5 Kebaikkan Menyimpan Emas

As salam,

Bersua kembali kita... Apa Kebaikkan Menyimpan Emas?

Perempuan kalau emas mesti dia minat. Masa kahwin hantaran sebentuk cincin emas tidak dapat dipisahkan lagi. Logam bernilai tinggi ini menjadi kegilaan wanita, sekarang lelaki pun turut menyimpan emas sebagai pelaburan. Bukan pakai, tapi simpan. Lelaki mana boleh pakai emas. Orang dahulu sangat menitikberatkan pemilikan emas. Kalau pergi Kelantan, makcik yang jual nasi lemak tepi jalan boleh pakai emas yang besar-besar dan berat ! Fuhhh ....


Macam Mana Nak Memborong Di China?

Bertemu kembali,

Minat berniaga online? Pernah anda terfikir di fikiran lambakan produk yang dijual secara online dan offline kini dari mana datangya? Rata-rata daripada mereka mendapatkan stok terus dari negara tembok besar. Beli borong dari sana amatlah murah. Harus la kan kita nak yang murah sebab nak jual balik. Nanti boleh buat untung maksimum. Tapi, awas, tau tak cara nya? .... Tapi jangan bimbang kerana hari ini saya nak bagitau ada satu panduan memborong dari China secara terus, boleh buat online sahaja.


Laman web Taobao.com

Berita Baik Penggemar Fesyen Korea Lelaki

As salam,

Saya pun suka pakai baju ala-ala korea! Korang macam mana.. Sebab dia lawa dan elegent, memang sesuai dengan jiwa kita orang Malaysia ni. Hari ini kembali menulis. Sebagai pembuka artikel, saya nak cerita satu laman blog yang menjual baju/jaket/fesyen korea lelaki. Istilah lain orang kita suka panggil fesyen kpop katakan. Semua nak kpop dari topi, baju, seluar, belt, kasut dan sebagainya. Yang penting kpop, kpop la juga tapi jangan terlalu mendedahkan aurat kita. Lelaki dan wanita ada batasan aurat yang perlu dijaga.

Alahh, korang memang minat kpop kan? hehe.. Fesyen kpop ni dah mula menular dan telah ada pengikut sendiri serata dunia kot !!. Rata-rata penjual fesyen ala-ala korea ni tak menang tangan nak layan tempahan pelanggan. hihihi.. Ni masa berkawan dengan penjual baju tu dulu kala.

Mari tengok web ni : www.srfesyen.com


P/S : SR Fesyen menyediakan variety pakaian/ fesyen  ala-ala Korea khas untuk jejaka. Menarik bukan?

Kisah Pengasas Produk Kosmetik

Hai,

Lama saya tak review pasal tokoh usahawan kosmetik. Biasa kita lihat ramai dalam kalangan wanita yang menjadi usahawan kosmetik terkemuka seperti Allahyarhamah Datuk Sosilawati sebagai pengasas NV, Dato Vida pula terkenal dengan rangkaian produk Pamoga dan Qu Puteh, manakala Puan Rozita Ibrahim pula pemilik serta pengasas Sendayu Tinggi , paling popular Kak Ton la .. hihihi....dan ramai lagi yang saya suka baca kisah kejayaan mereka.

Nak buat Produk KOSMETIK Jenama Sendiri ?? . Klik Sini !

Berbalik kepada tajuk kita, hari ini saya ingin perkenalkan seorang lagi usahawan kosmetik iaitu Muhammad Zukermi, pengasas MZ Secret. Mari kita ikuti latar belakang kejayaan pengusaha produk kecantikkan MZ ini.

p/s : Muhammad Zukermi
Credit : Utusan Melayu

Mee Sup Mudah & Sedap

As salam,

Korang masak apa hari ini ? Masak kat rumah ke beli kat kedai? hihi.. Ok, hari ni saya nak berkongsi dengan anda semua satu resepi kegemaran keluarga iaitu Mee Sup. Korang tau kan, mee sup ni simple je, tapi kalau malas nak buat asyik beli sampai bila tak pandai nak buat dirumah. 

Luangkan masa hujung minggu anda untuk mencuba resepi mee sup mudah dari saya. Mee sup ni simple je. Tak de la loaded  sangat, yang penting sedap, dan cepat habiss..

Resepi ini anda boleh cuba dirumah, bahan-bahannya pula senang nak cari, semua ada didalam peti ais.

4 Petua Merawat Demam Bayi

As salam,

Topik hari ni saya nak ceritkan pasal kesihatan bayi. Sape ada bayi boleh cuba tips ini jika bayi anda diserang sakit deman. Mak nya memang tak dapat tidur malam dibuat. Asyik menangis satu hal. Tips untuk merawat atau petua yang boleh anda ikuti jika anak kecil anda mengalami masalah demam panas.

credit : 

Cara Detox Badan

Assalamualaikum semua...

Air detox atau infused detox water ni memang amat di gemari oleh mereka yang ingin menurunkan berat badan secara sihat tanpa mengambil sebarang ubat-ubatan untuk menguruskan badan. Ia sangat berkesan, menjimatkan duit dan sangat mudah di sediakan.

Credit pictures as watermark

5 Teknik Untuk Pandai Berenang

Salam, 

Topik hari ni saya nak bercerita sedikit mengenai tips untuk berenang. Korang minat berenang tak? Sekadar hobi ke? Atau anda pada peringkat permulaan untuk berenang. Sejak kebelakangan ini saya banyak bertemu orang dewasa yang ternyata tidak boleh berenang dengan mudah. Memang agak memeranjatkan, masih saja banyak orang belum pandai berenang dari kegiatan air ini. 


