Bisnes Jual Tudung Online Dari Rumah Sahaja

Anda seorang peniaga online tapi suka kepada tudung ? Lebih elok jika anda mempunyai supplier sendiri kerana anda akan mendapat bekalan tudung secara berterusan

Bisnes Jimat Kos, Hanya Dari Rumah!

Nak mula buat bisnes tudung ni, tidaklah susah sangat! Kita boleh mula dengan modal beberapa ratus ringgit sahaja! Pulangannya juga agak cepat.

Duit modal akan dapat dipusingkan dengan cepat! Lubuk jualan juga senang dijumpai.

Bila kita buat bisnes tudung ni...  Banyak sangat kos yang dapat kita potong dan jimatkan!

Mencari Hotel Di Jepun Serta Review & Pengalaman

Hai,

Anda akan melancong ke Jepun tidak lama lagi? Perlu baca ni kerana kami baru sahaja menginap di sebuah hotel, APA Hotel TKP Nippori Ekimae.. Bandar ketibaan kami Tokyo, Haneda ..

Best kan travel ? Selain nak kenal tempat orang, boleh tambah kenalan baru dan juga pengalaman baru. Kalau travel dengan kawan-kawan sudah tentu suasana lagi meriah. Persoalan utama, dimana nak tinggal ? Masa ini, anda perlu kepada sebuah penginapan yang sempurna dan selesa.


Baby Spoon Cara Menyuap Bayi Dengan Mudah

Hai, bayi anda sudah bersedia untuk memulakan makanannya yg pertama. Selepas tempoh menyusu badan tibanya untuk makan pula .. Wah ! kekadang nak urus bayi makan ini agak mencabar bagi mummy sebab tangannya tak duk diam. Asyik nak kibas2 je kan..

Tips untuk bayi yang baru bermula makan seawal 6 bulan keatas:

1. Pastikan anda memberi makanan lembut
2. Ikut saranan doktor setiap kali ke klinik
3. Jgn bagi makanan yang keras/pejal
4. Pastikan makanan yg diberi mencukupi
5. Jgn bagi makanan yg dah terdedah lama
6.Jgn tambahkan perisa/pewarna/garam/gula dalam makanan bayi

dan banyak lagi tips nya ...

Cara Buka Akaun Poslaju

Hai,

Ada antara anda ni nak tahu cara buka akaun Poslaju ? Meh saya ceritakan secara ringkas bagaimana nak bermula. Proses nya tidak sesukar seperti yang anda sangka asalkan semua dokumen yang dikehendaki ada bersama anda..


Bisnes Dropship & Bisnes Borong

As salam,

Bisnes Dropship

Anda seorang dropshipper? Bagus idea dan usaha anda tu, skrg kan semua orang ada laptop & smartphones. Kan rugi je kalau guna benda tu tanpa menghasilkan pendapatan untuk kita. Paling kurang masuk la duit poket sebulan2. Baru lega nak bayar bil telefon, bil Astro, bil internet dan pelbagai.

Dropship mudah uolss nak buat. Just jual produk orang lain dan ambil untung atas jualan tersebut. Tugas anda adalah promosi produk sahaja dan buat tempahan dengan pembekal anda. Tugas mereka adalah mengepos barang yang anda order. Mudah sekali lihat, tapi pastikan pembekal anda yang jujur.

Rata-rata peniaga online ada join dropship kasut, bag, pakaian, kuih raya, acuan kuih, permainan bayi, barang bayi, dan banyak lagi. Ada antara mereka sudah merasa pendapatan 3-4 angka sebulan. Jadi, saya mengajak anda buat bisnes dropship. Langkah awal tanpa modal besar.

Jika anda ada produk sendiri, anda bebas meletakkan harga jualan. Kalau dropship anda masih lagi tertakluk pada harga modal supplier.

Kalau murah ok la kan, tapi kalau mahal tak berpadanan dengan untung yang anda dapat macam tak puas hati pulak!

Tiket Flight Murah Tempah Di Traveloka

Hai,

Pernah tak anda membuat tempahan tiket flight secara online? Mesti pernah kan kalau selalu pergi travel. Mungkin anda belum tahu lagi bahawa di Traveloka pun boleh menempah tiket kapal terbang murah domestik malahan antarabangsa pun boleh. Selain tiket kapal terbang, portal ini turut menyediakan kemudahan menempah hotel secara online.

Saya lebih suka menempah tiket domestik seperti MAS dan Malindo Air di Traveloka sahaja tanpa log in website airlines.


Boleh layari : https://www.traveloka.com/en-my/

Panduan Jual Tudung Sendiri Secara Online

Hai,
Anda minat nak buat bisnes tudung jenama sendiri tapi tak tahu cara nak mulakan bisnes tudung ? Anda fikir modal kena besar? Oh~ tidak sama skali..

Saya melihat sekarang ramai orang dah mula beralih untuk memilih bisnes online sebagai sumber pendapatan tambahan. Rugi jika tidak anda join skali.. Nak jual tudung pun boleh  !!

Bila kita nak buat bisnes tudung ni, memang ada banyak juga benda yang perlu kita tahu ..
  • Di mana nak cari supplier?
  • Apa tudung yang disukai oleh pasaran?
  • Kain jenis apa yang mahu digunakan?
  • Mana nak cari tukang jahit?
  • Berapa harga nak letak?
  • Macam mana nak ambil gambar yang menarik?
  • Kat mana nak jual?
  • Macam mana nak buat ayat iklan?
  • Macam mana nak tahu apa tudung yang pelanggan suka?
  • Dan macam-macam lagi perkara dan persoalan yang muncul!

