Cara Buat Produk Sendiri

Mudah ke nak buat produk jenama sendiri tanpa pengalaman dan ilmu yang mantap ? Soalan ni cukup sukar bagi saya untuk jawab. Jika dilihat dari mata kasar, kalau ada modal besar mungkin mudah kerana kita tak ada halangan dalam perkara tersebut. Modal besar kalau kita kekurangan idea mungkin tidak membantu dalam memasarkan produk keluaran syarikat kita ya .. Tapi saya tengok, ada je orang modal besar perniagaannya hanya takat tu sahaja. Orang kata cukup-cukup makan ..

Membina jenama produk sendiri penting bagi usahawan kerana produk jenama sendiri boleh melonjak naik jualan jika pengguna dah kenal dan taksub. Produk kesihatan dan kecantikkan seperti kosmetik antaranya produk laku keras sepanjang pemerhatian saya. Produk sendiri meliputi produk kesihatan dan kecantikkan sememangnya permintaan hangat masa kini. Semua orang nak cantik blaker.. 

Perniagaan barangan kecantikan diri ini, sememangnya telah lama bertapak di negara kita. Syarikat-syarikat yang menawarkan produk kecantikan diri ini terlalu banyak dan adakalanya kita seperti sedang menyaksikan satu gelombang besar dalam industri perniagaan barangan kecantikan diri dengan penubuhan syarikat-syarikat yang menjual produk kecantikan dan penghasilan jualan bagi satu-satu perniagaan itu ada kalanya mencecah jutaan ringgit setahun.

p/s : Sekadar gambar hiasan.

Panduan Asas Penjagaan Kereta

Kalau kita jaga kereta kita, kereta kita pula akan jaga kita. Berikut adalah tips-tips asas dalam penjagaan kereta dan jika kita mengamalkannya Insya-Allah kurang lah sesi lawatan kereta kita ke bengkel.

Bateri
Kebanyakan bateri kereta sekarang adalah jenis bateri kering dan tidak memerlukan penyelenggaran. Salah satu petanda bateri kereta kita perlu ditukar adalah apabila terdapat masalah ketika menghidupkan enjin.

Review Dn Hans Gold Dnavechee

Lama tak review pasal produk kesihatan dan kecantikkan. Kali ini saya nak bercerita tentang produk yang lama dalam pasaran. Katanya sudah mencecah 12 tahun lebih dalam pasaran dan jualan produk ini amat memberangsangkan dalam tempohnya.

Untuk anda yang mementingkan Kejelitaan, Keanggunan & Kesihatan “Anda boleh meningkat usia tetapi anda tidak perlu menjadi tua”. Ni yang saya suka ni. Jangan takut nak jadi tua sebab ada Dn Hans Gold. Produk ini sesuai bagi mereka yang ingin mengekalkan kejelitaan dan kekal tampak muda. Jangan risau kalau umur dan menjangkau 40an. hehe

Pemakanan kecantikan dalaman yang kaya dengan Polysakarida, Chondroitins, Kolagen, Elastin dan Protin Komplek Marin.Produk yang telah teruji khasiatnya dan kini semakin diyakini oleh para pengguna.Kesannya dapat dilihat dan rasai nikmatnya setiap hari, sehingga orang lain dapat melihat perubahan yang terserlah. Tentu suka kan? Orang puji kulit dia dah cantik.


Qu Puteh Million Cell Atasi Kulit Berkedut

Salam,

Penuaan seringkali kita ingat muka berkedut.. Kalau dah berkedut rasa hilang keyakinan kan? Jangan risau, ini fenomena biasa terjadi jika wanita sudah menjangkau umur lewat 30-an mulai kelihatan. Cuba lihat muka anda? Ada wrinkles kelihatan? hehe. Jangan risau, tips kesihatan kali ini dari Qu Puteh Million Cell ..