Jika anda termasuk dalam kumpulan ini, atau sekadar ingin meneruskan kemampuan anda, berikut adalah beberapa tips yang saya baca. Sebelum itu, anda perlu ingat untuk patuhi semua peraturan di kolam renang. Jika anda belum boleh berenang, pastikan ada pendamping atau penunjuk ajar yang sudah boleh dan dapat membantu anda sewaktu berenang. Jangan belajar sendirian tau.

Sumber foto: sciencedaily.com

Rahsia Si Penulis, Buat Duit Menulis

Assalamualaikum,

Siapa disini minat menulis? Tak kira la tulis novel ke, tulis rencana ke, tulis apa-apa sahaja yang menarik? Artikel saya kali ini akan memberi berita gembira sekiranya setiap yang anda tulis sebenarnya boleh ditukarkan dengan imbuhan/ganjaran/royalti/pendapatan yang lumayan. Jika anda minat menulis jangan sia-siakan minat anda itu kerana menulis pun boleh buat duit tau.

Untuk pengetahuan anda, menulis bukan sahaja kita mencurahkan idea tetapi realiti sekarang kebanyakkan penulis-penulis menukarkan kreativiti mereka kepada bentuk ganjaran. Jika anda seorang kolumnis majalah atau akhbar sudah tentunya anda dibayar. hurmm, kan? Memang boleh buat duit menulis ni. Bukan calang-calang tau. Kalau anda perhatikan, kat kedai buku banyak kan novel? Penulis mereka akan menerima royalti selagi mana novel itu terjual. 

Saya ada satu kisah, minat tak filem Harry Potter tu. Kenal ke tak filem tu dan novel dia ditulis oleh orang biasa macam kita je J.K.Rowling kan ? Sebelum filem itu ditayangkan, J.K Rowling dah tulis kisah khayalan dalam novel pertamanya Harry Potter bertajuk Harry Potter and the Philosopher's StoneSebelum wujudnya Harry Potter, hidup beliau amat susah, ibarat kais pagi makan pagi dan kais petang makan petang. 


Joanne Kathleen Rowling, orang yang menjadi titik tolak kepada novel Harry Potter

Review Homestay Murah Langkawi

Salam,

Musim bercuti nak dekat. Jadi kita semua yang merancang nak bercuti tu sangat meneliti pasal nak booking homestay kan. Haa, yang tu tak payah risau kerana hari ni saya nak review pasal homestay murah dan berbaloi kat Langkawi ni. 

Mari kita lihat Langkwi Mutiara Guest House yang saya suka nie.. Bagi sesiapa yang merancang untuk pergi ke Pulau Langkawi ni boleh jenguk-jenguk homestay ni ya..



Gambar ni adalah masterbedroom yang menyediakan satu katil queen. Muat untuk suami isteri.

Berniaga Sampingan Secara Dropship

Assalamualaikum,

Sihat semua? Harap-harap semua pembaca dalam keadaan sihat semua. Apa perancangan anda akhir-akhir hujung tahun ini. Moga-moga segala perancangan anda dimakbulkan Allah S.W.T. Tahun 2014 sudah menghampiri penghujung nya. Tahun 2015 akan menjelma tak lama lagi kan? 

Ada tak pembaca saya ni minat bisnes? Bagi yang merancang untuk buat bisnes dropship tu elok la sebab sekarang rata-rata orang buat side income untuk tampung perbelanjaan. Dengan kos sara hidup yang meningkat naik kan, better u olss cari pendapatan sampingan yang boleh memberi pulangan setiap bulan.

Haa. Bercakap pasal dropship ini teringat saya dulu ada sertai dropship produk-produk orang lain. Hasil keuntungan itu boleh la bayar bil internet, top up telefon dan beli baju, seluar, makan KFC hihihi, beli aksesori serta lain-lain keperluan lagi. Pulangan pun tak banyak tapi okey la kan untuk saya bermula.

Keberkesanan Qu Puteh Million Cell Original

Qu Puteh Million Cell menjadi amalan pengasas Vida Beauty untuk tampil yakin & sihat. Dengan rumusan bahan bahan semulajadi menjadikan produk ni terbaik untuk wanita moden masa kini. Anda dirumah juga patut mencuba Qu Puteh Million Cell . Cantik di luar & sihat didalam gituuu ~~

Antara kebaikan Qu Puteh Million Cell :
  • Alami pencerahan ketara seawal seminggu
  • Merawat kulit yang bermasalah, jerawat dan pigmentasi
  • Rambut menjadi sihat, kuat dan halus bersinar
  • Mengurangkan rekahan pada kulit kaki

Manfaat Epal Hijau & Qu Puteh Million Cell

Hai,

Sudah minum jus epal? Epal hijau yang anda blender buat jus tu sebenarnya bagus untuk cuci perut. Walaupun rasa masam tapi epal ini mempunyai manfaat untuk kesihatan manusia. Di Pasaraya banyak spesis epal yang dijual, Yang saya nak cerita hari ni Apple Malus Domestica ..

Malus domestica adalah antara epal hijau yang digunakan dalam formulasi Qu Puteh Million Cell. Kenapa ya ? Epal ini juga popular digunakan dalam pelbagai produk kesihatan & kecantikkan kerana mengandungi stem cell yang bagus untuk kesihatan kulit uolss...

