Resepi Ikan Bakar Air Asam Bersama Happycall 32CM

Salam,

' Suka Makan Ikan Bakar Buat Sendiri? '
.

Hari ni sy cuba resepi ikan bakar bersama dgn air asam sebagai sos penyicah.. Confirm sedap dimakan sewaktu lunch!!..

Jom cuba resepi ini :

- Ikan selar 2 ekor.. atau ikan lain bersaiz sederhana besar
- 3 ulas bawang merah & putih
- 2 biji lada besar
- 2 biji buah limau 
- Sedikit daun sup
- 1 biji tomato
- Garam & gula
- Minyak sesudu kecil

Cara membuatnya :

1. Ikan dibersihkan dan dilumur sedikit garam
2. Panaskan Happycall dan ratakan sedikit minyak masak @ zaitun..

Panggang ikan bakar anda diatas api yang kecil, untuk mengelakkan ia hangit .. 

3. Letak je ikan.. Tunggu masak je..
4. Balik2 kan ikan sebelah lagi agar dua2 belah masak ranggup.. 10 minit mcm tu bajet masa..
5. Dah masak angkat laaa..


Ikan yang dibakar menggunakan pemanggang ajaib Happycall mudah masak dan cepat garing selain itu pemanggang tidak terlalu kotor dek sisa-sisa.. Mudah nak bersihkan nanti ...

Cara buat sos penyicah :

1. Potong lada, bawang merah & putih, tomato ..
2. Panaskan kuali dan goreng tanpa minyak selama 3 minit..
3. Angkat dan tumbuk..
4. Masukkan dalam mangkuk dan masukkan cuka, gula & garam serta sedikit perahan limau..
5. Siap untuk dihidangkan...
....

Ikan bakar siap untuk dimakan. Boleh makan dengan nasi yang masih panas. Sedap tak terkata uolss..

Itulah resepi sihat & mudah saya hari ini.. Selamat Mencuba..

Dah guna Happycall 32CM dirumah anda? Hari ni saya dah kongsikan dengan anda resepi mudah bersama Happycall iaitu ikan bakar versi Happycall bersama dengan air asam. Kini, memasak lebih mudah dengan Happycall jerr


★★ Ciri-Ciri ★★ 

• Dimensions: 32cm (L) x 21.5cm (W) x 6.5 cm (H)
• Material: aluminium diliputi tiga lapisan titanium
• Beratt: > 2.5kg
• Warna: Merah
• Pemegang bermagnet untuk masakan tekanan tinggi
• Jalur silicon memerangkap aroma masakan 
• Tanpa membebaskan asap tebal
• Masakan tidak melekat pada periuk (Non-stick frying pan)
• Pegangan Stainless Steel 
• Tempat penampung minyak /wap air
• Dilengkapi dgn penahan minyak 
• Ada lubang wap 
• Gagang Anti Panas 
• Menghasilkan pressure tinggi
• Proses masak menjadi lebih cepat 30-40%
• Tidak tumpah saat masakan dibolak-balik


Happycall Double pan/ with grill merupakan alat memasak teknologi modern yang direka khas untuk anda yang inginkan kesempurnaan. Kerja memasak menjadi lebih mudah spt, membakar, memanggang, menggoreng, mengukus,merebus dsb

*************************************************************
Untuk tempahan Happycall Whatapps ke 0133049082 untuk mendapatkan harga diskaun..
*************************************************************
Klik Like us untuk resepi akan datang...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my