Kolagen dalam kulit kita dah mulai berkurang sebab tu kulit jadi kendur dan ia kelihatan kedut diluar. Kolagen badan akan berkurang peratusnya jika umur meningkat. Sebab itu kita ditekankan untuk mengambil supplement tambahan bagi menggantikan keperluan badan yang tidak mencukupi semasa diet seharian anda. 

Dengan Qu Puteh Million Cell bukan sahaja anda nampak muda, tetapi kulit anda yang berkedut itu dapat dipulihkan dalam jangka masa tertentu. Dengan pengambilan Qu Puteh Million Cell secara berterusan dapat membantu proses pembinaan semula jaringan kolagen badan.

Jika anda nak cuba Qu Puteh Million Cell  saya syorkan anda mendapatkan yang original dan tulen dipos dari outlet Vida Beauty ...

Sejarah Penubuhan Sendayu Tinggi

Sejarah Sendayu Tinggi

p/s : Gambar Puan Rozita

Diasaskan oleh Puan Rozita Ibrahim dengan modal sebanyak RM400.00 sebagai permulaan dengan memasarkan produk Enigma Beauty. Pembungkusan dan penghasilan produk dilakukan kecil-kecilan bersama anak-anak di rumah dan dijual kepada rakan-rakan dan keluarga terdekat.

Cara Pos Barang Borong Dari China

Salam,

Macam mana nak hantar barang yang uolss borong dari China terus ke Malaysia. Mestilah kos pos nak murah dan cepat.. Sudah selesai membeli barang yang anda nak jual offcoz proses rumit tak de lah rumit ialah menghantar barang tersebut pulang ke Malaysia dan siap sedia untuk dijual .. 

Kaedah pembungkusan yang biasa kita guna adalah letak dalam kotak lepas tu tape kemas2 kan.. Pembungkusan kena teliti agar tidak terburai masa pos. Ni antara kotak yang biasa di guna untuk penghantaran, Ada juga guna guni, kotak kertas, dan juga kotak kayu bagi barang yang mudah pecah ..

Corrugated Boxes

3 Jenis Aset Perniagaan

Ramai yang tak sedar sebenarnya ada TIGA jenis aset yang terlibat SECARA LANGSUNG dengan bisnes ONLINE kita iaitu :

1) Duit 

Duit yang kita dapat (setelah ditolak kos) hasil jualan produk merupakan aset kita...Of course kita boleh kembangkan aset ini dengan beli emas, saham, hartanah dan sebagainya...Tapi itu semua offline (secara tidak langsung).

2) Aset Pinjaman

Blogspot, fanpage, group dan lain-lain medium percuma yang kita gunakan untuk bisnes juga merupakan aset...tapi ia hanya aset sementara sebab ia bukan hak milik mutlak kita...Anytime aset nie boleh ditarik semula oleh servis provider jika merika lingkup atau jika kita terlanggat term & cons serta limit mereka tanpa kita sedari.

Dropship Kasut & Teknik Borong Dari China

Tak dinafikan, ramai sang jejaka ataupun wanita minat kasut.. Kan nak jaga penampilan diri kena la berhias lengkap. Saya selalu lihat ramai seller online juai kasut .. Tapi kebanyakkan mereka ambil dari China. Pre-order kan ?? Pre order ni kena tempah dulu dan pos kemudian kan.. Lama sangat nak sampai ..

p/s : Contoh kasut yang sempat saya jual.. hihi

Harga dia murah ja, tapi boleh jual seratus lebih. Lawa dan cantik sekali ..