Epal Malus domestica juga antara spesies epal yang tersohor didunia. Ia juga tumbuhan renek sehingga boleh mencapai 8 meter tinggi. Bayangkan?? Satu pokok tu penuh dengan buah epal jenis ini, rasa geram tak !! Buah yang lebat merimbun, wouuu !! Geram kan ...Kalau tiba musim ia berbunga memang cantik dan buahnya hijau kekuningan camtu sedap di makan mentah serta ranggup habiss.. 

Malus Domestica

Rahsia Cantik & Sihat Dengan Pamoga

Hai,
Sudah berpamoga pagi ini. Saya rasa terharu membaca testimoni-testimoni Jus Pamoga yang membantu menyelesaikan masalah penyakit derita sekian lama nya. 

Pamoga minuman kesihatan keluaran Vida Beauty.. Apa kelebihan Pamoga ?
Packaging baru Pamoga botol seperti berikut.  (500ml)

Kisah Taukey Tudung Membina Jenama

Salam semua,

Tudung sinonim dengan jiwa perempuan apatah lagi sekarang sudah menjelma pelbagai rekaan dan gaya tudung di pasaran. Rata-rata berdasarkan pemerhatian saya melihat ramai wanita di luar sana membeli tudung lebih dari 2 helai tatkala menjelang hari raya. Hari tak beraya pun asyik beli tudung jugak sebab tengok itu lawa, tengok ini cantik. Mesti beli kan ??? hahaha.. Tambahan pula kalau-kalau ada sale gempak..

Ikuti kisah taukey tudung di Malaysia yang telah berjaya mencipta jenama tudung mereka sendiri ..

1. Fareeda..Nyata Jelita

Sumber : fareedascarf.

Resepi Ikan Cencaru Sumbat Mudah & Happycall

Hai. Resepi bersama.Happycall.. Ringkas gaya suri rumah!!


Resepi Ikan Bakar Air Asam Bersama Happycall 32CM

Salam,

' Suka Makan Ikan Bakar Buat Sendiri? '
.

Hari ni sy cuba resepi ikan bakar bersama dgn air asam sebagai sos penyicah.. Confirm sedap dimakan sewaktu lunch!!..

Resepi Biskut Dahlia

Salam,

Saya suka makan biskut Dahlia. Resepi yang saya cari kat Google sahaja.. Biskut dahlia ni yang susahnya nak buat bunga dia. Kalau pergi hari raya masa tu, ramai jiran-jiran buat biskut dahlia ni sebab dia tak de lah berminyak sangat masa makan. Rasa pun ranggup dan sedap !

Sumber : Rasa

Khasita Kayu Manis

Khasiat Kayu Manis

Menurut kajian perubatan yang dijalankan di Kanada (Januari 1995), campuran madu asli dan kayu manis ni mampu mencegah serta merawat 14 jenis penyakit.

1. Jerawat

Campurkan 3 sudu madu asli dan 1 sudu kayu manis. Sapukan di bahagian berjerawat. Kulit anda akan terasa segar, awet muda dan juga merawat masalah kulit seperti ekzema.

2. Sakit perut

Campuran madu dan kayu manis boleh melegakan sakit perut serta membersihkan perut. Ia membantu membuang angin di dalam perut. Di samping tu, ia boleh menurunkan berat badan.

Petua Atasi Blackhead

Salam readers,

Hari ni  saya mahu bercerita mengenai tips mengatasi blackhead dan juga whitehead. Memang perkara ini sangat dititikberatkan oleh wanita diluar sana kerana masalah ini akan mengganggu aktiviti harian anda. Blackhead ni memang suka tumbuh kat muka terutama di kawasan hidung. Malu kalau orang tengok kan ?

Untuk pengetahuan anda, blackhead ni berbeza dengan whitehead. Blackhead adalah seperti yang anda nampak kat hidung, memang mudah nampak yang warna hitam tu. Manakala whitehead seumpama nanah yang belum terjadinya jerawat. 

Memang korang akan sental muka korang dengan skrub muka kan untuk buang benda alah ni. Tapi skrub yang kerap boleh merosakkan kulit muka kerana beads ( manik ) halus itu berupaya membuatkan muka anda jadi kasar. Seeloknya, skrub sekali atau dua kali seminggu.

Penjagaan muka bagi mereka yang ada blackhead dan whitehead tidaklah sesukar mana jika anda pandai memilih produk yang sesuai dengan kulit anda. Anda harus ingat untuk mencuci muka agar kekotoran dan minyak lebihan yang tersumbat dapat dikeluarkan. 

Ini mungkin memerlukan penjagaan kulit yang bersesuaian dengan kulit anda. Jika anda ingin memicit keluar blackhead, gunalah cara yang betul agar kulit tidak luka dan seterusnya terjadi serangan bakteria. Sedikit tips dari saya, boleh buat facial untuk tujuan ini. Atau gunakan skincare seperti 'srcub'.. 


cc pict : internetprovisionstore

Panduan Borong Di China

As salam,

Negara China semestinya menjadi fokus utama bagi mereka yang seringkali mahukan kos produk yang murah dan berkualiti. Apa yang anda mahukan, semua boleh dibeli di China. Berita baiknya, sekarang anda tak pelu ke negara tembok besar itu untuk memborong barang dagangan anda. Satu keperluan, kebanyakkan orang  sekarang suka berniaga online. Tidak salah untuk anda memerhatikan barangan yang popular dan menarik perhatian pembeli dari negara China.

