Rahsia Bayi Pandai Membaca Seawal Usia 1 Tahun

As Salam,

Mahukan bayi anda cerdik ? Bayi menjadi cerdik apabila mendapat banyak rangsangan daripada ibu bapa & persekitaran. Terdapat pelbagai teknik dan kaedah merangsang bayi bertujuan untuk mengoptimumkan keupayaan dan kebolehan mental bayi . Rangsangan melalui aktiviti bermain, bersenam, komunikasi dan lain-lain lagi. Pelajari bagaimana merangsang bayi agar menjadi pintar dan matang serta mampu menerima pengajaran dengan pantas! Semua kaedah merangsang bayi terdapat dalam ebook Rahsia Bayi Pandai Membaca

Berikut adalah kelebihan / keistimewaan yang terdapat dalam ebook Rahsia Bayi Pandai Membaca yang saya maksudkan:
  1. Satu kaedah mengajar yang mudah yang boleh dilakukan oleh semua orang di rumah
  2. Satu kaedah mengajar yang murah di mana bahan-bahan yang disarankan boleh dibuat sendiri tanpa memerlukan perbelanjaan banyak.
  3. Satu kaedah yang boleh dilakukan oleh ibu bapa atau sesiapa sahaja ahli keluarga yang dapat mengeratkan kasih sayang antara anak dan ahli keluarga.
  4. Jika dipraktikkan dengan betul,anak anda akan dapat  membaca pada usia 1 atau 2 tahun. Dengan cara ini anda tak perlu menghantar anak anda ke kelas Tadikan/Taska untuk memberi pendidikan awal.
  5. Kelebihan anak-anak yang dapat membaca awal , mereka menjadi lebih bijak dan sangat matang berbanding dengan kanak-kanak lain yang sama usia dengannya.
  6. Anak-anak yang cepat membaca lebih pandai mengurus diri mereka dengan melakukan aktiviti membaca tak kira masa.
  7. Anak-anak ini tak banyak ragam atau kerenah yang bukan-bukan kerana masa terisi dengan baik dan juga kerena mereka lebih matang.
  8. Panduan mengajar dan menguji seta prinsip-prinsip yang berkaitan dengannya diberi untuk memudahkan proses pengajaran dan memastikan keberkesanannya

Panduan Peperiksaan Soalan Pegawai Arkib S41

Jabatan Arkib membuka pengambilan jawatan kosong untuk jawatan Pegawai Arkib S41. Oleh kerana terlalu banyak permohonan dilakukan oleh graduan, pengambilan sesi kali ini dilakukan melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Berita buruknya, calon tidak akan dipanggil ke sesi temuduga jika tidak lulus ujian bertulis. Yup, kena exam bertulis dulu... 

Berita baiknya, jika anda dipanggil, anda harus mula buat persediaan dan anda boleh gunakan contoh soalan disini . Agar soalan Panduan Peperiksaan Pegawai Arkib S41 kali ini memberi intipati positif untuk anda menjawab soalan nanti.

Langkah-langkah Membuat Produk Jenama Sendiri

Antara Isi Kandungan ebook tersebut sangatlah banyak :
  • 10 Cara step by step dibongkarkan.

3 Pembekal Produk Dropship

Assalam,

Jika anda ingin bermula dalam bisnes dropship saya sarankan anda mencari supplier(pembekal) yang boleh dipercayai. Pembekal adalah orang yang menjalankan bisnes tersebut dimana mereka akan terima bayaran dari anda dan tugas menulis borang pos serta tugas yang tak asing lagi ialah mengepos tempahan yang diterima. Jadi, sebagai pembekal  produk dropship bukanlah sesuatu perkara mudah. Kalau stok habis, kita juga la yang kena cari !..

