Ebook Bisnes Shopee

Ebook Panduan Bisnes Di Shopee


Hah!! Dalam ebook panduan ini, penulis dah tulis dan tunjukkan siap-siap. Secara langkah demi langkah, dari mula daftar akaun di Shopee, cara nak masukkan barang hinggalah sampai kepada nak pos barang tu kepada pembeli!

Memang complete!

Kisah En Rahman Membuat Jualan Di Shopee

En. Rahman, Gaji Tak Cukup & OT Kena Sekat!

En Rahman ni usianya sudah 50 tahun, dia seorang pekerja kerajaan pangkat biasa-biasa sahaja. Bila jumpa dia, selalu dia merungut tentang pendapatannya yang tidak cukup dan OT yang telah disekat. 

Jadi, saya pun perkenalkan Shopee kepada dia. Walaupun dia adalah seorang yang boleh dikatakan agak berumur dan buta IT, tetapi dia mudah faham apabila menggunakan Apps Shopee ini.

Dengan hanya berbekalkan handphone Samsung Galaxy yang ada, dia telah mendownload Apps Shopee dan mula belajar.

Sebelum itu, dia kerap membeli produk menambah kekuatan tenaga lelaki daripada seorang penjual. Jadi, saya cadangkan kepada dia untuk bertanya kepada penjual itu, samada penjual tu ada menawarkan dropship atau borong. 

Nasib dia baik sebab penjual tu bersetuju menawarkan dropship kepadanya dan keuntungan setiap barang agak lumayan!  RM50 untung bersih untuk satu produk. 

En Rahman pun cuba-cuba memasukkan info produk tersebut di dalam kedai Shopee nya, dan tidak lama selepas itu, dia dapat pelanggan pertama. Apa lagi, terus dia call penjual tadi tu dan tempah produk daripada penjual itu. 

Kemudian penjual itu terus hantar produk tu kepada pembelinya. Dalam minggu pertama, dia dah berjaya dapat 10 orang pembeli dengan keuntungan bersih sebanyak RM500 seminggu. Sekarang kedai En. Rahman semakin hebat dengan beratus-ratus jenis produk, pelanggan semakin bertambah dan dia  tidak lagi memerlukan OT dan sedang berkira-kira untuk pencen awal.

Macam Mana Berniaga di Platform Shopee

Hai,

Mungkin ramai yang sudah mengenali Shopee, alahh tempat membeli belah online tu. Katanya ramai orang suka shopping di Shopee sebab harga yang ditawarkan murah.

Suatu ketika dahulu ramai orang hanya membeli sahaja di Shopee, Kini sudah ramai yang menjual barang di Shopee. Anda dah ada kedai Shopee?

Rata - rata peniaga di Shopee terdiri daripada pemborong, peruncit dan lebih ramai juga yang bergerak secara dropship.

Mereka tidak menyimpan barang malah mereka cuma promosikan barang daripada pembekal. Saya pun suka kaedah dropship je sebab tak perlu pegang stok.

Kartini Berjaya Membuat Jualan Di Shopee

Kartini Baru Lepas Grad!


Cik Kartini, 25 tahun seorang lulusan Ijazah daripada universiti tempatan, dia gagal mendapat pekerjaan yang setimpal dengan kelayakannya walaupun telah hadir berpuluh-puluh temuduga. 

Bagi menampung pendapatan, dan membantu ibu bapanya, dia telah bekerja di sebuah supermarket berhampiran rumahnya sebagai promoter.

Gaji yang dia  terima adalah untuk kelayakan SPM sahaja, tetapi memandangkan peluang kerjaya masih belum ada untuknya, dia teruskan juga bekerja disitu.

Apabila saya menerangkan tentang konsep Shopee kepada dia dan dia menggunakan kelebihan bekerja disitu dan mengamalkan Teknik Firefighter (ada saya kongsikan dalam ebook), dia semakin seronok bekerja sambil-sambil menjual di Shopee

Sekarang pendapatan dari Shopee dia dah cecah 5 kali ganda daripada gaji seorang promoter. Dia masih lagi bekerja sebagai promoter sambil-sambil ber"Shopee" kerana bisnes Shopee yang dia lakukan itu tidak langsung mengganggu kerja dia sebagai promoter!

Kini, cik Kartini sudah menjadi sebahagian Usahawan Online Shopee!!