Pemanggang Happycall Murah & Serba Guna

MENGGORENG & MEMBAKAR Tanpa Setitis MINYAK Dengan Happy Call Frying Pan

★★ SAIZ TERBARU!!!! JIMAT GAS, JIMAT MASA, JIMAT MINYAK★★
Model: Happy Call frying pan
SAIZ : 32 cm

Tips dan Panduan Membeli Belah Secara Online

Saya dapati ada di antara anda masih baru dan merasa ragu-ragu untuk membeli secara online. Dibawah saya kongsikan beberapa tips dan panduan membeli belah secara online untuk rujukan bersama :

✔STATUS PENJUAL
  • Sila pastikan anda semak terlebih dahulu status penjual sama ada masih lagi aktif ataupun tidak lagi. Juga pastikan penjual memaparkan maklumat mereka seperti nama penjual, no telefon untuk dihubungi ataupun alamat tempat mereka berniaga. Jika ada SSM borang pendaftaran perniagaan, maka kita yakin boleh berurusan dengan mereka. Sebelum membeli, cuba hubungi penjual melalui sms paling cepat, emel dan platform lain lagi
✔KOMEN, FEEDBACK dan ULASAN
  • Sila baca komen-komen, feedback ataupun ulasan yang diberikan oleh pelanggan kepada penjual sebelum ini. Samada ianya ulasan yang memuaskan atau tidak. Bab ulasan ni kita boleh tengok facebook atau website jualan mengenai komen-komen pembeli terdahulu. Jika ada, boleh lawati mana-mana forum perbincangan.
✔TRACKING ID 
  • Setelah urusan membeli selesai, sila pastikan penjual memberi anda Tracking ID (no tracking kurier cth : EF 174589848 MY) untuk rujukan anda. Ianya memudahkan untuk anda mengesan barangan anda. Biasanya, selepas anda membeli, wajib minta trekking number pos untuk memudahkan anda menyemak status barangan anda berada dimana sebelum sampai ke destinasi. Dengan adanya trekking number, mudah untuk rujukan di kemudian hari jika berlaku barang tak sampai. Sekarang moden, trekking number boleh semak online sahaja.
✔RESIT atau BUKTI PEMBAYARAN 
  • Akhir sekali sila simpan resit ataupun bukti pembayaran anda (Slip bank in / transfer) untuk kegunaan jika anda ingin menebus kembali barangan yang anda beli jika terdapat kerosakan ataupun kesilapan.
Tips yang saya ulas itu pun boleh digunakan untuk elakkan ditipu. Lagi satu, berhati-hati dengan amaun transaksi yg besar terutamanya baru pertama kali membuat transaksi.

Dan Berhati-hati juga jika harga yg ditawarkan oleh penjual tu jauh terlalu murah bebanding harga pasaran.

Sekian tips saya !

Pemanggang Ajaib Happycall Frying Pan

"ALAMAK!! LAUK PAUK LAMBAT MASAK PULAKK"..
Anda Suri Rumah Yang SIBUK ? Selalu Memasak Kat Dapur TAPI Makanan Lambat Nak Masak? Hurmm. Anak-anak Duk Menunggu Nak Makan DGN En Suami..
KINI.. Beralihlah Kepada Pemanggang Moden HAPPYCALL. Bukan Sahaja Makanan Cepat Masak Malah Kesegaran Makanan TERJAMIN !!

Koleksi Set Bersalin Mampu Milik ( Spa & Ma )

As salam,

Saya pasti ramai wanita selepas bersalin tercari-cari set bersalin siap untuk pantang kan dalam masa 60 hari. Bukan apa, set bersalin sekarang kan banyak dalam pasaran Malaysia dengan pelbagai jenama dan produk. Apa pun pilihan di tangan masing-masing. Berpantang ni penting untuk kesihatan masa depan. Saya tengok orang sekarang pantang belum habis tapi sudah ke hulu ke hilir gamaknya... hihi. Jangan buat macam tu, nanti badan u olss sakit.

