Auramen Supplement Untuk Kecantikkan Lelaki

Hello semua !! Anda sudah minum Auramen Turbo Collagen? Supplement khas untuk lelaki pada hari ni. Lelaki pun sibuk kan sekarang? Jangan hanya tertumpu pada kerjaya semata - mata tanpa memikirkan kesihatan diri. Wanita nak cantik, lelaki pun mesti nak cantik.


Auramen Turbo Collagen, collagen khas untuk kesihatan lelaki ..

Macam Mana Nak Memborong Di China

Hii,

Sekarang kan semua mudah belaka katakan ! Sampai kan nak memborong benda- benda kecik tak payah nak pergi jenguk tempat seller, beli online uolss .. Bagi saya, kalau nak memborong harga murah tak ada masalah, sebab kami dah cuba membeli di Taobao.

p/s : Sweater lelaki yang saya beli di taobao.com

Kebaikkan Minyak Argan & Qu Puteh Million Cell

Minyak argan juga dikatakan minyak yang banyak manfaat dalam perawatan. Khusus nya untuk kecantikkan. Minyak argan sudah wujud lama dah dan diguna meluas di dunia. Minyak argan juga antara bahan formulasi utama dalam Qu Puteh Million Cell.


Cara Buka Akaun Citylink

As salam,

Siapa disini yang memerlukan khidmat pengeposan barang melebihi 2kg keatas. Saya telah memilih Citylink sebagai kurier items tersebut. Tahu tak, Citylink ni boleh pick up barangan kita setelah kita buka akaun Citylink di cawangan terdekat. kebanyakkan peniaga online juga menggunakan khidmat Citylink. Untuk pengetahuan, penghantaran mengambil masa 1-2 hari bekerja di kawasan bandar dan kalau luar bandar tu takes time juga.




Bisnes Aiskrim Untung Besar

Salam,

Dah makan aiskrim? Wow! bestnya musim panas ni kan. Tekak cepat rasa dahaga. Kalau pekena aiskrim memang besat. Haa!! Cerita pasal aiskrim ni best bagi yang suka bisnes aiskrim dari rumah walaupun anda seorang makan gaji. Katakan nak cari income sampingan tanpa modal besar, jawapannya BISNES AISKRIM pun boleh.

Satu Cone RM1.50, klau 100 cone terjual dah dapat RM150..

Qu Puteh Million Cell Rahsia Kecantikkan Wanita

Kehidupan wanita sekarang amat mencabar sebagai suri rumah dan juga seorang yang mempunyai kerjaya. Wanita katakan kena buat banyak kerja dalam satu-satu masa seperti memasak, mengemas rumah, keluar bekerja, dan seumpamanya. Pengambilan makanan tambahan yang tidak mencukupi akan membuatkan seseorang wanita cepat letih, lesu dan tidak berdaya.

Atas sebab itulah Vida Beauty mengeluarkan produk terbaru dari rangkaian jenama tersohor QU PUTEH - MILLION CELL. Kenali produk terhebat & terbaru dari Qu Puteh. Nak cantik tak payah cucuk dah, hanya amalkan QU PUTEH - MILLION CELL.


Pengalaman Membeli Di Taobao.com

Hai,

Beberapa hari yang lalu saya ada buka web Taobao, nak tengok barang je, tetapi ada berkenan dekat satu kasut sarung ni. Harga tak mahal pun dalam belas ringgit  je, ya.. semurah itu boleh dapat kalau ugais beli direct dari China. Kualiti pun ok, setakat nak pakai boleh la..

Nak cerita, saya ni tak pernah pun order barang kat Taobao sebelum ni. Setelah saya ada baca panduan borong dari China oleh Nigel ni, saya terbuka hati katakan nak usha barang dari sana. Harga mak oihh, murah dari pasar borong tau! hihi.


tadaa, ni 1st barang yang saya beli kat Taobao,

Resepi Solod Lada & Happycall

Salam semua!! nak kongsi resepi sy buat tadi ...

Ehh, ada sape minat makan solod lada tak? Kalau beli nasi kerabu mesti ada Solod Lada, baru umphh!!