Pengalaman Makan di Seoul Garden

Hai,

Pengalaman Makan di Seoul Garden 

Wehh!! bagi peminat steamboat atau suka kan masakan jenis sup elok sangat anda pergi Seoul Garden

Thanks akak tudung pink belanjerr dan akak baju bunga teman skali haha

Saya pun sebelum ni tak pernah jejak kaki ke Seoul Garden memandangkan ia nampak seperti sebuah restoran makanan mewah hahahaha, lepas dah cuba dan makan baru lah terpikat hati

3 Contoh Barang Dropship Menguntungkan

Hai, bertemu lagi 

Kemunculan teknologi internet yang sangat pesat kini perniagaan atas talian semakin melonjak naik sekali gus membuatkan bisnes online kini boleh mengaut keuntungan lumayan untuk para peniaga. Pernah buat dropship? Bagi mereka yang tidak mahu pening kepala memikirkan produk apa yang mahu dijual, anda boleh sertai dropship

DROPSHIP terus dari kilang supplier di CHINA.. Istilah nya jual barang orang dan cuma ambil untung sendiri. Jom kita tengok beberapa kategori produk atau barangan yang laris dijual online seperti dibawah:

1. Barang bayi
Baju bayi serendah 5.39 Yuen, lebih kurang RM3.50++

Review Nivea Micellar Water Untuk Kulit Berminyak & Berjerawat

Hai,

Normal la kan kalau kulit berminyak dan berjerawat memerlukan penjagaan wajah yang rapi serta pemilihan produk yang bersesuaian dengan kulit muka. Salah pakai produk boleh merosakkan sel kulit dan kesan sampingan akan timbul ..


Review Produk Guardian Aloe Vera Gel

Hai,

Anda mungkin berminat dengan entri kali ini kerana saya akan mengupas sedikit sebanyak berkaitan produk Guardian Aloe Vera Gel. Saya pertama kali menjumpainya semasa berkunjung ke Guardian. Maklumlah, aloe vera kan sudah bertahun dulu digunakan sebagai ramuan kecantikkan dan kini ramai pengguna memilih produk berasaskan Aloe Vera

Buat Bisnes Dropship Di Shopee Jer

Hai,

Anda pernah dengarkan pasal Shopee? Pernah beli barang kat Shopee? Hah! Apa kata, anda sendiri jual pula barang di Shopee! Shopee pun sekarang dah berjuta barang disenarai untuk jualan. Macam-macam boleh dapat bukan sahaja dalam negara malahan luar negara pun Shopee ada buat penghantaran.

Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee tu! Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna apps Shopee tu! Apa kata kita tukar dan buat duit pula dengan apps Shopee tu? Caranya... Dengan kita jual barang dan jadi peniaga pula disitu!

Jangan lepas kan peluang lubuk keemasan ini kerana platform Shopee sekarang sudah dikenali ramai sehinggakan pelanggan sanggup menunggu jika Shopee ada buat sales gempak! Anda pernah dapat harga semurah di Shopee dan tak dapat ditempat lain kan.. Saya pun suka usha2 website shopee tu ...

Pengalaman Naik Bus Citytour KL Hop On Hop Off

Hai,

Masa pergi KL tempoh hari berkesempatan dengan Matta Fair, jenuh saya berjalan-jalan melihat pakej pelancongan yang ditawarkan. 

Agak rambang mata kerana terlalu banyak syarikat pelancongan berlesen menawarkan pakej mereka meliputi perjalanan dalam Malaysia mahupun luar negara. 

Berbalik kepada cerita kita, pada masa yang sama KL Hop On Hop Off ada membuka booth jualan dan mempromosikan tiket bas tersebut. 

Gambar oleh KL Hop On Hop Off

Lelaki Ini Menjana Pendapatan Lumayan Di Shopee

Anda pernah masuk apps Shopee? Tak kiralah nk cuci mata atau membeli belah. Pernah terfikir untuk berniaga di platform Shopee? Ikuti kisah usahawan shopee ini..

Nama beliau sebenarnya ialah.. Mohd Fahmi! Tapi di internet! Dia lebih dikenali sebagai Jenin oleh para pelanggannya! Dia tu sebenarnya dah lama berniaga di Internet! Sejak tahun 2007 lagi! Sebelum berniaga di Shopee, dia telah berniaga di Ebay, Lelong, Lazada dan juga Amazon.