Untuk menjamin barang yang dipos sampai, saya menyarankan anda mencari pembekal dropship yang jujur. Saya ada beberapa pautan website untuk beberapa produk dropship yang mungkin anda minati antaranya ialah, sila lihat kategori dibawah :

cc : livemint

Rahsia Cantik : Ketahui Minyak Argan Tiruan

Assalam & Salam Sejahtera,

Wanita tak dapat dipisahkan untuk menjadi cantik ? Memiliku kulit sepersis ratu adalah impian wanita kan.. cehh wahh !! Tapi tips kali ni saya nak story about minyak argan. Minyak ni payah nak jumpa kat negara kita, alamaknya kena pergi Morocco sendiri. Kenapa minyak ni sangat berharga dan mahal ya ?

cc : 32ndstreet.com

Disebabkan ia mahal, kita kena beli yang original kan ? Jangan beli yang dah bercampur dengan minyak lain atau yang tiruan. Nanti tak dapat hasil yang diinginkan ! Korang pernah beli ke minyak argan ?

Testimoni Baru Buat Cupcakes

Saya baru dapat satu testimoni baru di FB pemilik asal buat cupcake. Puan Harma Don (Nama FB) menyatakan pendapatan beliau kurang daripada 3 bulan sudah 4 angka daripada bisnes buat cupcake.

Bagi saya, ia satu berita yang cukup bermakna buat pembeli ebook & CD bisnes buat cupcake. Sebab apa yang kami usahakan berjaya mengubah hidup pelanggan kami kepada lebih baik.

Walaupun bermula secara kecil-kecilan, ia tidak bermakna ia tidak berhasil. Bisnes yang bagus, ia tidak membebankan kita daripada segi kewangan. Kita tak perlu buat loan, tak perlu cagar harta dan ia tak susah untuk kita bangkit jika gagal.

Ini dia testimoni Puan Harma Don :


Bagi yang nak berjaya, kita akan berusaha. Halangan utama adalah diri kita sendiri yang meletakkan pelbagai alasan.


Ebook Menjawab Soalan MUET Dengan Berkesan

Salam, apa khabar? Ada tak kat sini yang kena ambil peperiksaan Malaysian University English Test (MUET) ? Anda sebagai calon mana ekk? hihihi.

Calon yang ingin memohon memasuki institusi pengajian tingggi di Malaysia bagi mengikuti program ijazah pertama diwajibkan mengambil MUET nim. Anda tak tahu cara nak jawab soalan peperiksaan MUET dengan berkesan ?

Jenis Soalan Yang Pelajar Wajar Ikuti
Ada empat kertas, iaitu kertas 1 (Listening), kertas 2 (Speaking), kertas 3 (Reading), dan kertas 4 (Writing). Semua ni kira kita kena ambik tau. Soalan peperiksaan MUET nak kata senang saya pun tak jamin lebih-lebih bab speaking tu. Maklumlah, lidah bukan orang putih agak sukar untuk menyebut. 

Cara Buat Semakan Peperiksaan MUET
Pendaftaran peperiksaan MUET dibuat secara dalam talian (online). Calon boleh melayari Portal MPM http://www.mpm.edu.my atau http://online.mpm.edu.my/ untuk mengetahui cara membuat pendaftaran. Anda semua dah buat ke. Kalau belum pergi semak sekarang ! Nanti terlepas pula angka giliran dan juga tempat peperiksaan yang anda kena daftarkan. Orang kata, kena bersiap lebih awal dari menggelabah dekat-dekat nak exam MUET. 

Tarikh Peperiksaan MUET Jun 2014 & November 2014
Ebook Peperiksaan Muet, Cara Jawab Soalan MUET

Ok, dibawah ini saya akan berikan link untuk para calon muet untuk mendapatkan panduan lengkap rujukan peperiksaan muet untuk membantu lulus didalam peperiksaan. Boleh saya simpulkan disini ianya sebuah panduan lengkap dari A-Z, mempunyai contoh soalan peperiksaan lepas dan ianya ditulis oleh yang berpengalaman didalam ujian peperiksaan muet.

Lengkap bukan? Bukan calang-calang orang tau, ni pemeriksa kertas MUET itu sendiri. Siapa tak grab cepat-cepat rugi saya katakan. Mesti banyak ilmu yang dicurahkan untuk calon-calon yang mengambil MUET kali ini. Tips ini boleh dikatakan tips yang termahal dan tak pernah jual di mana-mana bookstore ..