Set bersalin yang menjadi pilihan mestilah murah, disamping produk/items yang disertakan adalah banyak? Betul tak.. serta elok, berpatutan, terbaik, dan berbaloi untuk kegunaan berpantang selama 60 hari. Kalau anda di kampung mungkin untuk mencari herba kampung mudah sebaliknya jika anda berada di bandar maju set berpantang siap lengkap dijual secara online atau offline. Kini anda juga berpeluang membeli set berpantang secara online di  sini

Antara contoh set bersalin pilihan wanita Malaysia antaranya ialah seperti berikut :


Sari Yanti pengguna set bersalin Spa & Ma ni.
  • Sangat praktikal kerana setiap set didatangkan dengan 11 jenis produk yang terbaik dan terpilih sahaja mengikut keperluan ibu yang sedang berpantang.
  • Sangat fleksibel dan lengkap dimana ianya sangat sesuai digunakan oleh ibu yang bersalin secara normal atau  secara pembedahan.
  • Bertindak menyeluruh dalam memastikan para ibu mendapat penjagaan dan belaian yang sempurna dari segi kesihatan dalaman dan kecantikan luaran.
  • Ringkas dan mudah terutama untuk ibu moden bagi melalui pengalaman tempoh berpantang umpama di spa.
  • Produk Bumiputera yang mempunyai kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.
  • Terbukti bersih dan halal.
  • Setiap produk yang dipasarkan adalah berkualiti tinggi dengan harga ekonomi.

Resepi & Cara Buat Donut Gebu

Salam,

Korang cuba resepi donat ni pulak okey... Walaupun ia tidak sama dengan donut popular Big Apple is ok kalau korang buat cara homemade kan. Nanti boleh letak nama donut sendiri. hehe. Buat sendiri ala-ala resepi donut tradisional kan best kena uli.

Imgp2037

Sakura Candy Murah Dipasaran

 Sakura Candy - Mencerah dan Menjaga Dalaman Wanita

BEUCURE SAKURA CANDY


Price :RM150 SM, RM160 SS

Brunei : RM200
FREE POSTAGE, FREE COD area KL


SMS/Whatsapp <BSC> hantar ke 0179003962 
nak harga agen/stokis? hubungi kami :)

Assalamualaikum
Bayangkan korang kemam gula gula yang sedap tu.larut dalam mulut.Tiba tiba selepas seminggu kulit jadi cerah,awet muda,lebih gebu.Untuk ibu lepas bersalin pulak susu melimpah ruah.Tak ke seronok rasa nak lompat???
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.WzimHk0x.dpuf
Assalamualaikum
Bayangkan korang kemam gula gula yang sedap tu.larut dalam mulut.Tiba tiba selepas seminggu kulit jadi cerah,awet muda,lebih gebu.Untuk ibu lepas bersalin pulak susu melimpah ruah.Tak ke seronok rasa nak lompat???
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.WzimHk0x.dpuf
Assalamualaikum
Bayangkan korang kemam gula gula yang sedap tu.larut dalam mulut.Tiba tiba selepas seminggu kulit jadi cerah,awet muda,lebih gebu.Untuk ibu lepas bersalin pulak susu melimpah ruah.Tak ke seronok rasa nak lompat???
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.WzimHk0x.dpuf



Resepi Kek Cheese, Paling Menggiurkan

As Salam, 
Minat ke makan kek cheese aka kek keju. Sekarang ni nama kek cheese dah macam-macam seperti kek cheese meleleh, kek cheese velvet, kek cheese indulgence (betul tak eja ni) dan seumpamanya. Rasa pun lain kan ? Dah pernah cuba ke.

Mahukan anda membuat kek cheese dengan gaya anda sendiri di rumah sahaja. Saya kan kongsikan resepi kek cheese ini untuk you olss ya. Nanti boleh praktikkan sampai jadi.


Tips Berniaga Dengan Hypermarket

Dari ABS: Berniaga dengan Hypermarket

Apabila kita menjadi supplier kepada hypermarket, kita akan menanggung kos-kos tersembunyi yang 'mahal'.

Selain kita wajib membayar yuran pembukaan akaun sebagai pembekal, yang beribu ringgit jumlahnya....