Pertengahan tahun 2015, Shopee mula dibuka di pasaran Malaysia dan dia adalah antara batch yang terawal yang dijemput oleh pihak Shopee untuk membuka kedai dan berniaga di Shopee!

Selain menerima status Shopee Preffered Seller, dia juga mempunyai rekod sebagai eBay Top Rated Seller dan  Lelong Star Seller.

Nak cakap banyak sangat tu! Takderlah banyak sangat! Tapi Alhamdulillah, setiap minggu, bolehlah konsisten dapat jualan 4 angka katanya! Kalau kita yang tak pernah dapat sebanyak tu mungkin rasa dah bertuah dan syukur sesangat kan .. 

Al-Kisahnya.....!
Pada mulanya, dia berniaga di Shopee ini senyap-senyap je!
Dia buat sendiri-sendiri je... Memang takder lah nak mengajar atau bagitahu kat sesiapa pun!

Tapi! Pandangan dia berubah apabila dia bertemu dengan beberapa orang kenalan rapat yang mengadu kepada dia tentang masalah mereka untuk menjana pendapatan sampingan serta mendapatkan jualan bagi perniagaan mereka!

Lantas, lahir lah  EBOOK BISNES SHOPEE

Review Aiken Skincare & Pencuci Muka Cosmoderm

Hai,

Siapa dah cuba Aiken punya produk ni? Ini produk rangkaian khas untuk penjagaan muka terutama jenis berminyak dan ada jerawat. Kalau anda dah cuba, boleh komen dibawah ya...

Rutin penjagaan harian mestilah meliputi:
  • Membersih muka 
  • Guna toner selepas membersih
  • Melembab
  • Merawat jerawat yang timbul


Rangkaian terbaru produk AIKEN . Saya cuma guna 3 bahagian sahaja daripada atas tu..
''This new year say hello to the new look of Aiken Tea Tree Oil skincare range with new improved formulation.'' - AIKEN Malaysia

Puan Jamilah Bermula Dengan Dropship Di Shopee

Puan Jamilah,  Kerani Yang Selalu Sakit!

Puan Jamilah, 37 tahun, seorang kerani yang bekerja di sebuah syarikat swasta, keadaan beliau sebenarnya tidak berapa sihat untuk bekerja. Beliau kerap tidak dapat hadir ke pejabat kerana masalah kesihatan menyebabkan gajinya kerap dipotong. 

Gaji diterimanya tidak cukup untuk menampung keperluan hariannya menyebabkan saya terpanggil untuk mengajar dia menjual di Shopee

Beliau memilih untuk menjual pakaian muslimah di kedai Shopeenya. Juga menggunakan konsep dropship, keuntungan bagi setiap pasang baju ialah sebanyak RM15. Bermula dengan 20 jenis produk, dari sebuah syarikat, dalam sebulan operasi, beliau dah berjaya menjual kepada hampir 50 orang pelanggan. 

Kini kedai shopee beliau semakin banyak pilihan, dengan 5 pembekal baju muslimah dan 200 jenis produk. Semuanya menggunakan konsep dropship. Beliau tidak perlu mengeluarkan modal yang banyak dan tak perlu menyimpan stok barang.

Sekarang, beliau telah pun berhenti kerja dan menumpukan sepenuh masa dengan perniagaan online dan bercadang untuk membuka butik muslimah jenama beliau sendiri kelak.

Hah!... begitulah kisahnya!
Setelah saya bertemu dan mengajarkan beberapa orang kenalan saya ini tentang Shopee dan melihat sendiri bagaimana Shopee ini dapat mengubah hidup mereka menjadi lebih baik! 

Ianya telah mengubah pandangan dan menyuntik semangat saya untuk mengajarkan tentang Bisnes di Shopee ini kepada lebih ramai orang lagi!

Jadi.. saya pun mengambil keputusan untuk meluangkan masa menulis sebuah panduan berniaga di Shopee secara langkah demi langkah!  Selepas hampir 3 bulan mencuri-curi masa di dalam kesibukan mengurus order di Shopee...