Kini, anda boleh jana wang menerusi online sahaja !!


p/s : Laman web Taobao.Com

Berus Makeup Murah Pilihan Wanita

Salam Syawal,

Hari ni rajinnya nak bercerita pasal makeup korang orang perempuan. Tetiba nak tulis sebab saya ada tengok kat majlis kawin tu banyak gilerr dia guna berus makeup. Entah macam mana mak andam boleh ingat satu-satu dalam minda dia.. Maklumlah, orang dalam niches kecantikkan memangla tau semua pasal benda ni. Bukan takat berus makeup je u olss, bedak, concealer, blusher, eyeshadow dan banyak lagi. Tak sempat saya nak hafal semua.

Korang mesti nak torch up muka kasi cantik ? Menawan tertawan, shine bright like diamond kan. Tak dinafikan tanpa berus makeup yang sesuai sukar nak apply make up kat muka. Saya tak pakai makeup so saya tak tahu. Tengok orang bersolek tu ada lah :) Dalam beg makeup korang dah ada berus macam mana ? Soal berus kena ambil kisah juga. Solekan menawan untuk hari istimewa ~~ cehh macam iklan Simplysiti la pulak.


Berus makeup 24 jenis dari sini 

Untuk bermakeup memerlukan berus makeup asas seperti berikut :

BERUS BEDAK – Membolehkan pembentukkan kontur bersudut seperti di leher dan dada.  Amat sesuai untuk sebatian produk bedak padat.


BERUS PEMBENTUK PEMBAYANG MATA – Sesuai digunakan untuk sapuan pembayang mata dan shading.  Berusnya berbentuk empat segi yang padat tapi lembut membolehkan sapuan yang tepat dan juga penyebaran pembayangan mata.  Sesuai untuk pembayang mata jenis serbuk.


BERUS PEMBAYANG MATA – Untuk sapuandan juga sebatikan rona pembayang mata.  Ia juga sebatikan kombinasi dua rona pembayang mata.


BERUS PERAPI KENING – Mengaplikasi warna ke atas kening.  Diguna untuk memberi definisi.  Hujungnya tirus membolehkan sapuan secara halus.


BERUS GINCU – Amat sesuai untuk aplikasi produk berasaskan bahan berminyak.  Ia juga untuk calitan gincu dan pelembab bibir.  Mewarna bibir dengan mudah dan menyebar warna gincu dengan sekata.



PUTIK SPAN PEMBAYANG MATA – Untuk aplikasi bedak tabor, cairan dank rim.  Hujungnya berbentuk titisan air mata membolehkan cara kombinasi produk yang lembut terutama di bahagian kelopak mata.


SIKAT KENING DAN PERAPI – Untuk perapian bulu mata dan kening supaya kelihatan sempurna.

Tips Merancang Memborong Di China & Borong Di Taobao

Hai..

Mungkin ada dah tak sabar nak pergi ke negara tanah besar untuk memborong kan? Fikir masak-masak dulu, jgn sampai pergi sana pastu tak tau nak borong apa. Kebanyakkan orang macam ni la.. "Demam" nak borong semua benda. Kena ada strategi dahulu sebelum memborong. Dah fikr strategi anda? Buat sedikit kajian barang apa mendapat permintaan dan laris di pasaran Malaysia..

Bisnes Burger Menguntungkan

Makan burger sedap kan ? Tapi kalau beli dan orang belanja lagi sedap kan ? hihi. kat sini saya cuma mahu bagi tahu bahawa bisnes burger boleh menjana keuntungan lumayan. Tengok saja setiap hari pasti ada je warung-warung burger yang buka setiap malam. Kalau nak burger boleh tempah terus kat abang burger tu !


Cuba u olss pergi pasar malam, pasti akan ada gerai-gerai burger. Bahkan ramai penggemar-peggemar burger yang mengerumuni gerai abang-abang burger tu kan ? Walhal harga yang berpatutan antara RM2.50 sebiji sudah boleh anda makan makan burger sepuasnya. Bagi saya, burger daging menjadi pilihan terutama daging ayam. hihi. Rasanya yang enak empuk menambat lagi selera kan ? Jangan lupa taruk sikit sos lada hitam untuk menyerlahkan lagi aroma burger anda ye.


10 Topik Untuk Buat Duit Dengan Blog

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

10 Topik Blog Yang Boleh Buat Banyak Duit ini akan menceritakan tentang topik atau niche blog yang sering digunakan oleh blogger untuk buat duit online. Saya dapati ramai yang mempunyai blog sekarang ni. Budak sekolah pun pandai buat blog. Kadang kala saya dapati blog budak-budak ni lebih cantik daripada blog Kerja Simple ni. Setiap orang ada matlamat tersendiri untuk buat blog. Tapi saya dapati ada dua matlamat utama iaitu sekadar untuk bersosial dengan rakan-rakan dan untuk buat duit online.

Untuk buat duit online, blog anda hendaklah mempunyai info-info yang berguna untuk dirujuk. Anda kena sedar bahawa kini orang lebih selesa mencari maklumat di internet berbanding bahan rujukan lain. Oleh itu, blog anda hendaklah menyediakan maklumat yang diperlukan oleh mereka. Mereka tak berminat untuk membaca kisah peribadi anda. kecuali anda seorang selebriti atau blogger terkenal. Jadi hari ni saya nak kongsi 10 Topik Blog Yang Boleh Buat Banyak Duit.

cc : theblogsteam

Perniagaan Bakeri Secara Berjemaah

Dalam memasarkan produk bakeri, pemasaran sangat penting. Malah ada rahsia mereka yang menjadi Jutawan dalam bidang bakeri. Kebanyakan tempat bidang bakeri dikuasai oleh kaum Cina. Kaum India sangat kurang terlibat dalam bidang ini. Ya, kini ramai bakeri Melayu bergelar jutawan.

