua kembali kita... Apa Kebaikkan Menyimpan Emas?

Perempuan kalau emas mesti dia minat. Masa kahwin hantaran sebentuk cincin emas tidak dapat dipisahkan lagi. Logam bernilai tinggi ini menjadi kegilaan wanita, sekarang lelaki pun turut menyimpan emas sebagai pelaburan. Bukan pakai, tapi simpan. Lelaki mana boleh pakai emas. Orang dahulu sangat menitikberatkan pemilikan emas. Kalau pergi Kelantan, makcik yang jual nasi lemak tepi jalan boleh pakai emas yang besar-besar dan berat ! Fuhhh ....


Macam Mana Nak Memborong Di China?

Bertemu kembali,

Minat berniaga online? Pernah anda terfikir di fikiran lambakan produk yang dijual secara online dan offline kini dari mana datangya? Rata-rata daripada mereka mendapatkan stok terus dari negara tembok besar. Beli borong dari sana amatlah murah. Harus la kan kita nak yang murah sebab nak jual balik. Nanti boleh buat untung maksimum. Tapi, awas, tau tak cara nya? .... Tapi jangan bimbang kerana hari ini saya nak bagitau ada satu panduan memborong dari China secara terus, boleh buat online sahaja.


Laman web Taobao.com

Berita Baik Penggemar Fesyen Korea Lelaki

As salam,

Saya pun suka pakai baju ala-ala korea! Korang macam mana.. Sebab dia lawa dan elegent, memang sesuai dengan jiwa kita orang Malaysia ni. Hari ini kembali menulis. Sebagai pembuka artikel, saya nak cerita satu laman blog yang menjual baju/jaket/fesyen korea lelaki. Istilah lain orang kita suka panggil fesyen kpop katakan. Semua nak kpop dari topi, baju, seluar, belt, kasut dan sebagainya. Yang penting kpop, kpop la juga tapi jangan terlalu mendedahkan aurat kita. Lelaki dan wanita ada batasan aurat yang perlu dijaga.

Alahh, korang memang minat kpop kan? hehe.. Fesyen kpop ni dah mula menular dan telah ada pengikut sendiri serata dunia kot !!. Rata-rata penjual fesyen ala-ala korea ni tak menang tangan nak layan tempahan pelanggan. hihihi.. Ni masa berkawan dengan penjual baju tu dulu kala.

Mari tengok web ni : www.srfesyen.com


P/S : SR Fesyen menyediakan variety pakaian/ fesyen  ala-ala Korea khas untuk jejaka. Menarik bukan?

Kisah Pengasas Produk Kosmetik

Hai,

Lama saya tak review pasal tokoh usahawan kosmetik. Biasa kita lihat ramai dalam kalangan wanita yang menjadi usahawan kosmetik terkemuka seperti Allahyarhamah Datuk Sosilawati sebagai pengasas NV, Dato Vida pula terkenal dengan rangkaian produk Pamoga dan Qu Puteh, manakala Puan Rozita Ibrahim pula pemilik serta pengasas Sendayu Tinggi , paling popular Kak Ton la .. hihihi....dan ramai lagi yang saya suka baca kisah kejayaan mereka.

Nak buat Produk KOSMETIK Jenama Sendiri ?? . Klik Sini !

Berbalik kepada tajuk kita, hari ini saya ingin perkenalkan seorang lagi usahawan kosmetik iaitu Muhammad Zukermi, pengasas MZ Secret. Mari kita ikuti latar belakang kejayaan pengusaha produk kecantikkan MZ ini.

p/s : Muhammad Zukermi
Credit : Utusan Melayu

Mee Sup Mudah & Sedap

As salam,

Korang masak apa hari ini ? Masak kat rumah ke beli kat kedai? hihi.. Ok, hari ni saya nak berkongsi dengan anda semua satu resepi kegemaran keluarga iaitu Mee Sup. Korang tau kan, mee sup ni simple je, tapi kalau malas nak buat asyik beli sampai bila tak pandai nak buat dirumah. 

Luangkan masa hujung minggu anda untuk mencuba resepi mee sup mudah dari saya. Mee sup ni simple je. Tak de la loaded  sangat, yang penting sedap, dan cepat habiss..

Resepi ini anda boleh cuba dirumah, bahan-bahannya pula senang nak cari, semua ada didalam peti ais.

Ebook Bonus Panduan Bisnes Shopee

3 Buah Ebook Bonus Special!.

Ebook Jual Produk Tanpa Pesaing

BONUS #1 : JUAL PRODUK TANPA PESAING


Dalam ebook bonus ini saya berkongsikan teknik, bagaimana untuk membuat kajian tentang produk yang mempunyai permintaan tinggi tetapi kurang pesaing!



Dua perkara ini sangat penting! 



Antara sebab jualan anda akan menjadi sendu adalah disebabkan kurangnya permintaan produk di dalam pasaran atau, disebabkan terdapat terlalu ramai pesaing!



Jadi adalah amat penting untuk anda dapatkan produk yang tepat untuk berniaga di Shopee!, 




7 Cara Promosi Secara Percuma


BONUS #2 : 7 CARA PROMOSI SECARA PERCUMA!



Di dalam ebook utama, saya sudah kongsikan 4 cara promosi . Namun dalam ebook bonus ini! Saya kongsikan lagi 7 cara promosi yang boleh anda lakukan untuk promosikan lagi kedai dan produk anda di Shopee!



Kesemua 7 cara yang saya tunjukkan ini adalah kaedah promosi percuma tetapi ianya tetap berkesan! Sehingga hari ini... saya masih lagi menggunakan 7 kaedah promosi ini! 





Strategi Niaga Tanpa Modal



BONUS #3 : STUDY CASE : 2 STRATEGI NIAGA TANPA MODAL DI SHOPEE!



Dalam ebook ini pula! Saya tunjukkan secara real, bagaimana saya cari pembekal, setup kedai, masukkan barang hinggalah kepada mengurus order pelanggan dan pastikan barang tersebut sampai ke tangan pelanggan!



Bukan 1 study case! Tapi 2.... Kedua-duanya tidak memerlukan saya mengeluarkan modal dan menyimpan stok untuk bermula!





EXTRA BONUS! - FB GROUP SUPPORT

Facebook Group
Ya! Tidak cukup dengan 3 ebook Bonus yang power diatas! Saya juga turut menyediakan sebuah Facebook Group khas untuk anda yang mendapatkan ebook ini pada hari ini!



Dalam group ini, anda boleh bertanya soalan jika anda ada sebarang perkara yang mungkin anda kurang jelas setelah membaca ebook Bisnes Shopee ini!. Di dalam group ini juga anda boleh saling mengenali pembaca-pembaca ebook yang lain dan berkongsi info dan tips yang terkini!



Jadi,anda tidak perlu risau kerana anda tidak akan ditinggalkan terkapai-kapai berseorangan setelah anda mendapatkan ebook ini!
   

Klik Sini !.

Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my