4 Petua Merawat Demam Bayi

As salam,

Topik hari ni saya nak ceritkan pasal kesihatan bayi. Sape ada bayi boleh cuba tips ini jika bayi anda diserang sakit deman. Mak nya memang tak dapat tidur malam dibuat. Asyik menangis satu hal. Tips untuk merawat atau petua yang boleh anda ikuti jika anak kecil anda mengalami masalah demam panas.

credit : 

Cara Detox Badan

Assalamualaikum semua...

Air detox atau infused detox water ni memang amat di gemari oleh mereka yang ingin menurunkan berat badan secara sihat tanpa mengambil sebarang ubat-ubatan untuk menguruskan badan. Ia sangat berkesan, menjimatkan duit dan sangat mudah di sediakan.

Credit pictures as watermark

5 Teknik Untuk Pandai Berenang

Salam, 

Topik hari ni saya nak bercerita sedikit mengenai tips untuk berenang. Korang minat berenang tak? Sekadar hobi ke? Atau anda pada peringkat permulaan untuk berenang. Sejak kebelakangan ini saya banyak bertemu orang dewasa yang ternyata tidak boleh berenang dengan mudah. Memang agak memeranjatkan, masih saja banyak orang belum pandai berenang dari kegiatan air ini. 


Jika anda termasuk dalam kumpulan ini, atau sekadar ingin meneruskan kemampuan anda, berikut adalah beberapa tips yang saya baca. Sebelum itu, anda perlu ingat untuk patuhi semua peraturan di kolam renang. Jika anda belum boleh berenang, pastikan ada pendamping atau penunjuk ajar yang sudah boleh dan dapat membantu anda sewaktu berenang. Jangan belajar sendirian tau.

Sumber foto: sciencedaily.com

Rahsia Si Penulis, Buat Duit Menulis

Assalamualaikum,

Siapa disini minat menulis? Tak kira la tulis novel ke, tulis rencana ke, tulis apa-apa sahaja yang menarik? Artikel saya kali ini akan memberi berita gembira sekiranya setiap yang anda tulis sebenarnya boleh ditukarkan dengan imbuhan/ganjaran/royalti/pendapatan yang lumayan. Jika anda minat menulis jangan sia-siakan minat anda itu kerana menulis pun boleh buat duit tau.

Untuk pengetahuan anda, menulis bukan sahaja kita mencurahkan idea tetapi realiti sekarang kebanyakkan penulis-penulis menukarkan kreativiti mereka kepada bentuk ganjaran. Jika anda seorang kolumnis majalah atau akhbar sudah tentunya anda dibayar. hurmm, kan? Memang boleh buat duit menulis ni. Bukan calang-calang tau. Kalau anda perhatikan, kat kedai buku banyak kan novel? Penulis mereka akan menerima royalti selagi mana novel itu terjual. 

Saya ada satu kisah, minat tak filem Harry Potter tu. Kenal ke tak filem tu dan novel dia ditulis oleh orang biasa macam kita je J.K.Rowling kan ? Sebelum filem itu ditayangkan, J.K Rowling dah tulis kisah khayalan dalam novel pertamanya Harry Potter bertajuk Harry Potter and the Philosopher's StoneSebelum wujudnya Harry Potter, hidup beliau amat susah, ibarat kais pagi makan pagi dan kais petang makan petang. 


Joanne Kathleen Rowling, orang yang menjadi titik tolak kepada novel Harry Potter

Review Homestay Murah Langkawi

Salam,

Musim bercuti nak dekat. Jadi kita semua yang merancang nak bercuti tu sangat meneliti pasal nak booking homestay kan. Haa, yang tu tak payah risau kerana hari ni saya nak review pasal homestay murah dan berbaloi kat Langkawi ni. 

Mari kita lihat Langkwi Mutiara Guest House yang saya suka nie.. Bagi sesiapa yang merancang untuk pergi ke Pulau Langkawi ni boleh jenguk-jenguk homestay ni ya..



Gambar ni adalah masterbedroom yang menyediakan satu katil queen. Muat untuk suami isteri.

Berniaga Sampingan Secara Dropship

Assalamualaikum,

Sihat semua? Harap-harap semua pembaca dalam keadaan sihat semua. Apa perancangan anda akhir-akhir hujung tahun ini. Moga-moga segala perancangan anda dimakbulkan Allah S.W.T. Tahun 2014 sudah menghampiri penghujung nya. Tahun 2015 akan menjelma tak lama lagi kan? 

Ada tak pembaca saya ni minat bisnes? Bagi yang merancang untuk buat bisnes dropship tu elok la sebab sekarang rata-rata orang buat side income untuk tampung perbelanjaan. Dengan kos sara hidup yang meningkat naik kan, better u olss cari pendapatan sampingan yang boleh memberi pulangan setiap bulan.

Haa. Bercakap pasal dropship ini teringat saya dulu ada sertai dropship produk-produk orang lain. Hasil keuntungan itu boleh la bayar bil internet, top up telefon dan beli baju, seluar, makan KFC hihihi, beli aksesori serta lain-lain keperluan lagi. Pulangan pun tak banyak tapi okey la kan untuk saya bermula.

Keberkesanan Qu Puteh Million Cell Original

Qu Puteh Million Cell menjadi amalan pengasas Vida Beauty untuk tampil yakin & sihat. Dengan rumusan bahan bahan semulajadi menjadikan produk ni terbaik untuk wanita moden masa kini. Anda dirumah juga patut mencuba Qu Puteh Million Cell . Cantik di luar & sihat didalam gituuu ~~

Antara kebaikan Qu Puteh Million Cell :
  • Alami pencerahan ketara seawal seminggu
  • Merawat kulit yang bermasalah, jerawat dan pigmentasi
  • Rambut menjadi sihat, kuat dan halus bersinar
  • Mengurangkan rekahan pada kulit kaki

Manfaat Epal Hijau & Qu Puteh Million Cell

Hai,

Sudah minum jus epal? Epal hijau yang anda blender buat jus tu sebenarnya bagus untuk cuci perut. Walaupun rasa masam tapi epal ini mempunyai manfaat untuk kesihatan manusia. Di Pasaraya banyak spesis epal yang dijual, Yang saya nak cerita hari ni Apple Malus Domestica ..

Malus domestica adalah antara epal hijau yang digunakan dalam formulasi Qu Puteh Million Cell. Kenapa ya ? Epal ini juga popular digunakan dalam pelbagai produk kesihatan & kecantikkan kerana mengandungi stem cell yang bagus untuk kesihatan kulit uolss...

Epal Malus domestica juga antara spesies epal yang tersohor didunia. Ia juga tumbuhan renek sehingga boleh mencapai 8 meter tinggi. Bayangkan?? Satu pokok tu penuh dengan buah epal jenis ini, rasa geram tak !! Buah yang lebat merimbun, wouuu !! Geram kan ...Kalau tiba musim ia berbunga memang cantik dan buahnya hijau kekuningan camtu sedap di makan mentah serta ranggup habiss.. 

Malus Domestica

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my