Antaranya pengeluar Kek Coklat Anis dan juga pengeluar produk jenama Mek Siti dari Kelantan. 


Kini mula kebangkitan bakeri Melayu dengan konsep berjemaah atau berkumpulan. Terus terang anda tidak akan kaya dengan menjual sendiri produk anda. Mungkin boleh kaya tapi ia memakan masa bertahun-tahun.

Review Emorra Glow C

RAHSIA KULIT CANTIK, SIHAT, GEBU
 KINI DIBONGKAR!

 


Tahukah anda dengan pengambilan EMORRA GLOW C secara konsisten dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih sihat. Bukan sekadar kulit wajah tetapi seluruh badan dari hujung rambut sampai hujung kaki!

Bisnes Dropship Terlaris

Salam,

Dropship sekarang saya tengok dah ramai ambil manfaat. Dropship dengan kata mudah anda jual produk orang dengan mengambil untung anda sendiri tentukan. Kiranya pembekal tolak harga kat korang dengan harga murah sedikit, macam tu la maksud saya. Jadi mereka yang tak ada produk sendiri pun boleh turut serta dalam perniagaan dropship.

Daripada online sesaje baik kita semua buat sesuatu yang mendatangkan faedah. Mana tau la kan, untung dropship boleh juga biaya top up, bayar bil internet, malahan boleh bayar ansuran kereta campur duit gaji. Maklumlah, hidup sekarang serba kena pakai duit. Peluang yang ada mesti kamu semua kena rebut cepat-cepat, nanti kan terlambat. Siapa rugi !!

p/s : Gambar ini dari Sinar Niaga.

Bisnes Tudung Jenama Sendiri

As Salam & Salam sejahtera,

Saya nak share 4 cara yang selalu orang ramai buat duit,tapi saya suka cara no 4.

1.MLM
MLM paling ramai yang join tetapi modal  besar dan untungnya tak tau lagi. 90% gagal mendapatkan semula  modal.:)

2.Jual topup
Ramai yang akan beli tapi komisyen terlampau sedikit. Memang susah nak kaya.hehe

3.Jual makanan
Jual makanan senang jual tetapi sangat banyak kerja nak dibuat dan sangat penat.

Kebaikkan Mandi Malam

Artikel ini hanya sekadar pendapat sahaja tau. Tak semua orang boleh mandi malam, saya suka mandi malam sebab selalu berpeluh. hihihihi

Bagi anda yang suka mandi pada waktu lewat malam pastinya sering dileleteri ibu yang bimbang anda menghadapi masalah paru-paru berair. 

Tetapi tahukah anda bahawa tiada lagi bidang perubatan yang membuktikan bahawa dengan mandi malam boleh menyebabkan masalah paru-paru berair. Sebaliknya terdapat kebaikan yang anda peroleh sekiranya mandi malam. 

Oleh itu, di sini kami ingin berkongsi dengan anda tentang kelebihan yang anda akan dapat jika mandi malam. 

Bisnes Tudung Berpotensi Untung Besar

Belajar Bisnes Tudung dari Pengalaman

Salam Sejahtera,

Anda dah ada bisnes?

Salah satu bisnes yang mempunyai potensi besar adalah Bisnes Tudung. Saya baru belajar cara memulakan bisnes ni.  Memang mudah selepas saya dapat tahu lubuk-lubuk tudung yang diberikan oleh Cik Zana sendiri. Sangat banyak tudung yang murah dan cantik-cantik belaka!

Antara Menu Makan Tengahari di Sekolah Seluruh Dunia

Hi, assalam.

Makanan snek yang diambil oleh anak-anak pada waktu rehat di sekolah bukanlah untuk menggantikan sarapan atau makan tengah hari. Snek yang berkhasiat boleh membantu mengenyangkan mereka sehingga waktu makan tengah hari dan paling penting memberi mereka tenaga yang diperlukan untuk belajar dan melakukan aktiviti di sekolah. Teringat masa kat sekolah dulu. Masa rehat selalu makan nasi lemak !!


Untuk mengajar anak-anak anda bagaimana memilih snek yang lebih sihat, anda mungkin perlu mengunjungi kantin sekolah bersama anak anda dan membantunya memilih jenis makanan yang betul. khususnya jenis makanan yang patut diambil secara lebih kerap sesekali dan seboleh-bolehnya dielakkan sama sekali.

Contoh Rujukan Soalan Peperiksaan Pegawai Arkib


contoh soalan peperiksaan bertulis penolong pegawai arkib s27

- SPA lagi...??
- Harapan baru! Exam 12 MEI ??
- Dah dapat Surat SPA??


Dah dapat Surat dari SPA?

Minggu lepas ramai yang dah  mula terima surat dari Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) . Jika anda masih belum pernah menerima surat dari SPA, ertinya  ada masalah dengan borang SPA8i  anda. Mungkin alamat salah!

Surat panggilan terkini adalah  untuk sesi exam 12 MEI ini  iaitu Penolong Pegawai Arkib S27. Jika anda dapat surat dari SPA untuk exam ini, rujukan dari  Tim Infokerjaya ini perlu anda  miliki untuk bantu persediaan anda. Teruskan pembacaan anda.