Pengalaman Membeli Belah di Zalora.com.my

Hai,

Ada antara anda yang suka shopping online? Saya lebih memilih untuk membeli secara online di Zalora. Alah, laman fesyen online terbesar kat Malaysia tu.. Saya nak tengok ada satu kasut yang berkenan dihati. haha

Selain itu, membeli belah di Zalora.com.my juga diberi jaminan pemulangan barang dalam masa 30 hari jika ada apa-apa kerosakan dan tidak puas hati terhadap items tersebut. Untuk pengetahuan anda, Zalora juga akan memberikan jaminan " refund paid price " 

Penghantaran percuma turut diberikan jika pembelian melebihi RM75. Tapi saya dapat penghantaran percuma sebab masa beli hari tu lebih RM75!! Kalau uols beli dan nak tukar saiz pun Zalora bayarkan


Yahuuu, parcel dari Zalora dah sampai. Abang Skynet call tak jumpa alamat rumah!

Easy Online Shopping with Microsoft

Siapa yang tak kenal dengan syarikat gergasi Microsoft ? Menubuhkan syarikat ini pada  tahun 1975 bersama-sama rakan kongsi iaitu Paul Allen, Bill Gates yang merupakan  peneraju utama serta pemilik legasi terkemuka ini juga merupakan individu yang terkaya di  dunia. Produk-produk Microsoft sememangnya digunakan oleh kita hampir setiap hari  seperti Windows, Microsoft Office, Edge, MSN dan banyak lagi...

Resepi Roti Jala Bersama Pemanggang Happycall

'MASAK ROTI JALA MENGGUNAKAN HAPPYCALL ! '.. Anda Nak Cuba Boleh Gunakan Resepi Dibawah :


Hasil yang sempat 'ditangkap' sebelum habis dimakan. haha.. Cuba la, sangat sesuai dihidangkan semasa hari raya dan juga makan pagi. !!

Memasak didapur best kan ? Tapi kalau terlalu lama sehinggakan tak sempat nak uruskan kerja lain ohh saya pun tidak suka. Apa saja masakan saya suka guna Happycall Jumbo 32 CM. Sebab kerja memasak boleh jimat banyak. Jarang guna periuk lain..

Destinasi Pakaian Online Murah Malaysia

Akhir-akhir ini kita dikejutkan dengan kadar harga barangan yang semakin meningkat naik dan rasanya taraf hidup di ibu kota kini jauh berbeza daripada 10 tahun dahulu. Tidak hairanlah jika ada diantara kita yang sanggup melakukan 2 atau 3 kerja dalam satu masa semata-mata untuk kehidupan yang lebih selesa. 
Salah satunya adalah untuk memenuhi keinginan untuk berbelanja. Sejujurnya, tidak salah untuk sekali-sekala memanjakan diri sendiri dengan membeli sesuatu yang kita ingini. Misalnya, sepasang kasut idaman atau sehelai pakaian yang digemari. 


Kasut Loafer Lelaki Murah Online

Hai semua,

Anda peminat fesyen kasut.? Masih mencari kasut yang senang dipakai dan juga senang nak cuci? Ermm, anda boleh cuba saja kasut rekaan esklusif daripada SR FASHION menampilkan Loafers mampu milik pada harga berpatutan .. Dah lama cari kasut macam ni, last2 kat online juga jumpa ..


Memborong Dari China & Tiket Penerbangan

Salam, 

Untuk pergi ke negara China kita kena servei tiket murah dari biasa. tak gitu? Memakan kos yang tinggi sudah termakan modal pusingan perniagaan anda. Terdapat beberapa buah syarikat penerbangan untuk ke Guangzhou direct dari Kuala Lumpur. Perjalanan ke Guangzhou memakan masa lebih kurang 4 jam 10 minit.

Airasia 


Penerbangan Airasia adalah tumpuan bagi para peniaga untuk ke Guangzhou sebab tiket yang ditawarkan juga murah dan berpatutan. Kalau rezeki anda dapat, pergi balik tak sampai seribu pun.. Bawah RM1000 lagi ok kan... Air Asia juga menambah jumlah penerbangan pergi balik antara KL dan Guangzhou kerana permintaan untuk laluan udara tersebut menjadi pilihan utama...

Cara Dapatkan Tiket Penerbangan Murah Ke Guangzhou, China

Salam, 

Untuk pergi ke negara China kita kena servei tiket murah dari biasa. tak gitu? Memakan kos yang tinggi sudah termakan modal pusingan perniagaan anda. Terdapat beberapa buah syarikat penerbangan untuk ke Guangzhou direct dari Kuala Lumpur. Perjalanan ke Guangzhou memakan masa lebih kurang 4 jam 10 minit.