1. Kita 'ditekan' supaya membeli ruang iklan dalam item-item promosi mereka. Harganya beribu ringgit. Contoh item promosi adalah seperti berikut : 
  • Leaflet yang diberikan percuma kepada pengunjung
  • Kalendar tahunan
  • Katalog
  • Majalah yang mereka terbitkan

2. Kita 'ditekan' supaya membeli meja annual dinner mereka. Semakin besar dan banyak rangkaian mereka, semakin mahal harga meja mereka. Malah, ada hipermarket yang menjual bukan meja, sebaliknya kerusi: 1 kerusi RM10k!

3. Kita 'ditekan' supaya menyumbang kepada tabung CSR mereka. Apabila ada tragedi, hipermarket menyumbang kepada tabung tragedi itu. Gambar VIPnya masuk berita dan surat khabar. Duitnya datang dari pembekal!

4. Kita 'ditekan' supaya memberikan potongan harga yang sangat menekan margin kita, sampai kita tercungap-cungap!

5. Apabila kita mempunyai produk yang 'laju', kita ditekan supaya memberi mereka hak house-brand mereka sendiri. Sebagai contoh, kita membekalkan garam. Garam kita sangat laku. Kita dipaksa membekalkan garam yang menggunakan nama hypermarket itu! Berlawan pula dengan garam yang menggunakan nama kita sendiri.

Tips ini dibawakan khas oleh Ainon Mohd .

Sekian.

Bina Produk Jenama Sendiri

Salam ceria,

Anda ada cita-cita untuk hasilkan produk jenama sendiri?


Ya jenama anda sendiri? Jangan terkejut la pulak. Mari kitaa baca review produk sendiri kat bawah. Ada banyak sebenarnya nak diceritakan. Macam tak sempat masa la pulak , hihihihi :)

Produk kecantikan...produk kesihatan, produk makanan..produk kosmetik..produk kopi..produk susu kambing..produk penjagaan peribadi...banyak lagi...Yang pastinya adalah jenama anda sendiri.

Semuanya menggunakan jenama sendiri!

Apa yang bestnya jenama sendiri? Maksudnya anda jadi tokey... Macam tokey maggi, tokey pampers...dan macam-macam lagi tokey. Apa salahnya anda menjadi tokey produk anda sendiri, buat jenama anda sendiri katakan.

Punca Bisnes Lingkup

Ini tips yang kami perolehi daripada salah seorang mentor kami iaitu Puan Ainon, Pengerusi Penerbit PTS dan juga Ainon Business School.

Ini adalah salah satu nota yang kami rasa patut dikongsi.

Di sekeliling kita banyak peniaga Melayu yang pernah lingkup bisnesnya. Banyak yang menyalahkan macam-macam faktor luaran bagi menerangkan kenapa bisnes mereka lingkup.

Servis Buat Blogshop Murah Untuk Usahawan Dropship

As salam, 

Anda seorang peniaga online yang mempunyai produk yang banyak ? Sudah tentu anda perlukan satu tempat yang mana boleh menyenarai/mengumpul semua produk yang anda jual. Bagi sesiapa yang suka berniaga cara dropship, blogshop ( kedai blog ) ini sememanya patut ada la. 

Tidak salah untuk berjual beli di Facebook dan juga Instagram kerana itu adalah saluran pemasaran terkenal masa kini. Jangan lupa, kedai jualan blogshop juga penting incase customer nak tengok semua barangan yang anda jual. Kan mudah dikumpulkan pada suatu tempat ! 

p/s : Contoh blogshop

Teknik Bisnes Putu Piring

Salam Mesra ,

Harga barang naik tapi gaji tetap sama. Memang ramai yang merungut tentang masalah ini. Tapi apa guna merungut sahaja tanpa jalan  penyelesainya. Tak kan nak terus merungut dan  hidup kesusahan. Kita anda boleh mengubah hidup anda kepada yang lebih baik dengan memulakan bisnes makanan putu piring atau putu bambu. Ia boleh dilakukan sambil bekerja.

