Pakaian Formal Untuk Lelaki ( Suit Murah )

Salam & selamat petang buat Fashionista!

Penampilan lelaki haruslah dititikberatkan dari hujung rambut sampai la hujung kaki. Tips pemilihan baju yang sesuai mengikut majlis juga perlu diambil perhatian serius. KINI, dengan adanya blezer yang mewah ini anda mampu tersenyum yakin semasa menghadiri sebarang bentuk majlis.

Baju blazer lelaki mestilah lengkap sekali dengan seluar baru lah nampak menarik dan bergaya kan? Blezer ni kalau anda nak pakai masa pergi kerja pun boleh yaa. Pastu kan kalau anda nak pergi temuduga pun boleh juga sarungkan blezer ni. 


Rahsia Kulat Putih ( Snow Fungus)

As salam,

Siapa disini yang mementingkan kecantikkan dan kesihatan diri? Dan yang pasti anda tak mahu keluarkan duit yang banyak untuk berbelanja pada produk dipasaran.. Pernah anda dengar sejenis kulat Tremella Mushroom? Kekadang kita panggil "Snow Fungus" atau kulat salji kerana warnanya putih bak salji. Ia adalah sejenis kulat jeli tropika yang lembut macam jeli, berwarna putih, dan agak besar apabila berkembang. Permukaannya bercuping-cuping menarik perhatian manusia untuk mengkaji kan. Serius lawa.. Banyak khasiat pulak tu.. dalam Laicikang anda biasa jumpa tak ?

credit herbs2000

Panduan Menjadi Usahawan Burger

As salam,

Burger adalah makanan kesukaan rakyat Malaysia tak kira lah dari peringkat kanak-kanak sampai la peringkat dewasa. Pernah anda terfikir, suatu hari nanti nak jadi usahawan burger yang berjaya? Tahniah, anda mempunyai minat dalam bisnes burger. Perhatikan, jika anda pergi ke pasar malam, kaki lima, hentian bas, cafe, dan kedai makan pasti ada orang jual burger kan. Kalau tak laku, mana nya dia orang nak jual. Tu mesti mendapat sambutan dalam kalangan orang ramai.

Artikel ini khusus untuk anda yang ingin membina sebuah perniagaan berasaskan makanan yang menjadi kesukaan ramai rakyat Malaysia sepanjang zaman iaitu burger ... Mari kita baca rahsia selanjutnya .. 

Produk Durrah, Makanan Tambahan Terbaik Bagi Wanita

Hai..

Sudah ambil supplement anda? hari ni nak bercerita produk Durrah. Produk ni tak glamour namun permintaan repeat order daripada mereka yang mencubanya mengatakan Durrah terbaik pernah mereka amalkan. Produk ini sudah lama dalam pasaran Malaysia. Jom kita berkenalan dengan produk ajaib Durrah ini. 



p/s : Jus Durrah, banyak khasiat untuk wanita

Kembalikan keremajaan kewanitaan anda... amalkan DURRAH insyaallah anda akan rasai perbezaannya...

Servis Blogshop Murah

As salam,

Apa khabar semua..

Anda seorang usahawan online secara sambilan atau sepenuh masa secara online? Sudah ada blogshop sendiri untuk memaparkan semua jenis produk yang anda jual. Ternyata, jika anda mempunyai blogshop sendiri perniagaan anda mungkin lebih dipercayai dan juga pelanggan anda akan lebih ramai berpusu-pusu masuk ke blogshop anda. Tambahan pula, dengan ada laman jualan sendiri perkhidmatan/produk lebih dikenali. Suka tak ?..

BLOGSHOP adalah sebuah laman jualan yang menempatkan segala produk yang anda jual dalam satu platform supaya kelihatan lebih kemas, tersusun dan mudah dilihat. Ia seperti laman web dengan kata mudah.

Blogshop ni sesuai bagi mereka yang suka ambil order melalui SMS atau Whatapps atau Telegram. Pelanggan terus hubungi anda dan menyatakan produk yang mahu dibeli. Dimana-mana sahaja anda berada pasti anda dapat notifikasi tempahan daripada pelanggan anda. Tak perlu isi borang yang agak leceh sedikit kan..

p/s : Template ini saya gunakan untuk kerja-kerja blogshop, Betacommerce. Ada juga template lain seperti contoh dibawah ..

Resepi Macaroon Mudah

As salam, 

Ingin ubah selera minum petang? Katanya sudah puas makan karipap. haha. Pernah dengar Macaroon. Sejenis kuih yang warna  warni tu. Mempunyai saiz yang kecil dan comel molek. Sesiapa sahaja yang melihat pasti ingin mencuba. Akan tetapi yang membuat tu malas sikit. Biasa la, benda bersaiz kecil ni rumit dan bagi yang ada anak kecil pasti terbantut kerja di dapur !


Membeli macaroon di kedai saya rasa agak mahal juga. Sebab nya nak buat pun merumitkan dan susah kan. Kalau anda belajar buat macaroon sendiri sudah tentu anda akan tahu proses pembuatannya yang memakan masa yang agak lama kan. Saya pun baru nak cuba buat, tapi hasil nya mungkin tidak kemas dan secantik di kedai. haha

Petua Mendidik Anak Pintar Cerdas

Assalam,

Dah beberapa hari saya tidak masuk blogging. Hari ni saya nak bagitau sis bahawa kalau nak baby kita tu cerdik kena jaga pemakanan. Ok, rata-rata ibu bapa kini suka memberi anak-anak pemakanan tambahan. Itu amalan yang baik pada peringkat permulaan. Untuk melatih anak-anak menjadi seorang pintar dan cerdas haruslah bermula dari rumah.

pictures credit to : readtome.ca

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my