Review Cuba AIKEN Moisturizer (Pelembab)

 Hi,

Mencari pelembab untuk kulit muka berminyak dan berjerawat mudah skrg. Wujudnya Watson, Guardian, Caring, AEON Wellness dan seumpama memudahkan kita mencari set penjagaan wajah yang sesuai dengan kulit muka

Okay, untuk kulit muka berminyak dan ada jerawat sesuai lah sangat apply aiken moisturizer selepas anda pakai toner. Kira langkah terakhir lah aiken moisturizer ya. Biarkan di wajah sehingga aiken moisturizer benar-benar meresap tanpa kesan melekit

Bisnes Makanan Dari Rumah Menguntungkan

 Hi

Suri rumah zaman sekarang pun ramai dah mulakan bisnes makanan sendiri. Ehh, tau tak bisnes makanan pun laku keras kalau kena cara. Ramai je saya tengok dalam Fesbuk diaorang jual makanan. Berselera dan sedap belaka pulakk tu

Memang tak dinafikan, org kita suka mencuba dan merasa makanan viral terutama makanan yang belum pernah muncul seperti durian creap, ais milo kepal, kuih kerbau berguling viral, bomboloni berinti coklat nutella, aiskrim berasap lah dan sebagainya

PANDUAN MEMULAKAN BISNES MAKANAN DELIVERY [KLIK SINI]

Cameron Highland Bersama Kawan-Kawan

 Hi,

Manfaatkan hujung minggu tidak kira dimana jua anda berada. Mungkin ada orang suka melancong sambil bergelak ketawa dengan rakan-rakan  termasuk lah saya tu.. Ok, trip kita kali ni dah lama sebenar nya teringin nak pergi Cameron Highland 🍓

Spot Mandi Manda di Pulau Beras Basah, Langkawi

 Haaa, Hi

Kalau anda ambil pakej Island Hopping tu kan, mesti ia include skali pergi trip ke Pulau Beras Basah. Pantai disini lawa sangat dan mengasyikkan tau. Cuti hujung minggu kita pergi Pulau Beras Basah sebab ni trip kekawan nak jejalan di Langkawi. Pulau ni kena naik bot dari jeti dan bukan nya boleh jalan kaki haha

Ceria dan menggembirakan. 

Meredah Ke Pulau Jerejak (Penang)

 Hi,

Pernah dengar Pulau Jerejak? Alang-alang jejalan ke Penang boleh singgah kalau berkesempatan kerana perjalanan ke pulau ini mengambil masa kira-kira 10minit menaiki boat. Boat sini saiz besar macam feri dan ada tempat duduk.

Kos untuk berkunjung ke pulau ini RM20 sekali bayar untuk tiket boat pergi dan pulang. Cuma nya anda kena alert lah dengan jadual pergerakan boat. Bagi saya ok juga, jeti pun bersih dan terurus serta ada kemudahan untuk tetamu yang hadir ke sana

TRIP LANGKAWI : NASI CAMPUR KAK YAN || COKLAT HAJI ISMAIL GROUP (HIG) || ISLAND HOPPING

 Hai,

Bosan- bosan kan boleh la pergi melancong musim PKPP ni baru boleh bergerak. Asyik dirumah terperap kekadang kan boring juga. Buat masa sekarang hanya melancong dalam negara je boleh. Tapi tak apa, itu pun dah cukup bahagia. Kami buat la trip jejalan Langkawi hehehe

P/S : Pantang ajak jejalan, semua ON gituhh :)

Citra Losyen Tangan & Badan Wangi

Hi,

Anda seorang pencinta losyen badan? Sama juga seperti saya. Saya lebih suka dan akan pilih losyen jenis tidak melekit selepas disapu dan option ke dua kalau wangi tu memang suka lahh .. hehe .. Citra ni dah lama juga ada dalam pasaran dan mungkin ada dalam kalangan pembaca ni adalah pengguna Losyen Citra?

Saya ada beli Losyen Citra Pearly White UV . Bau dia pun wangi dan cepat meresap walaupun sekali sapu. Haa, kan best camtuu, kurang la skit pakai minyak wangi kann. hehe


Review Cuba Cebion Vitamin C

Hi,

Brand apa yang selalu anda amalkan untuk vitamin c ? Pastikan jenama yang anda consume tu selamat dan bukan sebarangan dijual ye... Vitamin C ni hangat la juga di pasaran pasalnya ramai orang suka amik sebagai supplement untuk kesihatan. Dalam pasaran ada vitamin c berdos tinggi dan juga rendah antara 250mg, 500mg dan juga 1000mg. Bagi saya yang tidak melakukan aktiviti cergas, memadai lah ambil yg dos rendah 

Cara Buat Donut Mudah & Ringkas Dirumah

Hi,

DONUT .. sejenis kuih la katakan. ha3.. Kebanyakkan orang mesti suka akan kuih yang berlubang ditengah ni. Tapi kan skrg, saya tengok donut pun dah diolah menjadi pelbagai jenis dan rasa serta sudah di komersial kan sebagai jenama hebat pun ada. Ada donut disalut dengan coklat dan juga macam-macam toping !

Buat penggemar donut, ini adalah resepi yang mudah pernah saya buat dan juga olah sendiri. Ya laa kan, memasak ni tidak perlu strict sangat, asalkan menjadi dah kira ok sangat untuk makan-makan sendiri dirumah

Cara Buat Donut Ball (Donut Bulat) Mudah

Hai,

Duduk di rumah kekadang terlebih rajin nak buat kuih. Maklumlah, tak tau nak buat dan adakala nya boring menjelma . Jom saya kongsikan resepi mudah cara buat Donut Ball a.k.a Donut Bulat yang gebu dan sesuai untuk menjamu selera seisi keluarga


Review Menginap Di TuneHotel 1Borneo, Kota Kinabalu

Hi,

Berkunjung ke Kota Kinabalu sememangnya seronok! Boleh makan seafood sepuas hati dan juga jejalan sekitar bandaraya yang menjanjikan kegembiraan dan keseronokan buat sesiapa sahaja yang menjejakkan kaki kesana..

Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | 2013-2020