Ini kerana bahan-bahan putu boleh dibuat sehari  sebelumnya. So malam, anda siapkan serbuk  putunya dan keesokan petang selepas balik  kerja, anda boleh mula berniaga. Yang pasti  akan menjana pendapatan yang lumayan dengannya. 

Keuntungan bisnes putu piring dan putu bambu memang lumayan. Kini anda juga boleh memulakan bisnes putu piring dan putu bambu dengan panduan step by step ini. dibawah ini modulnya:
  • MODUL 1 : MEMBUAT PUTU HOMEMADE
  • MODUL 2: MEMBUAT PUTU KOMERSIAL
  • MODUL 3 : PUTU KOMERSIAL NEW EDITION
  • MODUL 4 : MEMBUAT ANEKA INTI PUTU
  • MODUL 5 : CARA PENGIRAAN KOS PUTU
  • MODUL 6 : STRATEGI BISNES PUTU

Pakej ini bukan sahaja mengajar anda membuat aneka putu yang special. Malah turut mengajar anda cara memulakan bisnes putu anda. Cara  memohon peniaga tepi jalan juga ada diterangkan di dalam pakej ini. Elok anda tonton videonya  terlebih dahulu dibawah:

Bukan itu sahaja. Anda akan belajar lebih 10 aneka resepi putu piring dan aneka resepi putu bambu seperti dibawah:

1. Resepi Putu Piring Original
2. Resepi Putu Bambu Original
3. 3 Resepi Putu Cupcake
4. Putu acuan Daun Pisang
5. Putu acuan Daun Pandang
5. Putu Cicah Kuah Kaya
6. Putu Coklat Marvelous
7. Putu Inti Kacang Tanah
8. Putu Inti Kelapa Manis
9. Resepi Putu Coklat
10. Dan Banyak lagi.

Jom tonton video utk 10 aneka resepi putu piring, putu bambu dan resepi putu cupcake dibawah:


Dengan pakej ini, anda tak perlu ke kelas putu piring atau kelas putu bambu kerana anda boleh belajarnya dengan panduan step by step. Elok tengok dulu video nya di link diatas tu. 

Semoga maklumat ini membantu anda mengubah hidup kepada yang lebih baik untuk keluarga anda.

Ikhlas

Tips Promosi Di Facebook

TIPS UNTUK BUAT PROMOSI DI FACEBOOK

Kali ini, saya nak kongsi sikit tentang waktu-waktu sesuai untuk buat promosi di Facebook. Kenapa saya katakan ada waktu sesuai? Sebab pertama sekali, Facebook ni berunsurkan ‘Live Updating’. Contohnya, kalau kita buat promosi pada waktu 3am, orang yang buka facebook pada jam 9pagi mungkin dah tak nampak post promosi anda sebab sudah ditenggelami post dan status update dari kawan-kawan lain dalam friendlist dia.

Jadi,bilakah waktu promosi yang sesuai?

Produk Pelembab Kulit

Pelembab Untuk Kulit Sihat Dan Segar

a. Kulit Normal
Kulit jenis ini sebenarnya memiliki kandungan minyak yang semulajadi. Tetapi, adakalanya kulit menjadi kering kerana pelbagai faktor seperti cuaca, tekanan dan persekitaran. Anda disarankan supaya memilih pelembab jenis ringan dalam bentuk losyen. Jika menggunakan pelembab jenis AHA, jangan gunakannya terlalu kerap, cukup sekali atau dua kali seminggu.

b. Kulit Kering
Kulit jenis ini sangat perlu menggunakan pelembab untuk menjaga keanjalannya. Gunakan pelembab yang mempunyai tekstur yang lebih berat seperti krim. Selain itu, jangan lupa sapukan juga krim malam sebelum masuk tidur pada setiap hari. Krim malam ini berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati supaya wajah kelihatan lebih muda remaja.

