Tips Merancang Memborong Di China & Borong Di Taobao

Hai..

Mungkin ada dah tak sabar nak pergi ke negara tanah besar untuk memborong kan? Fikir masak-masak dulu, jgn sampai pergi sana pastu tak tau nak borong apa. Kebanyakkan orang macam ni la.. "Demam" nak borong semua benda. Kena ada strategi dahulu sebelum memborong. Dah fikr strategi anda? Buat sedikit kajian barang apa mendapat permintaan dan laris di pasaran Malaysia..

Bisnes Burger Menguntungkan

Makan burger sedap kan ? Tapi kalau beli dan orang belanja lagi sedap kan ? hihi. kat sini saya cuma mahu bagi tahu bahawa bisnes burger boleh menjana keuntungan lumayan. Tengok saja setiap hari pasti ada je warung-warung burger yang buka setiap malam. Kalau nak burger boleh tempah terus kat abang burger tu !


Cuba u olss pergi pasar malam, pasti akan ada gerai-gerai burger. Bahkan ramai penggemar-peggemar burger yang mengerumuni gerai abang-abang burger tu kan ? Walhal harga yang berpatutan antara RM2.50 sebiji sudah boleh anda makan makan burger sepuasnya. Bagi saya, burger daging menjadi pilihan terutama daging ayam. hihi. Rasanya yang enak empuk menambat lagi selera kan ? Jangan lupa taruk sikit sos lada hitam untuk menyerlahkan lagi aroma burger anda ye.


10 Topik Untuk Buat Duit Dengan Blog

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

10 Topik Blog Yang Boleh Buat Banyak Duit ini akan menceritakan tentang topik atau niche blog yang sering digunakan oleh blogger untuk buat duit online. Saya dapati ramai yang mempunyai blog sekarang ni. Budak sekolah pun pandai buat blog. Kadang kala saya dapati blog budak-budak ni lebih cantik daripada blog Kerja Simple ni. Setiap orang ada matlamat tersendiri untuk buat blog. Tapi saya dapati ada dua matlamat utama iaitu sekadar untuk bersosial dengan rakan-rakan dan untuk buat duit online.

Untuk buat duit online, blog anda hendaklah mempunyai info-info yang berguna untuk dirujuk. Anda kena sedar bahawa kini orang lebih selesa mencari maklumat di internet berbanding bahan rujukan lain. Oleh itu, blog anda hendaklah menyediakan maklumat yang diperlukan oleh mereka. Mereka tak berminat untuk membaca kisah peribadi anda. kecuali anda seorang selebriti atau blogger terkenal. Jadi hari ni saya nak kongsi 10 Topik Blog Yang Boleh Buat Banyak Duit.

cc : theblogsteam

Perniagaan Bakeri Secara Berjemaah

Dalam memasarkan produk bakeri, pemasaran sangat penting. Malah ada rahsia mereka yang menjadi Jutawan dalam bidang bakeri. Kebanyakan tempat bidang bakeri dikuasai oleh kaum Cina. Kaum India sangat kurang terlibat dalam bidang ini. Ya, kini ramai bakeri Melayu bergelar jutawan.

Antaranya pengeluar Kek Coklat Anis dan juga pengeluar produk jenama Mek Siti dari Kelantan. 


Kini mula kebangkitan bakeri Melayu dengan konsep berjemaah atau berkumpulan. Terus terang anda tidak akan kaya dengan menjual sendiri produk anda. Mungkin boleh kaya tapi ia memakan masa bertahun-tahun.

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my