Airasia 


Ehh. Bisnes Kecil Tapi Boleh Buat Untung Besar

Saya tak nafikan ada antara anda pembaca sekalian yang menjual produk orang kan, tapi margin untung yang kecil. Nak bayar kos internet  kekadang tak lepas. Untung setakat 10%, tapi uols jgn risau. Kita nak bagitau, bisnes kecil dari rumah tapi boleh mendapat untung jualan yang tinggi.


Tips Memilih Produk Mendapat Permintaan

Hai, sememangnya hasrat untuk memborong di China sudah tidak sabar lagi bagi peniaga yang sudah mencuba buat pertama kali sebab beli terus dari sana anda akan mendapat harga murah penjimatan sebanyak 70-80 % modal anda. Balik Malaysia, harga sudah boleh mark up lebih tinggi. Modal rendah untung tinggi yang kita nak kan?


Tips Kaji Pasaran & Bisnes Borong China

Salam semua,

Sebelum membeli apa2 barang kan kita kena kaji dahulu pasaran kita. Kalau pasaran kita tu suka makan sudah tentu kalau buka kedai makan mesti ramai datang makan. Kalau uolss jual baju kanak2 pergi jual kat budak sekolah mana lah depa beli sebab mereka pun tak ada anak lagi kan.. hihihi ..

Ebook Panduan Memborong Di China

Untuk memudahkan anda belajar dan menimba ilmu, kawan saya telah bukukan pengalaman dia memborong dari China . Dia tulis sebuah ebook yang beliau beri nama....

RAHSIA TAOBAO ..anda patut baca ! Bukan setakat baca tapi kena praktikkan..

Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku

Ada 5 ciri yang perlu anda perhatikan apabila memilih barang yang mahu anda borong di TaoBao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat... dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.

Pastikan anda tidak beli dan borong apa-apa produk di TaoBao.com selagi anda belum mengetahui 5 ciri ini!

Kuantiti Bisnes Borong China

Salam..

Hai,,mungkin ada diantara kita nak mula memborong barang dari China dah. Tak sabar dibuat nya. Maklumlah orang kata kalau beli direct China boleh dapat murah kan. Tapi pernah anda terfikir berapa banyak MOQ ( minimum of quatiti order) kalau kita nak beli barang ? Jap gi saya cuba tuliskan dan ceritakan ..

Risiko Ke China & Bisnes Borong China

Hai..

Mungkin ada dah tak sabar nak pergi ke negara tanah besar untuk memborong kan? Fikir masak-masak dulu, jgn sampai pergi sana pastu tak tau nak borong apa. Kebanyakkan orang macam ni la.. "Demam" nak borong semua benda. Kena ada strategi dahulu sebelum memborong. Dah fikr strategi anda? Buat sedikit kajian barang apa mendapat permintaan dan laris di pasaran Malaysia..


"Risiko tak jumpa barang yang anda nak jual"

Saya tahu, anda nak borong benda yang orang kata laku keras di jual sampai over confident pun ada. Lepas beli tiket flight, booking hotel apa semua tetiba barang yang anda nak beli tu tak jumpa. Mana tau kan, sebab plaza memborong di China sangat luas & besar, Mampu dan laratkah anda nak turun naik bangunan dalam masa yang singkat. Kalau pergi dengan agen baik nya dia orang sudah berpengalaman dalam situasi ini. Kalau pergi sorang2 alamakkk nya tersesat!

Mencari barangan yang serupa saiz, warna, corak seperti yang anda lihat di internet, di Facebook amat mencabar dengan masa yang singkat. Bukan itu sahaja, dengan beribu kedai lagi memang menyukarkan misi anda. Anda kena sediakan banyak plan A, B , C .. hihihi

Katakan anda menjual pakaian, trend dan fesyen pakaian sentiasa berubah dari semasa ke semasa.. Sebab di negara mereka musim/cuaca/iklim sentiasa berubah, tak sama macam iklim di Malaysia.. Mungkin ini akan membantut kan hasrat anda untuk memborong pakaian dari China..


Pstt, jgn risau la, skrg zaman IT dah canggih semua saya tengok. Nak memborong stakat 30-50 helai baju ke apa ke boleh beli kat Taoboa jer. Kalau ada modal RM1000 sudah boleh jana banyak keuntungan anda dapat ... ..Kenal tak Taobao? Masuk sini ..

