Pertama Kali Makan Mee Kolok

Hai,

Dah cuba ke makan mee kolok?

Kalau bertandang ke Sarawak tak sah kan tak cuba dan cari mee kolok. Memang la tak dinafikan kalau nak cari mee kolok asli ternyata skali banyak di Sarawak . Dah pun asalnya disana mee kolok kan. Bagi kami yang julung kali sampai kesana of course lah nak rasa dan cuba mana yang sedap

Cara Mudah Semak/Check Baki Akaun ASNB

Hai,

Tengah tunggu Dividen ASNB ke tu? Tau tak nak semak baki ASNB kini dihujung jari !

Buat mereka yang sudah membuka akaun ASNB, kini tidak susah lagi jikalau tuan/puan nak semak baki semasa ASNB. Sudah boleh semak online melalui Portal MyASNB dan juga melalui Maybank2u.

Saya nak cerita pasal Maybank2u je ni. Tak perlu daftar, Maybank sudah autolink dengan pemilik akaun guna IC sama kan.. gituuu

Melalui Maybank2U apps/dekstop :

  • Log masuk ke Maybank2U anda melalui apps atau dekstop
  • Tekan menu diatas dan cari  perkataan Wealth
  • Akaun ASNB anda sudah dilink . Just tekan View untuk paparan baki semasa
  • Baki akaun dipaparkan serta merta
Perhatikan gambar dibawah, mudah je,

ASNB di pautan ini. Klik Wealth yaa . Tak perlu daftar, sudah autolink

Beli Bagasi Baru Lagi

Hai,

Kita baru je beli bagasi baru, memandangkan yang lama dah rosak, tayar sudah tercabut maka saya dengan ini sepantas kilat membuka apps Shopee pada asalnya nak cuci mata je. Eh, banyak pula bagasi yang sesuai untuk buat melancong

i-Saraan KWSP untuk Golongan Bekerja Sendiri

Pernah mencarum untuk diri sendiri walaupun anda bukan makan gaji tetap? Jika belum, mari baca skim baru KWSP untuk golongan tidak mempunyai pendapatan tetap. Saya ada baca di website KWSP bahawa kerajaan akan bagi 15% sebagai sumbangan bagi menggalakkan anda menyimpan dalam skim ini. 



Ebook Bisnes Shopee

Ebook Panduan Bisnes Di Shopee


Hah!! Dalam ebook panduan ini, penulis dah tulis dan tunjukkan siap-siap. Secara langkah demi langkah, dari mula daftar akaun di Shopee, cara nak masukkan barang hinggalah sampai kepada nak pos barang tu kepada pembeli!

Memang complete!

Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my