Cara Bisnes Instagram & Buat Jualan di Instagram

Hi pembaca budiman !

Sekarang ni, instagram memang sedang hot! maka berpusu-pusu orang buat bisnes di instagram . Jika anda salah seorang seller online, anda kena tahu cara berbisnes di Instagram secara lebih terperinci supaya pesaing tak dapat menghidu taktik jualan anda.. 

Sudah ramai yang mula buat jualan "meletup-letup" di instagram! .. Salah seorang daripanya, Tuan Nigel Ong!

Dulu... dia banyak jual barang-barang yang dia borong dari china secara online di Facebook. Tapi sekarang, banyak jualannya diperolehi dari instagram pula.

Dalam masa yang sama, ramai juga yang bertanya kepada beliau, bagaimana beliau meletupkan jualan produk beliau di instagram? Nak tahu cara bisnes dia Instagram ?

Rahsia Bisnes Putu Sendiri

Salam Mesra ,

Harga barang naik tapi gaji tetap sama. Memang ramai yang merungut tentang masalah ini. Tapi apa guna merungut sahaja tanpa jalan  penyelesainya. Tak kan nak terus merungut dan  hidup kesusahan.

Kita anda boleh mengubah hidup anda kepada yang lebih baik dengan memulakan bisnes makanan putu piring atau putu bambu. Ia boleh dilakukan sambil bekerja.

Ini kerana bahan-bahan putu boleh dibuat sehari  sebelumnya. So malam, anda siapkan serbuk  putunya dan keesokan petang selepas balik  kerja, anda boleh mula berniaga. Yang pasti  akan menjana pendapatan yang lumayan dengannya.

Keuntungan bisnes putu piring dan putu bambu memang lumayan. Kini anda juga boleh memulakan bisnes putu piring dan putu bambu dengan panduan step by step ini. dibawah ini modulnya:

Review Travel Ke Pulau Nami Korea

Hai, 

Kalau pergi Korea mesti tak terlepas peluang untuk berkunjung ke Pulau Nami. Fuh.. Kalau nak bergambar ni memang cantik view disini. Dengan pokok-pokok yang ditanam bersusun cantik pasti memberikan memori indah buat pelawat yang berkunjung ke sini


Pulau Nami terkenal semenjak meletusnya Winter Sonata, hah.. kalau korang yang belum pernah kesana memang banyak sangat momen lama dalam cerita tersebut ada disini. Kalau ada rezeki melawat Korea boleh jejak kaki ke Pulau Nami.

Dropship & Modal

Hai, anda tidak mempunyai modal besar untuk memulakan bisnes sendiri? Tidak mengapa, jangan bersedih kerana dengan wujudnya sistem dropship anda boleh menjimatkan wang dari terus melebur tanpa tentu hala.

Jika anda sertai dropship, terdapat beberapa kelebihan yang bakal anda peroleh. Saya ringkaskan seperti dibawah :

Tanpa sebarang modal besar diperingkat permulaan.

Macam Mana Nak Buat Bisnes Aiskrim Part Time

Hi peminat aiskrim !

Betul! Zaman sekarang ni, jual aiskrim secara parttime pun boleh jana antara RM2,000 hingga RM5,000 sebulan. Kalau usaha lebih lagi.. insyallah boleh dapat lebih daripada tu..

Buat part time ni, maksudnya.. hanya menjual pada hari Sabtu-Ahad sahaja... time-time cuti hujung minggu.

Tak percaya? Percayalah.... ini beberapa bukti mereka yang telah berjaya jana ribuan ringgit secara part time, dengan hanya menjual aiskrim sahaja pada hari sabtu dan ahad!

Apa Rahsianya?

Mestilah ada rahsia! 

Pertama sekali... kena tahu macam mana nak buat aiskrim?

Kedua....kena tahu kat mana nak jual aiskrim tersebut? Orang kata.. tempat "lubuk"... kalau tahu lubuk ni.. insyallah boleh jual sampai beribu ribu kon

Macam Mana Nak Jual Air Balang ?

Hi!

Siapa sangka? Hanya dengan jual air buah sahaja, brader ni boleh untung sehingga RM7k sebulan!

Lebih menarik lagi, dia cuma jual di satu tempat sahaja! Bukannya ada cawangan atau stall di banyak tempat!

Lagi pelik.. dia cuma jual 3 balang air je!

Pelik tak pelik!?

Review Transit Hotel Berdekatan KLIA/KLIA2

Hi,
Selamat berhujung minggu !

Normal bagi setiap traveller untuk menginap di hotel jika anda salah seorang penumpang transit yang agak lama untuk menunggu flight berikutnya. Jika bermalam di airport memang amat tidak selesa buat mereka yang melancong bersama keluarga. Jangan risau, saya akan guide anda untuk mendapatkan bilik hotel yang selesa dan murah tambahan pula berdekatan dengan KLIA/KLIA2..

Kami sampai di KLIA2 jam 11.50 malam. Sebelum tu dah siap-siap booking hotel untuk menginap satu malam sahaja.. Bukan apa, kami kena kumpul tenaga untuk perjalanan memakan masa 10 jam hari berikut.


Hotel kami menginap. Gambar dari Agoda..

Rahsia Bisnes Air Balang & Modal Bisnes Air Balang

Hi semua,

Sebelum ini, saya ada cerita satu kisah tentang seorang brader yang peroleh untung lebih 4 angka dengan hanya  berniaga air jus buah-buahan di bazar  ramadhan.

Selepas itu, saya banyak terima soalan yang bertanyakan tentang berapakah modal yang diperlukan jika mahu menjalankan perniagaan tersebut?

Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my