Macam Mana Nak Borong Barang Di China?

Hai, mungkin ada antara anda yang sudah ada cukup modal untuk memulakan bisnes borong dari 
China. Kawan saya ada cakap kalau nak beli barang murah beli kat China.. Tapi takkan la saya nak kesana sorang diri pastu sesat .. Zaman skrg sudah maju, Mari baca lagi ...

Mungkin ini soalah pertama yang akan muncul di fikiran anda apabila saya menyebutkan tentang halaman web TaoBao.com. Mengapa membeli di TaoBao.com? Mengapa tidak Alibaba.com? ataupun AliExpress.com?

Baiklah, biar saya terangkan kepada anda mengapa saya memilih TaoBao.com sebagai lubuk untuk tempat saya memborong barang dari China.

Untuk pengetahuian anda, TaoBao.com sebenarnya, adalah merupakan website milik syarikat Alibaba. Jadi.. Mengapa pula Alibaba mewujudkan TaoBao.com sedangkan mereka sudah ada Alibaba.com?

Sebenarnya, Taoboa.com diwujudkan untuk segmen pasaran yang berbeza...

Di Alibaba.com, ianya adalah lebih khusus kepada pemborong-pemborong yang besar dimana, produk-produk disitu dijual dengan harga yang sangat rendah. Tetapi untuk membeli di Alibaba, secara purata, minimum kuantiti yang perlu dipesan adalah antara 500 unit hingga 1,000 ke 10,000 unit.


Borong Barang Bayi Termurah

Salam, bagi mereka yang berminat berniaga !

Khas untuk usahawan barang bayi, kalau anda jual barang bayi secara online ini peluang untuk anda buat untung secara maximum. Anda tak perlu pergi China pun nak borong barang bayi. Perkakas bayi seperti baju, seluar, kain lampin, baju budak, dan banyak lagi boleh dapat kat Taobao je. Nak tahu lebih lanjut?

Berita baik juga untuk dropshipper yang berminat menjual barang bayi. Anda tak ada modal banyak kan? Kalau stakat RM500 tu dah rasa ok untuk memulakan perniagaan internet ni lah jual barang bayi. 

Pernah anda terfikir sebuah laman web Taobao? Uolss tau tak, kebanyakkan pemborong ambil barang kat sana. Dah la boleh dapat dengan harga superb murah. Memang beruntung banyak kalau anda balik jual di Malaysia. Cuba tengok barang beby kat bawah ni? 


Resepi Aiskrim Variasi Malaysia

As salam,

Semoga sihat semua. Sekarang cuaca agak panas. Perbanyakkan minum air masak ya.. Bercakap cuaca panas teringat saya satu experiment dirumah.. hehe.. Kami cuba buat aiskrim. Bukan aiskrim yang sarat dengan decoration tu. Macam aiskrim Malaysia. Janji menjadi kan..

Suka budak-budak kat rumah ..Ok, hari ni nak share resepi buat aiskrim. Resepi aiskrim ni simple sahaja. Tidak sarat dengan bahan-bahan yang mahal..

Panduan & Tips Menternak Kambing Secara Komersial

As salam,

Anda seorang penternak kambing ? Dan juga meminati bidang penternakan kambing secara komersial. Kalau diusahakan secara komersial sudah tentu batas pengeluaran kita kena banyak kan untuk menampung permintaan. Mana tau suatu hari nanti dengan usaha kecil bermula, anda boleh menjadi pengeluar kambing secara komersial dan besar-besaran.


Kambing Boer antara kambing yang mendapat permintaan tinggi untuk diimport.

Macam Mana Nak Memborong Dari China ?

Untuk memudahkan anda belajar dan menimba ilmu, kawan saya telah bukukan pengalaman dia memborong dari China . Dia tulis sebuah ebook yang beliau beri nama....

RAHSIA TAOBAO ..anda patut baca ! Bukan setakat baca tapi kena praktikkan..

Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku

Ada 5 ciri yang perlu anda perhatikan apabila memilih barang yang mahu anda borong di TaoBao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat... dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.

Pastikan anda tidak beli dan borong apa-apa produk di TaoBao.com selagi anda belum mengetahui 5 ciri ini!


Rahsia 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan!