Jadi ambilah peluang selagi panduan menjawab soalan MUET di buka untuk umum. Jika jualan ditutup anda rugi. Saya pun tak dapat nak tolong juga.

Cara Buat SEO Blog

Hai, korang semua buat apa tu ? Kali ni saya nak kongsikan cara SEO yang sebenar dan dipraktikkan oleh beberapa orang blogger.

Pernah dengar apa itu Affiliates ? Jika pernah bererti anda sering melibatkan diri dalam affiliates. Tak kisahlah affiliates tempatan atau antarabangsa. Bagi saya sendiri, saya suka yang tempatan je la. Memadai adanya platform seperti klikjer.com dan ashadee.com (dulu org panggil Jomniaga) sekarang tukar nama. Yang antarabangsa saya tak berapa tahu sangat tapi pernah dengar la macam Amazon dan juga Clickbank kan ?

Kebanyakkan blogger ni jana income melalui blog. Dari mana mereka dapat trafik yang banyak tu. Pendapat saya la, mungkin antara mereka ni ada mengamalkan SEO untuk blog mereka. Sebab itu blog mereka mudah dicari di carian Google. Taip je keyword, kalau kena blog korang untung la. Tambah-tambah pulak, artikel yang korang tulis tu pasal produk affiliates. Jika mereka klik dan berminat untuk beli dapat la duit poket kan? Siapa tak suka duit, semua orang suka akan duit... hahaha :)

Tengok ni, keputusan carian di Google juga tidak menghampakan. Lebih 2juta hits carian dalam masa 0.30 saat.

Nak Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 ?


Calon peperiksaan bertulis Penolong Pegawai Teknologi Maklumat untuk sesi 2014 bakal menghadapi format soalan yang sedikit berbeza di mana ada ujian tambahan dalam penilaian Personaliti. Ianya telah mula dimasukkan pada tahun 2013 yang lalu.



Secara kasarnya ianya adalah Ujian Sahsiah dan Minat yang biasa dijalankan dalam tapisan Gred 41 tetapi ini lebih ringkas dengan hanya 30 minit peruntukan masa untuk menyelesaikan 90++ soalan. Sebenarnya ini adalah PERANGKAP untuk menggagalkan calon. Calon ditekan dengan masa dan mengikut pengalaman yang lepas, konsistensi jawapan bakal membunuh calon.

Contohnya, pada soalan nombor 1 dan nombor 80 diberikan soalan yang sama cuma diubah struktur ayat. Kebiasaannya jika calon banyak berfikir untuk menjawab soalan ini, mereka akan kehabisan masa apabila sampai soalan ke 50 dan selepas itu calon akan ‘hentam’ atau ‘tembak’ sahaja jawapan! Bagaimana calon boleh memastikan yang jawapan yang diberi pada soalan 1 dan 80 tersebut sama?

Penting SEO Dalam Dunia Blogging

Post kali ini saya nak kongsi cerita, anda boleh baca kat bawah saja :

Assalamualaikum para affiliater yang hebat sekalian. sebelumnya saya bersyukur sangat2 kehadrat allah di atas kurniaNya ni yang merupakan percubaan pertama saya dalam JV affiliate InfoKerjaya ini.

Sehingga ke hari ini dan saat ini juga saya masih lagi tidak percaya yang artikel promosi saya, berbekalkan SATU blogpost sahaja, TANPA FOLLOW UP EMAIL, blog niche personal tetapi sudah menjana lebih RM4000 dan menjadi Top affilliater pulak buat masa sekarang.

Berbalik kepada perkongsian ilmu saya yang sedikit ini, diharap dapatlah diambil dan diamalkan oleh semua affiliater ya. 

CC : Sunshine Coast

Rahsia Bisnes Dropship Menjangkau Ribuan Ringgit Sebulan

Pernah dengar apa itu dropship ? Jum baca. Tengok rajah dibawah tu

CC : Khalifa Production

3 Model Bisnes Tanpa MODAL :

1 - Affiliate
2 - Dropship
3 - Broker

Bagi saya, saya pilih nombor #1 dan #2. Tapi, kali ini kita nak cakap pasal dropship kan ?

Mana 1 pilihan anda??

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my