Resepi Kek Cheese, Paling Menggiurkan

As Salam, 
Minat ke makan kek cheese aka kek keju. Sekarang ni nama kek cheese dah macam-macam seperti kek cheese meleleh, kek cheese velvet, kek cheese indulgence (betul tak eja ni) dan seumpamanya. Rasa pun lain kan ? Dah pernah cuba ke.

Mahukan anda membuat kek cheese dengan gaya anda sendiri di rumah sahaja. Saya kan kongsikan resepi kek cheese ini untuk you olss ya. Nanti boleh praktikkan sampai jadi.


Tips Berniaga Dengan Hypermarket

Dari ABS: Berniaga dengan Hypermarket

Apabila kita menjadi supplier kepada hypermarket, kita akan menanggung kos-kos tersembunyi yang 'mahal'.

Selain kita wajib membayar yuran pembukaan akaun sebagai pembekal, yang beribu ringgit jumlahnya....

1. Kita 'ditekan' supaya membeli ruang iklan dalam item-item promosi mereka. Harganya beribu ringgit. Contoh item promosi adalah seperti berikut : 
  • Leaflet yang diberikan percuma kepada pengunjung
  • Kalendar tahunan
  • Katalog
  • Majalah yang mereka terbitkan

2. Kita 'ditekan' supaya membeli meja annual dinner mereka. Semakin besar dan banyak rangkaian mereka, semakin mahal harga meja mereka. Malah, ada hipermarket yang menjual bukan meja, sebaliknya kerusi: 1 kerusi RM10k!

3. Kita 'ditekan' supaya menyumbang kepada tabung CSR mereka. Apabila ada tragedi, hipermarket menyumbang kepada tabung tragedi itu. Gambar VIPnya masuk berita dan surat khabar. Duitnya datang dari pembekal!

4. Kita 'ditekan' supaya memberikan potongan harga yang sangat menekan margin kita, sampai kita tercungap-cungap!

5. Apabila kita mempunyai produk yang 'laju', kita ditekan supaya memberi mereka hak house-brand mereka sendiri. Sebagai contoh, kita membekalkan garam. Garam kita sangat laku. Kita dipaksa membekalkan garam yang menggunakan nama hypermarket itu! Berlawan pula dengan garam yang menggunakan nama kita sendiri.

Tips ini dibawakan khas oleh Ainon Mohd .

Sekian.

Bina Produk Jenama Sendiri

Salam ceria,

Anda ada cita-cita untuk hasilkan produk jenama sendiri?


Ya jenama anda sendiri? Jangan terkejut la pulak. Mari kitaa baca review produk sendiri kat bawah. Ada banyak sebenarnya nak diceritakan. Macam tak sempat masa la pulak , hihihihi :)

Produk kecantikan...produk kesihatan, produk makanan..produk kosmetik..produk kopi..produk susu kambing..produk penjagaan peribadi...banyak lagi...Yang pastinya adalah jenama anda sendiri.

Semuanya menggunakan jenama sendiri!

Apa yang bestnya jenama sendiri? Maksudnya anda jadi tokey... Macam tokey maggi, tokey pampers...dan macam-macam lagi tokey. Apa salahnya anda menjadi tokey produk anda sendiri, buat jenama anda sendiri katakan.

Punca Bisnes Lingkup

Ini tips yang kami perolehi daripada salah seorang mentor kami iaitu Puan Ainon, Pengerusi Penerbit PTS dan juga Ainon Business School.

Ini adalah salah satu nota yang kami rasa patut dikongsi.

Di sekeliling kita banyak peniaga Melayu yang pernah lingkup bisnesnya. Banyak yang menyalahkan macam-macam faktor luaran bagi menerangkan kenapa bisnes mereka lingkup.

Servis Buat Blogshop Murah Untuk Usahawan Dropship

As salam, 

Anda seorang peniaga online yang mempunyai produk yang banyak ? Sudah tentu anda perlukan satu tempat yang mana boleh menyenarai/mengumpul semua produk yang anda jual. Bagi sesiapa yang suka berniaga cara dropship, blogshop ( kedai blog ) ini sememanya patut ada la. 