Akhirnya.. terhasil lah....EBOOK PANDUAN BISNES DI SHOPEE

Rahsia Bisnes Air Balang Bazar Ramadhan

Assalammualaikum  & Hi, 

Sedar tak sedar, tinggal beberapa  bulan sahaja lagi untuk kita sampai ke bulan Ramadhan.

"Semoga kita dipanjangkan usia agar dapat bertemu bulan Ramadhan pada tahun ini."

Dan seperti biasa, bila tiba bulan Ramadhan nanti, ramai yang akan cuba untuk menjana pendapatan tambahan atau sampingan dengan cara berniaga.

Kalau anda ada terfikir untuk buat apa-apa projek sampingan pada bulan Ramadhan nanti.... inilah waktunya untuk anda mulakan langkah.

Maklumlah, pada waktu ini, sudah ada beberapa tempat yang akan mula membuka pendaftaran untuk sewa tapak bagi bazar ramadhan nanti.

5 Kelebihan Bisnes Tudung Sendiri

Hai, mungkin ramai dalam kalangan pembaca rasa berminat untuk menjual tudung secara part time secara online ? 5 kelebihan jual tudung jenama sendiri secara online sahaja dan anda dapat menjana pendapatan 4-5 angka dengan mudah..

1. Bisnes Evergreen

Ya! Tudung ni adalah produk evergreen, maksudnya, ada permintaan sepanjang masa. Tak kira waktu, setiap hari dan setiap bulan, memang ada sahaja orang yang membeli tudung.

Tudung ni tak macam bisnes kuih raya. Kuih raya ni permintaannya tinggi masa musim raya je, iaitu sekali setahun, lepas raya... permintaan kuih akan jadi suam-suam kuku sahaja.

Berbeza dengan tudung.. kalau tak musim raya pun, memang ada banyak permintaan. Tapi bila masuk musim nak raya, permintaannya akan melonjak antara 3 hingga 4 kali ganda dari bulan biasa. Jadi, tidak hairanlah akak-akak yang jual tudung ni boleh jana untung belas-belas hingga puluh-puluh ribu sebulan jual tudung sewaktu musim raya.


2. Modal Mula Rendah

Satu lagi kelebihan bisnes tudung ni, modal untuk nak mula bisnes ni juga sangat rendah! Nak start dia, tak perlu susah-susah nak beli peralatan apa-apa. Hanya perlu beli stok tudung sahaja! Sekitar 3-4 ratus ringggit.

Dn Hans Berwajah Baru & Formulasi Baru 2019

Untuk jelitawan semua, anda mungkin tercari-cari Dn Hans kan? 

Bagi tahun 2019 Dn Hans sudah bertukar packaging terbaru yang lebih esklusif dan menarik! Ditambah baik dengan bahan-bahan formulasi baru untuk pengguna tersayang!

Memang diakui oleh pengguna Dn Hans itu sendiri bahawa mereka suka dengan jenama ini sejak sekian lama memandangkan produk ini sudah mendapat sambutan dihati mereka


Untuk pengetahuan, produk Dn Hans tidak dijual berleluasa dan boleh didapati dari kami secara sah dan pastikan ia original

Boleh dikatakan Dn Han bukan sesenang nak jumpa diluar sana demi menjaga ketulenan dan kebaikkan serta mutu produk supaya esklusif gituu


JGN RISAU.. KINI...
Remajakan kulit anda  dengan D'N~HAns..
,
D'N~HANS membantu melindungi dan mempertahankan kulit anda dari kerosakan persekitaran seperti sinar UV, bintik hitam, pigmentasi, dan penuaan pra-matang kulit, menjadikan kulit anda muda dan sihat.

KEISTIMEWAAN DN HANS 
- Menganjalkan kulit.
- Meremajakan kulit.
- Mengecilkan pori-pori terbuka.
- Membantu mengurangkan kedutan halus.
- Meningkatkan daya pencerahan kulit.
- Mengurangkan masalah jeragat.
- Masalah kuku dan tumit pecah.
- Masalah luka luaran / dalaman.
- Mengurangkan masalah bersin.
- Sesuai untuk wanita lepas bersalin.

Order Segera! Jangan Terlambat .. :)

Bagi sesiapa yang berminat dengan Dn Hans boleh Whatapps, klik je link dibawah:

Nak order Wasap trus, kami πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
πŸ“²www.wasap.my/60133049082/Dn.Hans

Cari kami di Facebook :



Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my