Produk Pelembab Kulit

Pelembab Untuk Kulit Sihat Dan Segar

a. Kulit Normal
Kulit jenis ini sebenarnya memiliki kandungan minyak yang semulajadi. Tetapi, adakalanya kulit menjadi kering kerana pelbagai faktor seperti cuaca, tekanan dan persekitaran. Anda disarankan supaya memilih pelembab jenis ringan dalam bentuk losyen. Jika menggunakan pelembab jenis AHA, jangan gunakannya terlalu kerap, cukup sekali atau dua kali seminggu.

b. Kulit Kering
Kulit jenis ini sangat perlu menggunakan pelembab untuk menjaga keanjalannya. Gunakan pelembab yang mempunyai tekstur yang lebih berat seperti krim. Selain itu, jangan lupa sapukan juga krim malam sebelum masuk tidur pada setiap hari. Krim malam ini berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati supaya wajah kelihatan lebih muda remaja.

c. Kulit Berminyak
Sebenarnya mereka yang mempunyai kulit berminyak tidak terlalu perlu menggunakan pelembab. Ini kerana kalenjar sebum sudah aktif mengeluarkan minyak. Bagaimanapun, anda boleh menggunakan pelembab yang mengandungi bahan menyerap minyak. Pilihlah yang bertekstur ringan iaitu dalam bentuk losyen atau gel dan yang penting sekali ia berasaskan air. Pelembab jenis AHA amat disarankan kerana ia membantu membuka pori-pori yang tersumbat.

Sekian tips kesihatan untuk kulit.

Tips Penjimatan Elektrik

Assalammualaikum & Salam 1 Malaysia!.

Adakah anda salah seorang yang menanggung bil elektrik yang tinggi setiap bulan malah mencecah ratus-ratus ringgit ?. Sudah berkali-kali cuba mengurangkan penggunaan peralatan elektrik, namun penjimatannya hanya sedikit sahaja atau kembali semula tinggi pada bulan yang berikutnya. Tutup suis yang tak guna, tapi anak anda bukak suis laptop kat bilik ? Macam mana tu...

Ada yang menggurangkan masa menonton televisyen bagi mengurangkan bil elektrik. Tetapi bagaimana pula jika rancangan yang disediakan oleh stesen televisyen menarik? Mesti tak nak lepas tonton kan, terutama episod akhir ? Pastinya anda tidak mahu terlepas menontonnya.

Ada yang menggunakan penyaman udara dengan cara membuat pelarasan yang minima, tetapi hanya seketika kerana tidak puas dengan situasi tersebut, lalu menaikan pelarasannya kepada tahap yang lebih tinggi sedikit. Baru cool katanya. Lupa dah nak berjimat yer ! hehe

Apabila kerajaan mengumumkan akan kenaikan tarif bil elektrik, anda menjadi salah seorang yang merungut kerana pastinya anda akan membuat penambahan terhadap kewangan bulanan anda. Anda juga telah membeli peralatan jimat elektrik, namun hasilnya kurang memuaskan dan peralatan tersebut hanya bertahan beberapa tahun sahaja. Jadi, apa alternatif yang kita boleh buat supaya penggunaan bil elektrik rumah kita berada pada tahap minima ?

Memperkenalkan ebook "Jimat Elektrik!" , satu-satunya ebook panduan yang lengkap tentang penjimatan elektrik di rumah. Di dalam ebook ini, anda akan didedahkan dengan pelbagai tip serta pengetahuan yang mungkin tidak pernah anda ketahui sebelum ini tentang perihal penjimatan elektrik.

Buku ini ditulis berdasarkan pengalaman sahabat saya yang telah lama menceburkan diri dalam bidang elektrik sejak dibangku sekolah menengah lagi. Oleh kerana isu kenaikan tarif elektrik sentiasa menjadi topik hangat dan banyak yang tidak puas hati dengan kenaikan bil elektrik setiap kali diumumkan, maka dia mengambil daya inisiatif menghasilkan ebook ini.

Untuk mengetahui isi kandungan ebook itu, anda boleh akses web tersebut. Klik sini.