Contoh Soalan Bertulis Penolong Pegawai Arkib S27

Contoh Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Pegawai Arkib S27 12 Mei 2014. Download rujukan exam bertulis S27 Penolong Pegawai Arkib supaya persediaan anda untuk peperiksaan bertulis nanti lebih mantap! Contoh Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Pegawai Arkib S27 12 Mei 2014 seperti dibawah.

Alatan Asas Untuk Kecantikkan Wanita

Alatan Asas WAJIB Ada Setiap Wanita

  • Didalam kamar mandi.

1. Wanita juga perlukan pisau cukur yang baik, penggunaan pisau cukur bersama shaving foam atau aftershave dapat membantu anda untuk rasa lebih selesa selepas bercukur.

2. Span yang lembut - bagi mereka yang menggunakan buih mandian. span yang lembut memainkan peranan besar sewaktu anda mandi. Jika span ini di gosokkkan secara teratur, setiap kali anda mandi, ia dapat membantu menangalkan sel-sel mati dan menjadikan kulit anda segar dan bersinar.

Faedah Berbekam Kepada Tubuh Badan

Diperkuatkan dengan beberapa hadis sahih yang menjelaskan mengenai rawatan bekam, ia dikatakan sebagai kaedah yang boleh membantu mengubati segala penyakit.

Di Malaysia, walaupun rawatan bekam semakin meluas terutama di pusat-pusat rawatan bekam dan pusat rawatan kecantikan, namun masih terdapat kebimbangan dalam kalangan masyarakat untuk mengamalkannya.
p/s : BH

Keadaan ini timbul berikutan terdapat kekeliruan daripada andaian-andaian negatif antaranya perempuan tidak perlu berbekam kerana akan mempercepatkan proses menopaus, berbekam akan menyebabkan darah bertambah kurang, ketagihan untuk berterusan melakukan bekam selain tidak yakin kaedah itu mampu menyembuhkan penyakit terutama penyakit-penyakit kronik.
   

Kekeliruan perubatan bekam



Kegagalan menjelaskan secara saintifik rawatan bekam dan kebaikannya mungkin antara punca wujudnya andaian-andaian itu.

Tudung Aidijuma Mendapat Permintaan, Sebab Murah atau Sebab Pengasas Comeyy. hihi ?

PENGHIAS kulit muka depan minggu ini antara insan terpilih yang tetap kekal cantik walaupun bergelar ibu kepada tiga anak lelaki. 

Siapa tidak kenal Datin Norjuma Habib Mohamad, 34, yang dulunya cukup dikenali di kaca televisyen kerana bakatnya dalam bidang pengacaraan.

p/s : Gambar dari Google, dah kena combine satu-satu ...

Jika dahulu Norjuma antara personaliti terkenal di televisyen kini kehidupannya lebih tertumpu kepada buah hati baharunya iaitu perniagaan tudung bawal di bawah jenama AidiJuma.

Panduan Memberi Nama Anak Baru Lahir

Hi alss,

Bagi mereka yang julung kali mengandung dan ini pasti menjadi satu cabaran buat si ibu bapa untuk meletakkan nama anak . Iya lah, nama anak harus dipilih setelah anda mendapat zuriat. Kenapa ya kita perlu menamakan anak kita dengan nama-nama yang baik mengikut syariat Islam.

Zaman sekarang pun ada ibu bapa meletakkan nama anak yang sukar sebut. Pening saya nak eja satu-satu ! Paling tak pun, panggil hujung nama je. Kalau Qistina nama yang diberi just call "Na" eh ?? haha ...

CC : www.mydaytondailynews

Kenapa nama bayi baru lahir penting kan ?

Nama merujuk kepada panggilan seseorang. Boleh kita katakan ia lebih kepada identiti diri kita. Kalau tak ada nama nak panggil apa pula kan ? Sebab itu, bayi yang baru dilahirkan sewajarnya diberi nama yang membawa maksud dalam Islam . Contoh yang saya beri ialah Syukriyah membawa maksud Bersyukur .

Tips Nak Tulis Entry Baru Blog

Nak update blog, tapi tak tahu apa benda nak tulis ?

Saya akan ceritakan bagaimana saya boleh mendapat idea untuk menulis entri blog yang terkini . Penulisan adalah sesuatu yang memerlukan kemahiran berfikir, memerhati, amali, dan seumpamanya. Ia tidak datang bergolek-golek idea tersebut. Pembaca tak kira dari Google ke, dari Facebook ke dan lain-lain sumber mesti la nak artikel yang updated. Masalah utama penulis blog adalah mendapat idea. Bagi mereka yang ada banyak pengalaman menulis mungkin mereka mudah "pikat"  untuk mendapatkan idea penulisan. Tidak kah begitu ?

Lubuk idea mencari tajuk artikel blog ...

Mudah sahaja untuk anda mencari tajuk dan juga idea yang bersesuaian dengan citarasa blog anda dan juga gaya penulisan blog anda. Saya tak nak cerita panjang, jom kita terjah tips nya seperti berikut, harap anda faham dan boleh ikuti dengan jayanya.

Sebab Saya Memilih Citylink Express



Hi alsss,

Saya berkecimpung dalam bisnes jual barang fizikal ni sejak 3 tahun yang lalu, jadi amatlah sukar mencari syarikat kurier yang memberikan harga termurah untuk anda mengepos barang. Saat ini saya pernah mencuba perkhidmatan daripada Citylink. Ini pun lepas direkonmedkan oleh rakan baik saya. Ok jugak, murah dan jimat.