Ada 4 ciri produk yang perlu anda elakkan apabila ingin memborong barang di TaoBao.com . Jika anda membeli produk-produk ini, ada kemungkinan besar, anda akan menghadapi pelbagai masalah di kemudian hari dan terpaksa menanggung kerugian yang besar.

Jadi, seboleh-bolehnya, elakkan membeli barang yang mempunyai 4 ciri ini.

Rahsia 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian Di TaoBao.com

Ini adalah rahsia yang paling-paling-paling penting. Jika anda menyangka anda boleh terus pergi ke website TaoBao dan membeli barang disana seperti anda biasa membeli di website-website e-commerce yang lain!

Anda sedang melakukan KESILAPAN YANG SANGAT BESAR!

Berita baiknya, saya tunjukkan kepada anda secara langkah demi langkah beserta secreenshoot-secreenshoot, bagaimana anda boleh membeli barangan di TaoBao dengan cara yang SELAMAT dan BETUL!.

Wahh! Mana ada orang nak mengajar banyak2 rahsia begini. Bukan 3 rahsia je dia bagitau, ada 5 rahsia Ebook Panduan Bisnes Borong Dari China. Masuk sini kalau anda nak tahu ..

Rahsia Kulit Cantik Dengan Dn Hans Gold

Salam, dah cuba Dn Hans Gold?

Sekarang, wanita terutama yang menitikberatkan pemakanan kesihatan khas untuk kulit anda tidak perlu risau lagi. Sekotak Dn Hans Gold mengandungi bahan-bahan mewah yang di formulasi untuk kesihatan kulit wajah anda yang optimum. Cuba jangan tak cuba ..

Tagline Beauty In Action Inside-Out bertepatan dengan produk ini. Anda tak sepatutnya tidak takut untuk kelihatan tua dari usia kerana Dn Hans Gold boleh memulih serta memperbaiki sel-sel agar kembali sihat. Anda pun teruja kelihatan lebih muda, menawan dan berseri-seri. Semua orang nk macam tu kan? ..

Bisnes Air Balang Untung 100%

Salam,

Sihat semua?

Pernah tak anda membeli air dijual di bazar dan juga pasar minggu ? Ketahui lah air balang tersebut mempunyai kos modal sangat minima dan boleh menjana keuntungan lumayan dalam masa sebulan. Sekarang pun cuaca sangat panas, semua orang nak airr! Alternatifnya.. boleh jual air balang pelbagai perisa.


Resepi Biskut Raya

As salam,

Hari raya dah nak dekat. Korang dah prepare apa untuk raya? Baju dah beli atau siap jahit. hihi. Jangan lupa kuih raya yang sedap tau. Ade perancangan nak buat biskut raya tak. Kalau nak cuba boleh guna resepi ini ...

Resepi biskut raya 2015 ini sangat mudah dan tak perlu ingredients yang loaded sama sekali. Hanya boleh dibeli dipasar raya berdekatan rumah sahaja..By the way, resepi biskut ini boleh digunakan sekali dengan alat buat biskut, Press Cookies.

Resepi biskut raya memang la kena yang mudah dan menjimatkan masa membuat.. 

Resepi Biskut Kelapa Rangup

Credit pic to Cikepel Blog

Biskut Kelapa Rangup


Cara Buat Perangkap Nyamuk

Hai.

Ada idea tak nak buat perangkap nyamuk moden? Nyamuk ni sekarang dah banyak, risau pula kalau nyamuk kat luar tu adalah nyamuk aedes. Mau diserang demam denggi kan. Apapun kita kena buat langkah pencegahan menyeluruh dari dalam dan juga luar rumah. Sudah bersedia dengan perangkap nyamuk selain ubat nyamuk .. hihi

Hah..bercerita pasal ubat nyamuk kekadang saya risau dengan budak kecil yang tertarik dengan benda alah tu. Satu hal kalau dia ambil dan pegang pastu baling kat pakaian, mau terbakar bilik tidur kita. Lagi satu, kalau dia makan kan. Ishh, bahaya betul. Kena cari jalan lain untuk atasi masalah ini.

Kalau digigit nyamuk bukan sahaja gatal malah boleh membawa penyakit denggi yang membawa maut. Kata orang mencegah lebih baik dari merawat, begitu juga dengan nyamuk ni. Sebelum mereka membiak, hapuskan dahulu tempat pembiakan nyamuk.

p/s : Perangkap nyamuk moden membantu membunuh 

Resepi Mee Kuning Homemade

As salam,

Morning.. hujung minggu nak dekat. Nak masak apa hujung minggu ni? Kan tak kerja, boleh fokus masak mee kuning homemade bersama-sama mak , anak-anak dan suami tercinta. Pasti hujung minggu anda lebih ceria..