c. Kulit Berminyak
Sebenarnya mereka yang mempunyai kulit berminyak tidak terlalu perlu menggunakan pelembab. Ini kerana kalenjar sebum sudah aktif mengeluarkan minyak. Bagaimanapun, anda boleh menggunakan pelembab yang mengandungi bahan menyerap minyak. Pilihlah yang bertekstur ringan iaitu dalam bentuk losyen atau gel dan yang penting sekali ia berasaskan air. Pelembab jenis AHA amat disarankan kerana ia membantu membuka pori-pori yang tersumbat.

Sekian tips kesihatan untuk kulit.

Tips Penjimatan Elektrik

Assalammualaikum & Salam 1 Malaysia!.

Adakah anda salah seorang yang menanggung bil elektrik yang tinggi setiap bulan malah mencecah ratus-ratus ringgit ?. Sudah berkali-kali cuba mengurangkan penggunaan peralatan elektrik, namun penjimatannya hanya sedikit sahaja atau kembali semula tinggi pada bulan yang berikutnya. Tutup suis yang tak guna, tapi anak anda bukak suis laptop kat bilik ? Macam mana tu...

Ada yang menggurangkan masa menonton televisyen bagi mengurangkan bil elektrik. Tetapi bagaimana pula jika rancangan yang disediakan oleh stesen televisyen menarik? Mesti tak nak lepas tonton kan, terutama episod akhir ? Pastinya anda tidak mahu terlepas menontonnya.

Ada yang menggunakan penyaman udara dengan cara membuat pelarasan yang minima, tetapi hanya seketika kerana tidak puas dengan situasi tersebut, lalu menaikan pelarasannya kepada tahap yang lebih tinggi sedikit. Baru cool katanya. Lupa dah nak berjimat yer ! hehe

Apabila kerajaan mengumumkan akan kenaikan tarif bil elektrik, anda menjadi salah seorang yang merungut kerana pastinya anda akan membuat penambahan terhadap kewangan bulanan anda. Anda juga telah membeli peralatan jimat elektrik, namun hasilnya kurang memuaskan dan peralatan tersebut hanya bertahan beberapa tahun sahaja. Jadi, apa alternatif yang kita boleh buat supaya penggunaan bil elektrik rumah kita berada pada tahap minima ?

Memperkenalkan ebook "Jimat Elektrik!" , satu-satunya ebook panduan yang lengkap tentang penjimatan elektrik di rumah. Di dalam ebook ini, anda akan didedahkan dengan pelbagai tip serta pengetahuan yang mungkin tidak pernah anda ketahui sebelum ini tentang perihal penjimatan elektrik.

Buku ini ditulis berdasarkan pengalaman sahabat saya yang telah lama menceburkan diri dalam bidang elektrik sejak dibangku sekolah menengah lagi. Oleh kerana isu kenaikan tarif elektrik sentiasa menjadi topik hangat dan banyak yang tidak puas hati dengan kenaikan bil elektrik setiap kali diumumkan, maka dia mengambil daya inisiatif menghasilkan ebook ini.

Untuk mengetahui isi kandungan ebook itu, anda boleh akses web tersebut. Klik sini.




Cara Mendapat LIKE Dari Facebook

LIKE MARKETING ADS TIPS

Untuk Menjalankan Like Marketing Bagi Tujuan Seperti Pembinaan 'Fans', Kita Boleh Membina Iklan Atau "Ads" Dengan Menggunakan Paparan Di "Side Bar" Dan Juga "News Feed".

Berikut Merupakan Tips-tips Yang Boleh Digunakan Untuk Membina "Like Marketing Ads".