For your info, perkhidmatan penghantaran barang yang cepat dan on time memberi nilai kepuasan kepada customer anda coz sekarang ni semua orang nak sesuatu dengan cepat. Untuk memastikan barang yang dipos selamat sampai kena pilih syarikat kurier yang jujur, buat kerja dengan cekap, ( takut nanti ada pula pergi pos tempat lain ) dan yang paling saya suka dia orang datang pick up

Bagaimana Membuat Roti Kentang Dirumah

Salam semua !

Diharapkan you sihat dan ceria di samping dengan keluarga tersayang. Saya ingin bertanya kepada anda, adakah anda telah mempunyai anak? ataupun anda suka makan roti? Kebiasaannya kanak - kanak suka makan roti, kerana rasanya yang lazat.

Adakah Anda Suka Makan Roti ?

p/s : Google punya

Tetapi baru-baru ini saya terbaca satu kenyataan yang berbunyi.. 

“92% roti dalam pasaran mengandungi bahan kimia berlebihan daripada had yang dibenarkan termasuk bahan lain yang meragukan.…kenyataan ini di petik daripada Persatuan Pengguna Pulau Pinang [CAP] 

Tidak hairanlah roti kat kedai tu sedap, lembut dan gebu. Rupanya banyak bahan kimia yang digunakan..

Kenyataan akhbar juga ada menyebut terdapat berus dari bulu babi yang diambil dari kedai menjual kek dan roti; [Berita Harian, Isnin; 1 Disember 2008]

Daripada kenyataan ini, baru saya tahu yang roti kat kedai kebanyakannya tidak selamat untuk dimakan..so apa yang saya perlu lakukan? Saya sangat meminati roti.

Oleh itu, saya telah belajar untuk membuat roti sendiri. Jadi, saya lebih yakin dengan status roti yang saya buat. Tambahan pula boleh makan roti dengan sepuas-puasnya.

Review Testimoni Jus Glo V

Glo V Jus Ajaib Untuk Wanita

GLO-V Jus wanita yang terbaik untuk sistem dalaman kerana ia bertindak sebagai Agen pemulihan dan pemeliharaan. Ia memberi kesan yang cepat dan juga berpanjangan, mengandungi makanan MAKANAN SUNNAH RASULULLAH yang terbaik untuk tubuh badan seorang wanita...

  • KURMA
  • HABBATUSSAUDA
  • MADU

Rahsia Bayi Pandai Membaca Seawal Usia 1 Tahun

As Salam,

Mahukan bayi anda cerdik ? Bayi menjadi cerdik apabila mendapat banyak rangsangan daripada ibu bapa & persekitaran. Terdapat pelbagai teknik dan kaedah merangsang bayi bertujuan untuk mengoptimumkan keupayaan dan kebolehan mental bayi . Rangsangan melalui aktiviti bermain, bersenam, komunikasi dan lain-lain lagi. Pelajari bagaimana merangsang bayi agar menjadi pintar dan matang serta mampu menerima pengajaran dengan pantas! Semua kaedah merangsang bayi terdapat dalam ebook Rahsia Bayi Pandai Membaca

Berikut adalah kelebihan / keistimewaan yang terdapat dalam ebook Rahsia Bayi Pandai Membaca yang saya maksudkan:
  1. Satu kaedah mengajar yang mudah yang boleh dilakukan oleh semua orang di rumah
  2. Satu kaedah mengajar yang murah di mana bahan-bahan yang disarankan boleh dibuat sendiri tanpa memerlukan perbelanjaan banyak.
  3. Satu kaedah yang boleh dilakukan oleh ibu bapa atau sesiapa sahaja ahli keluarga yang dapat mengeratkan kasih sayang antara anak dan ahli keluarga.
  4. Jika dipraktikkan dengan betul,anak anda akan dapat  membaca pada usia 1 atau 2 tahun. Dengan cara ini anda tak perlu menghantar anak anda ke kelas Tadikan/Taska untuk memberi pendidikan awal.
  5. Kelebihan anak-anak yang dapat membaca awal , mereka menjadi lebih bijak dan sangat matang berbanding dengan kanak-kanak lain yang sama usia dengannya.
  6. Anak-anak yang cepat membaca lebih pandai mengurus diri mereka dengan melakukan aktiviti membaca tak kira masa.
  7. Anak-anak ini tak banyak ragam atau kerenah yang bukan-bukan kerana masa terisi dengan baik dan juga kerena mereka lebih matang.
  8. Panduan mengajar dan menguji seta prinsip-prinsip yang berkaitan dengannya diberi untuk memudahkan proses pengajaran dan memastikan keberkesanannya

Panduan Peperiksaan Soalan Pegawai Arkib S41

Jabatan Arkib membuka pengambilan jawatan kosong untuk jawatan Pegawai Arkib S41. Oleh kerana terlalu banyak permohonan dilakukan oleh graduan, pengambilan sesi kali ini dilakukan melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Berita buruknya, calon tidak akan dipanggil ke sesi temuduga jika tidak lulus ujian bertulis. Yup, kena exam bertulis dulu... 

Berita baiknya, jika anda dipanggil, anda harus mula buat persediaan dan anda boleh gunakan contoh soalan disini . Agar soalan Panduan Peperiksaan Pegawai Arkib S41 kali ini memberi intipati positif untuk anda menjawab soalan nanti.

