Panduan Memberi Nama Anak Baru Lahir

Hi alss,

Bagi mereka yang julung kali mengandung dan ini pasti menjadi satu cabaran buat si ibu bapa untuk meletakkan nama anak . Iya lah, nama anak harus dipilih setelah anda mendapat zuriat. Kenapa ya kita perlu menamakan anak kita dengan nama-nama yang baik mengikut syariat Islam.

Zaman sekarang pun ada ibu bapa meletakkan nama anak yang sukar sebut. Pening saya nak eja satu-satu ! Paling tak pun, panggil hujung nama je. Kalau Qistina nama yang diberi just call "Na" eh ?? haha ...

CC : www.mydaytondailynews

Kenapa nama bayi baru lahir penting kan ?

Nama merujuk kepada panggilan seseorang. Boleh kita katakan ia lebih kepada identiti diri kita. Kalau tak ada nama nak panggil apa pula kan ? Sebab itu, bayi yang baru dilahirkan sewajarnya diberi nama yang membawa maksud dalam Islam . Contoh yang saya beri ialah Syukriyah membawa maksud Bersyukur .

Tips Nak Tulis Entry Baru Blog

Nak update blog, tapi tak tahu apa benda nak tulis ?

Saya akan ceritakan bagaimana saya boleh mendapat idea untuk menulis entri blog yang terkini . Penulisan adalah sesuatu yang memerlukan kemahiran berfikir, memerhati, amali, dan seumpamanya. Ia tidak datang bergolek-golek idea tersebut. Pembaca tak kira dari Google ke, dari Facebook ke dan lain-lain sumber mesti la nak artikel yang updated. Masalah utama penulis blog adalah mendapat idea. Bagi mereka yang ada banyak pengalaman menulis mungkin mereka mudah "pikat"  untuk mendapatkan idea penulisan. Tidak kah begitu ?

Lubuk idea mencari tajuk artikel blog ...

Mudah sahaja untuk anda mencari tajuk dan juga idea yang bersesuaian dengan citarasa blog anda dan juga gaya penulisan blog anda. Saya tak nak cerita panjang, jom kita terjah tips nya seperti berikut, harap anda faham dan boleh ikuti dengan jayanya.

Sebab Saya Memilih Citylink Express



Hi alsss,

Saya berkecimpung dalam bisnes jual barang fizikal ni sejak 3 tahun yang lalu, jadi amatlah sukar mencari syarikat kurier yang memberikan harga termurah untuk anda mengepos barang. Saat ini saya pernah mencuba perkhidmatan daripada Citylink. Ini pun lepas direkonmedkan oleh rakan baik saya. Ok jugak, murah dan jimat.


For your info, perkhidmatan penghantaran barang yang cepat dan on time memberi nilai kepuasan kepada customer anda coz sekarang ni semua orang nak sesuatu dengan cepat. Untuk memastikan barang yang dipos selamat sampai kena pilih syarikat kurier yang jujur, buat kerja dengan cekap, ( takut nanti ada pula pergi pos tempat lain ) dan yang paling saya suka dia orang datang pick up

Bagaimana Membuat Roti Kentang Dirumah

Salam semua !

Diharapkan you sihat dan ceria di samping dengan keluarga tersayang. Saya ingin bertanya kepada anda, adakah anda telah mempunyai anak? ataupun anda suka makan roti? Kebiasaannya kanak - kanak suka makan roti, kerana rasanya yang lazat.

Adakah Anda Suka Makan Roti ?

p/s : Google punya

Tetapi baru-baru ini saya terbaca satu kenyataan yang berbunyi.. 

“92% roti dalam pasaran mengandungi bahan kimia berlebihan daripada had yang dibenarkan termasuk bahan lain yang meragukan.…kenyataan ini di petik daripada Persatuan Pengguna Pulau Pinang [CAP] 

Tidak hairanlah roti kat kedai tu sedap, lembut dan gebu. Rupanya banyak bahan kimia yang digunakan..

Kenyataan akhbar juga ada menyebut terdapat berus dari bulu babi yang diambil dari kedai menjual kek dan roti; [Berita Harian, Isnin; 1 Disember 2008]

Daripada kenyataan ini, baru saya tahu yang roti kat kedai kebanyakannya tidak selamat untuk dimakan..so apa yang saya perlu lakukan? Saya sangat meminati roti.

Oleh itu, saya telah belajar untuk membuat roti sendiri. Jadi, saya lebih yakin dengan status roti yang saya buat. Tambahan pula boleh makan roti dengan sepuas-puasnya.

Review Testimoni Jus Glo V

Glo V Jus Ajaib Untuk Wanita

GLO-V Jus wanita yang terbaik untuk sistem dalaman kerana ia bertindak sebagai Agen pemulihan dan pemeliharaan. Ia memberi kesan yang cepat dan juga berpanjangan, mengandungi makanan MAKANAN SUNNAH RASULULLAH yang terbaik untuk tubuh badan seorang wanita...

  • KURMA
  • HABBATUSSAUDA
  • MADU

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my