Jom Kita Buat Mee Kuning Homemade..

Saya nak SHARE resepi mee kuning, buat pakai MESIN MEE/PASTA  tau... Mesin ni turut dijual online juga. Dengan menggunakan alat ini kerja membuat mee kuning menjadi lebih mudah dan cepat. Kalau dah jadi boleh share testimoni kat jiran-jiran sebelah.. haha. Mencari yang halal itu wajib, jom buat dirumah sahaja

Resepi Mee Kuning Mudah

SUMBER RESEPI : LIZA SULAIMAN

BAHAN-BAHAN :

Bahan-bahan mee kuning simple dan mudah nak cari.
  • 500gm tepung gandum
  • 2 biji telor
  • Air secukupnya, jgn lembik sudah
  • Pewarna kuning, sikit je


CARA MEMBUAT :

1. Masukkan telur + pewarna ke dalam air.
2. Pastu kacau
3. Masukkan sedikit demi sedikit tepung, agak-agak sudah boleh kepal dan canai ok tau.
4. Kemudian , guna mesin Mee/Pasta yang macam dalam gambar saya kongsikan (GAMBAR NO 2)
5. Rebuskan air dan pastikan masukkan sedikit minyak masak, sesudu je..tak nak bagi dia melekat
6. Masukkan mee yang siap dicanai. Kalau dah siap nak lumur dengan minyak zaitun pun boleh
7 Siap dan boleh masak ikut citarasa. Nak buat mee goreng ke, mee bandung ke, mee udang ke..

Pakaian Formal Untuk Lelaki ( Suit Murah )

Salam & selamat petang buat Fashionista!

Penampilan lelaki haruslah dititikberatkan dari hujung rambut sampai la hujung kaki. Tips pemilihan baju yang sesuai mengikut majlis juga perlu diambil perhatian serius. KINI, dengan adanya blezer yang mewah ini anda mampu tersenyum yakin semasa menghadiri sebarang bentuk majlis.

Baju blazer lelaki mestilah lengkap sekali dengan seluar baru lah nampak menarik dan bergaya kan? Blezer ni kalau anda nak pakai masa pergi kerja pun boleh yaa. Pastu kan kalau anda nak pergi temuduga pun boleh juga sarungkan blezer ni. 


Rahsia Kulat Putih ( Snow Fungus)

As salam,

Siapa disini yang mementingkan kecantikkan dan kesihatan diri? Dan yang pasti anda tak mahu keluarkan duit yang banyak untuk berbelanja pada produk dipasaran.. Pernah anda dengar sejenis kulat Tremella Mushroom? Kekadang kita panggil "Snow Fungus" atau kulat salji kerana warnanya putih bak salji. Ia adalah sejenis kulat jeli tropika yang lembut macam jeli, berwarna putih, dan agak besar apabila berkembang. Permukaannya bercuping-cuping menarik perhatian manusia untuk mengkaji kan. Serius lawa.. Banyak khasiat pulak tu.. dalam Laicikang anda biasa jumpa tak ?

credit herbs2000

Panduan Menjadi Usahawan Burger

As salam,

Burger adalah makanan kesukaan rakyat Malaysia tak kira lah dari peringkat kanak-kanak sampai la peringkat dewasa. Pernah anda terfikir, suatu hari nanti nak jadi usahawan burger yang berjaya? Tahniah, anda mempunyai minat dalam bisnes burger. Perhatikan, jika anda pergi ke pasar malam, kaki lima, hentian bas, cafe, dan kedai makan pasti ada orang jual burger kan. Kalau tak laku, mana nya dia orang nak jual. Tu mesti mendapat sambutan dalam kalangan orang ramai.

Artikel ini khusus untuk anda yang ingin membina sebuah perniagaan berasaskan makanan yang menjadi kesukaan ramai rakyat Malaysia sepanjang zaman iaitu burger ... Mari kita baca rahsia selanjutnya .. 

Produk Durrah, Makanan Tambahan Terbaik Bagi Wanita

Hai..