Langkah-langkah Membuat Produk Jenama Sendiri

Antara Isi Kandungan ebook tersebut sangatlah banyak :
  • 10 Cara step by step dibongkarkan.

3 Pembekal Produk Dropship

Assalam,

Jika anda ingin bermula dalam bisnes dropship saya sarankan anda mencari supplier(pembekal) yang boleh dipercayai. Pembekal adalah orang yang menjalankan bisnes tersebut dimana mereka akan terima bayaran dari anda dan tugas menulis borang pos serta tugas yang tak asing lagi ialah mengepos tempahan yang diterima. Jadi, sebagai pembekal  produk dropship bukanlah sesuatu perkara mudah. Kalau stok habis, kita juga la yang kena cari !..

Untuk menjamin barang yang dipos sampai, saya menyarankan anda mencari pembekal dropship yang jujur. Saya ada beberapa pautan website untuk beberapa produk dropship yang mungkin anda minati antaranya ialah, sila lihat kategori dibawah :

cc : livemint

Rahsia Cantik : Ketahui Minyak Argan Tiruan

Assalam & Salam Sejahtera,

Wanita tak dapat dipisahkan untuk menjadi cantik ? Memiliku kulit sepersis ratu adalah impian wanita kan.. cehh wahh !! Tapi tips kali ni saya nak story about minyak argan. Minyak ni payah nak jumpa kat negara kita, alamaknya kena pergi Morocco sendiri. Kenapa minyak ni sangat berharga dan mahal ya ?

cc : 32ndstreet.com

Disebabkan ia mahal, kita kena beli yang original kan ? Jangan beli yang dah bercampur dengan minyak lain atau yang tiruan. Nanti tak dapat hasil yang diinginkan ! Korang pernah beli ke minyak argan ?

Testimoni Baru Buat Cupcakes

Saya baru dapat satu testimoni baru di FB pemilik asal buat cupcake. Puan Harma Don (Nama FB) menyatakan pendapatan beliau kurang daripada 3 bulan sudah 4 angka daripada bisnes buat cupcake.

Bagi saya, ia satu berita yang cukup bermakna buat pembeli ebook & CD bisnes buat cupcake. Sebab apa yang kami usahakan berjaya mengubah hidup pelanggan kami kepada lebih baik.

Walaupun bermula secara kecil-kecilan, ia tidak bermakna ia tidak berhasil. Bisnes yang bagus, ia tidak membebankan kita daripada segi kewangan. Kita tak perlu buat loan, tak perlu cagar harta dan ia tak susah untuk kita bangkit jika gagal.

Ini dia testimoni Puan Harma Don :


Bagi yang nak berjaya, kita akan berusaha. Halangan utama adalah diri kita sendiri yang meletakkan pelbagai alasan.


Ebook Menjawab Soalan MUET Dengan Berkesan

Salam, apa khabar? Ada tak kat sini yang kena ambil peperiksaan Malaysian University English Test (MUET) ? Anda sebagai calon mana ekk? hihihi.

Calon yang ingin memohon memasuki institusi pengajian tingggi di Malaysia bagi mengikuti program ijazah pertama diwajibkan mengambil MUET nim. Anda tak tahu cara nak jawab soalan peperiksaan MUET dengan berkesan ?

Jenis Soalan Yang Pelajar Wajar Ikuti
Ada empat kertas, iaitu kertas 1 (Listening), kertas 2 (Speaking), kertas 3 (Reading), dan kertas 4 (Writing). Semua ni kira kita kena ambik tau. Soalan peperiksaan MUET nak kata senang saya pun tak jamin lebih-lebih bab speaking tu. Maklumlah, lidah bukan orang putih agak sukar untuk menyebut. 

Cara Buat Semakan Peperiksaan MUET
Pendaftaran peperiksaan MUET dibuat secara dalam talian (online). Calon boleh melayari Portal MPM http://www.mpm.edu.my atau http://online.mpm.edu.my/ untuk mengetahui cara membuat pendaftaran. Anda semua dah buat ke. Kalau belum pergi semak sekarang ! Nanti terlepas pula angka giliran dan juga tempat peperiksaan yang anda kena daftarkan. Orang kata, kena bersiap lebih awal dari menggelabah dekat-dekat nak exam MUET. 

Tarikh Peperiksaan MUET Jun 2014 & November 2014
Ebook Peperiksaan Muet, Cara Jawab Soalan MUET

Ok, dibawah ini saya akan berikan link untuk para calon muet untuk mendapatkan panduan lengkap rujukan peperiksaan muet untuk membantu lulus didalam peperiksaan. Boleh saya simpulkan disini ianya sebuah panduan lengkap dari A-Z, mempunyai contoh soalan peperiksaan lepas dan ianya ditulis oleh yang berpengalaman didalam ujian peperiksaan muet.

Lengkap bukan? Bukan calang-calang orang tau, ni pemeriksa kertas MUET itu sendiri. Siapa tak grab cepat-cepat rugi saya katakan. Mesti banyak ilmu yang dicurahkan untuk calon-calon yang mengambil MUET kali ini. Tips ini boleh dikatakan tips yang termahal dan tak pernah jual di mana-mana bookstore ..

Jadi ambilah peluang selagi panduan menjawab soalan MUET di buka untuk umum. Jika jualan ditutup anda rugi. Saya pun tak dapat nak tolong juga.

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my