Tidak salah untuk berjual beli di Facebook dan juga Instagram kerana itu adalah saluran pemasaran terkenal masa kini. Jangan lupa, kedai jualan blogshop juga penting incase customer nak tengok semua barangan yang anda jual. Kan mudah dikumpulkan pada suatu tempat ! 

p/s : Contoh blogshop

Teknik Bisnes Putu Piring

Salam Mesra ,

Harga barang naik tapi gaji tetap sama. Memang ramai yang merungut tentang masalah ini. Tapi apa guna merungut sahaja tanpa jalan  penyelesainya. Tak kan nak terus merungut dan  hidup kesusahan. Kita anda boleh mengubah hidup anda kepada yang lebih baik dengan memulakan bisnes makanan putu piring atau putu bambu. Ia boleh dilakukan sambil bekerja.

Ini kerana bahan-bahan putu boleh dibuat sehari  sebelumnya. So malam, anda siapkan serbuk  putunya dan keesokan petang selepas balik  kerja, anda boleh mula berniaga. Yang pasti  akan menjana pendapatan yang lumayan dengannya. 

Keuntungan bisnes putu piring dan putu bambu memang lumayan. Kini anda juga boleh memulakan bisnes putu piring dan putu bambu dengan panduan step by step ini. dibawah ini modulnya:
  • MODUL 1 : MEMBUAT PUTU HOMEMADE
  • MODUL 2: MEMBUAT PUTU KOMERSIAL
  • MODUL 3 : PUTU KOMERSIAL NEW EDITION
  • MODUL 4 : MEMBUAT ANEKA INTI PUTU
  • MODUL 5 : CARA PENGIRAAN KOS PUTU
  • MODUL 6 : STRATEGI BISNES PUTU

Pakej ini bukan sahaja mengajar anda membuat aneka putu yang special. Malah turut mengajar anda cara memulakan bisnes putu anda. Cara  memohon peniaga tepi jalan juga ada diterangkan di dalam pakej ini. Elok anda tonton videonya  terlebih dahulu dibawah:

Bukan itu sahaja. Anda akan belajar lebih 10 aneka resepi putu piring dan aneka resepi putu bambu seperti dibawah:

1. Resepi Putu Piring Original
2. Resepi Putu Bambu Original
3. 3 Resepi Putu Cupcake
4. Putu acuan Daun Pisang
5. Putu acuan Daun Pandang
5. Putu Cicah Kuah Kaya
6. Putu Coklat Marvelous
7. Putu Inti Kacang Tanah
8. Putu Inti Kelapa Manis
9. Resepi Putu Coklat
10. Dan Banyak lagi.

Jom tonton video utk 10 aneka resepi putu piring, putu bambu dan resepi putu cupcake dibawah:


Dengan pakej ini, anda tak perlu ke kelas putu piring atau kelas putu bambu kerana anda boleh belajarnya dengan panduan step by step. Elok tengok dulu video nya di link diatas tu. 

Semoga maklumat ini membantu anda mengubah hidup kepada yang lebih baik untuk keluarga anda.

Ikhlas

Tips Promosi Di Facebook

TIPS UNTUK BUAT PROMOSI DI FACEBOOK

Kali ini, saya nak kongsi sikit tentang waktu-waktu sesuai untuk buat promosi di Facebook. Kenapa saya katakan ada waktu sesuai? Sebab pertama sekali, Facebook ni berunsurkan ‘Live Updating’. Contohnya, kalau kita buat promosi pada waktu 3am, orang yang buka facebook pada jam 9pagi mungkin dah tak nampak post promosi anda sebab sudah ditenggelami post dan status update dari kawan-kawan lain dalam friendlist dia.

Jadi,bilakah waktu promosi yang sesuai?

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my