Sudah ambil supplement anda? hari ni nak bercerita produk Durrah. Produk ni tak glamour namun permintaan repeat order daripada mereka yang mencubanya mengatakan Durrah terbaik pernah mereka amalkan. Produk ini sudah lama dalam pasaran Malaysia. Jom kita berkenalan dengan produk ajaib Durrah ini. 



p/s : Jus Durrah, banyak khasiat untuk wanita

Kembalikan keremajaan kewanitaan anda... amalkan DURRAH insyaallah anda akan rasai perbezaannya...

Servis Blogshop Murah

As salam,

Apa khabar semua..

Anda seorang usahawan online secara sambilan atau sepenuh masa secara online? Sudah ada blogshop sendiri untuk memaparkan semua jenis produk yang anda jual. Ternyata, jika anda mempunyai blogshop sendiri perniagaan anda mungkin lebih dipercayai dan juga pelanggan anda akan lebih ramai berpusu-pusu masuk ke blogshop anda. Tambahan pula, dengan ada laman jualan sendiri perkhidmatan/produk lebih dikenali. Suka tak ?..

BLOGSHOP adalah sebuah laman jualan yang menempatkan segala produk yang anda jual dalam satu platform supaya kelihatan lebih kemas, tersusun dan mudah dilihat. Ia seperti laman web dengan kata mudah.

Blogshop ni sesuai bagi mereka yang suka ambil order melalui SMS atau Whatapps atau Telegram. Pelanggan terus hubungi anda dan menyatakan produk yang mahu dibeli. Dimana-mana sahaja anda berada pasti anda dapat notifikasi tempahan daripada pelanggan anda. Tak perlu isi borang yang agak leceh sedikit kan..

p/s : Template ini saya gunakan untuk kerja-kerja blogshop, Betacommerce. Ada juga template lain seperti contoh dibawah ..

Resepi Macaroon Mudah

As salam, 

Ingin ubah selera minum petang? Katanya sudah puas makan karipap. haha. Pernah dengar Macaroon. Sejenis kuih yang warna  warni tu. Mempunyai saiz yang kecil dan comel molek. Sesiapa sahaja yang melihat pasti ingin mencuba. Akan tetapi yang membuat tu malas sikit. Biasa la, benda bersaiz kecil ni rumit dan bagi yang ada anak kecil pasti terbantut kerja di dapur !


Membeli macaroon di kedai saya rasa agak mahal juga. Sebab nya nak buat pun merumitkan dan susah kan. Kalau anda belajar buat macaroon sendiri sudah tentu anda akan tahu proses pembuatannya yang memakan masa yang agak lama kan. Saya pun baru nak cuba buat, tapi hasil nya mungkin tidak kemas dan secantik di kedai. haha

Petua Mendidik Anak Pintar Cerdas

Assalam,

Dah beberapa hari saya tidak masuk blogging. Hari ni saya nak bagitau sis bahawa kalau nak baby kita tu cerdik kena jaga pemakanan. Ok, rata-rata ibu bapa kini suka memberi anak-anak pemakanan tambahan. Itu amalan yang baik pada peringkat permulaan. Untuk melatih anak-anak menjadi seorang pintar dan cerdas haruslah bermula dari rumah.

pictures credit to : readtome.ca

Pengalaman Shopping Online di Nile.com.my

Hai,,

Sekarang ni musim orang ada duit sebab baru jer dapat gaji kan ? Ada tak antara anda semua membeli barang atau produk secara online. Orang kata kalau beli barang online ni kan tak de la nak bersesak-sesak jem jalan nak keluar kan. Kalau barang tu rare apa salah nya pilih-pilih dan beli tanpa banyak soal jika diluar sana sukar untuk mendapatkannya. Perangai saya macam tu laaa. tak kira baju ke, seluar ke, pinggang mangkuk ker, dll.. Online mudah, pastikan Trusted Seller tau anda berurusan!

Laman shopping beli belah online terkenal Nile.com.my juga menawarkan pelbagai kategori fesyen, buku, aksesori gadjet, barangan bayi, barangan keperluan dan seumpamanya. Jika dilihat kategori fesyen, harganya pula berpatutan dan boleh dimiliki oleh sesiapa pun. Dan lagi satu saya rasa fesyen yang dijual di Nile.com.my ni susah kot nak dapat di luar sana. Kalau ada harga mungkin boleh merobekkan poket anda. hihihi


p/s :Interface website Nile.com.my

Baju Suit Berpadanan Lengkap

Hai,

Kali ini saya bawakan topik fesyen. ermm, nak pergi kerja pun kena ada fesyen juga ke? Ehh, mestilah. Padanan suit ( sut ) lelaki kini menjadi pilihan jika ke tempat kerja. Lelaki yang terlibat dalam bidang korporat dan profesional juga memerlukan pakaian lengkap suit ( sut ) yang disertakan sekali dengan blezer dan seluar panjang.