Tips Like Marketing Ads Untuk Paparan Di Side Bar/Right Collumn:
1- Gambar mestilah jelas dan relevan dengan audiens & fanpage.
2- Ayat like hanya dibina dengan pendek sahaja, mudah, dan ada 'call to action'.
3- Paparan di sidebar ini sesuai kita gunakan CPC & optimize-CPM untuk biding price.

Tips Like Marketing Ads Untuk Paparan Di Newsfeed:
1- Gambar juga mestilah jelas dan relevan dengan audiens & fanpage
2- Ayat like boleh menerangkan terus bisnes yang kita dibuat.
3- Paparan di newsfeed ini pula sesuai gunakan kita CPC, CPM & optimize-CPM untuk biding price

***Boleh Lihat Gambar Sebagai Contoh ya...!

Tips ini dibawakan oleh Sifu Fb Ads Page.

Memilih Bisnes Cara Betul

Dari ABS: Memilih Bisnes Cara Betul

Banyak peniaga Melayu mengeluarkan produk dengan tidak mengetahui ciri-ciri produk yang macam mana yang laku, dan produk macam mana yang tidak laku.

  • Mereka menghadiri kursus-kursus pembuatan produk itu dan produk ini. Selepas tamat kursus, mereka pun mengeluarkan produk itu, dan produk ini.
  • Kalau mereka telah mengikuti kursus membuat coklat, apabila tamat kursus mereka pun membuka bisnes pengeluaran coklat. 
  • Kalau mereka menghadiri kursus membuat telur masin, mereka pun mengeluarkan telur masin. 
  • Kalau mereka menghadiri kursus membela kambing, mereka pun membuka kandang kambing.

Mereka terjun dengan berbekalkan semangat bisnes yang menggebu-gebu. Mereka yakin produk mereka akan laku keras, dan bisnes mereka akan menghasilkan banyak keuntungan. 

Mereka mendengar pengendali kursus bercakap begini, begini, begini. Mereka percaya semuanya. 

Conversion Rate vs Return Of Investment FB Ads

CONVERSION RATE (CR) & RETURN ON INVESTMENT (ROI) 

Kedua-dua unsur ini sangat penting dan perlu dititikberatkan ketika kita menjalankan iklan di Facebook dengan Fb Ads. Sebelum kita menggunakan mana-mana iklan yang telah kita bina untuk tujuan pengiklanan, kita perlu kaji terlebih dulu iklan tersebut dari sudut ROI dan CR dan dari situ kita akan dapat tentukan adakah iklan yang kita telah bina ini sesuai ataupun efektif digunakan. Jika sesuai, terus gunakan iklan tersebut, jika tidak pause atau delete dan buat yang baru.

Di SIFUFBADS, antara 'standard' yang kita tetapkan untuk ROI ialah mestilah 3.0 kali ganda atau lebih manakala CR pula ialah 1.0% atau lebih. Jika masih belum dapat sampai standard ini, di bawah merupakan tips untuk tingkatkannya.

Tips Tingkatkan Conversion Rate :
1- Pilih targeted audience (contohnya fans anda sendiri)
2- Beriklan di hari rmai orang "berduit"
3- Ubah Copywriting
4- Tukar gambar berpengaruh
5- Follow Up

Sudah Guna Google Webmaster Tools ?

Gunakan Google Webmaster Tools

Hari ini, apabila seseorang pengguna mahu mencari maklumat tentang sesuatu produk atau tentang sesebuah syarikat perniagaan. Mereka akan pergi ke google terlebih dahulu dan membuat carian menerusinya.

Disebabkan itu, jika anda hanya sekadar mempunyai website sahaja, tetapi ianya tidak dapat dijumpai menerusi carian di google, ianya adalah sesuatu yang merugikan.

Terdapat banyak cara untuk memastikan website anda dijumpai oleh pihak google, tetapi disini, saya ingin berkongsikan satu cara yang paling mudah dan paling pasti untuk membolehkan website anda di jumpai di google dan seterusnya di simpan di dalam senarai database google.


Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my