Lawa tak ? ni set lengkap seluar dan jaket

Resepi Nasi Ayam Mudah

As salam,

Hari ni hari minggu rasa macam nak cuba resepi kesukaan keluarga. Siapa tak minat nasi ayam kan? Ni confirm kalau tanya kegemaraan tak kira budak ataupun orang dewasa. Dari makan kat luar rumah, sepinggan RM4 kalau 6 orang sudah RM24 tu tak masuk air minum lagi..

Solusinya, cari barang kat kedai dan buat dirumah sahaja. Saya ada mencari resepi yang berselera dan terjumpa blog Iresepi ni. Mari saya kongsikan.

Resepi Nasi Ayam yang memang pasti sedap. Sangat berbaloi mencuba resepi ini walaupun nampak sukar dan munggunakan bahan yang banyak. Anda pasti puas hati dengan hasilnya!

Nasi Ayam Sedap

Cara Check Akaun Tabung Haji Melalui Maybank2u

As salam,

Tabung haji baru sahaja mengumunkan dividen dan bonus untuk tahun 2014 baru-baru ini. Dan yang pasti, dividen dan bonus tersebut sudah dikreditkan ke akaun pelabur? Sudah semak akaun belum? Masa ni lah confirm ramai orang kat pejabat Tabung Haji, kaunter bank seperti Bank Islam dan juga Bank Rakyat. 

Ni pun dikira ok lagi sebab sekarang sudah boleh semak melalui kaunter bank. Yang pasti dulu kena pergi kaunter atau kioks Tabung Haji. Bagi saya, nak pergi satu hal dah la jauh pula tu. Insyaallah, kalau kaunter bank ada je yang dekat dengan rumah ..

Pemakanan Yang Dielakkan Semasa Hamil

Hai momies,

Bersua kita kembali.. dalam slot kali ini saya lebih teruja untuk menulis perkara berkaitan keibubapaan.. Bagi ibu yang mengandung anda perlu patuhi tips pemakanan yang wajar dielakkan dan juga mestilah makan makanan yang lebih berkhasiat. Rujuk doktor anda !

1. Daging yang belum masak sempurna

Anda pun tahukan, daging yang belum masak sempurna sebenarnya mengandungi bakteria yang tidak sepatutnya masuk ke dalam perut anda. Tambahan pula, cara penyediaan daging tersebut yang kotor boleh menambahkan lagi bakteria yang sedia ada, Kalau anda makan, sudah tentu jatuh sakit. Tips, elakkan mengambil daging mentah/separuh masak semasa hamil ya.

Review Produk Dn Hans Gold, Rahsia Nampak Muda Gituuu..

As Salam,

Bersua kita kembali pada tahun yang barakah ini. Ok, straight to the point hari ni saya nak review pasal produk kotak kuning yang sungguh lama dalam pasaran tempatan iaitu Dn Hans Gold.. Tuan/Puan dah cuba produk hebat ini?

Mengikut pengguna, ramai berpuas hati dan tidak mahu bertukar produk lain setelah mencuba Dn Hans Gold. Pada saya, mungkin kebaikkan Dn Hans Gold ini sudah sebati dan serasi dengan kulit mereka. Belum cuba belum tahu, dah cuba nak lagi !!

Tagline Beauty In Action Inside-Out bertepatan dengan produk ini. Anda tak sepatutnya tidak takut untuk kelihatan tua dari usia kerana Dn Hans Gold boleh memulih serta memperbaiki sel-sel agar kembali sihat. Anda pun teruja kelihatan lebih muda, menawan dan berseri-seri. 



Macam Mana Nak Hilangkan Bintik Hitam ?

Hai,

Kali ini penulisan saya lebih tertumpu kepada tips kecantikkan untuk wanita. Akan tetapi saya rasakan berguna juga untuk lelaki yang memberi keutamaan dalam soal kesihatan wajah. Korang pernah diserang dengan bintik hitam sekitar hidung dan juga muka ? atau dengan kata lain adalah komedo/blackhead.

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my