Cara Mendapat LIKE Dari Facebook

LIKE MARKETING ADS TIPS

Untuk Menjalankan Like Marketing Bagi Tujuan Seperti Pembinaan 'Fans', Kita Boleh Membina Iklan Atau "Ads" Dengan Menggunakan Paparan Di "Side Bar" Dan Juga "News Feed".

Berikut Merupakan Tips-tips Yang Boleh Digunakan Untuk Membina "Like Marketing Ads".

Tips Like Marketing Ads Untuk Paparan Di Side Bar/Right Collumn:
1- Gambar mestilah jelas dan relevan dengan audiens & fanpage.
2- Ayat like hanya dibina dengan pendek sahaja, mudah, dan ada 'call to action'.
3- Paparan di sidebar ini sesuai kita gunakan CPC & optimize-CPM untuk biding price.

Tips Like Marketing Ads Untuk Paparan Di Newsfeed:
1- Gambar juga mestilah jelas dan relevan dengan audiens & fanpage
2- Ayat like boleh menerangkan terus bisnes yang kita dibuat.
3- Paparan di newsfeed ini pula sesuai gunakan kita CPC, CPM & optimize-CPM untuk biding price

***Boleh Lihat Gambar Sebagai Contoh ya...!

Tips ini dibawakan oleh Sifu Fb Ads Page.

Memilih Bisnes Cara Betul

Dari ABS: Memilih Bisnes Cara Betul

Banyak peniaga Melayu mengeluarkan produk dengan tidak mengetahui ciri-ciri produk yang macam mana yang laku, dan produk macam mana yang tidak laku.

  • Mereka menghadiri kursus-kursus pembuatan produk itu dan produk ini. Selepas tamat kursus, mereka pun mengeluarkan produk itu, dan produk ini.
  • Kalau mereka telah mengikuti kursus membuat coklat, apabila tamat kursus mereka pun membuka bisnes pengeluaran coklat. 
  • Kalau mereka menghadiri kursus membuat telur masin, mereka pun mengeluarkan telur masin. 
  • Kalau mereka menghadiri kursus membela kambing, mereka pun membuka kandang kambing.

Mereka terjun dengan berbekalkan semangat bisnes yang menggebu-gebu. Mereka yakin produk mereka akan laku keras, dan bisnes mereka akan menghasilkan banyak keuntungan. 

Mereka mendengar pengendali kursus bercakap begini, begini, begini. Mereka percaya semuanya. 

Conversion Rate vs Return Of Investment FB Ads

CONVERSION RATE (CR) & RETURN ON INVESTMENT (ROI) 

Kedua-dua unsur ini sangat penting dan perlu dititikberatkan ketika kita menjalankan iklan di Facebook dengan Fb Ads. Sebelum kita menggunakan mana-mana iklan yang telah kita bina untuk tujuan pengiklanan, kita perlu kaji terlebih dulu iklan tersebut dari sudut ROI dan CR dan dari situ kita akan dapat tentukan adakah iklan yang kita telah bina ini sesuai ataupun efektif digunakan. Jika sesuai, terus gunakan iklan tersebut, jika tidak pause atau delete dan buat yang baru.

Di SIFUFBADS, antara 'standard' yang kita tetapkan untuk ROI ialah mestilah 3.0 kali ganda atau lebih manakala CR pula ialah 1.0% atau lebih. Jika masih belum dapat sampai standard ini, di bawah merupakan tips untuk tingkatkannya.

Tips Tingkatkan Conversion Rate :
1- Pilih targeted audience (contohnya fans anda sendiri)
2- Beriklan di hari rmai orang "berduit"
3- Ubah Copywriting
4- Tukar gambar berpengaruh
5- Follow Up

Sudah Guna Google Webmaster Tools ?

Gunakan Google Webmaster Tools

Hari ini, apabila seseorang pengguna mahu mencari maklumat tentang sesuatu produk atau tentang sesebuah syarikat perniagaan. Mereka akan pergi ke google terlebih dahulu dan membuat carian menerusinya.

Disebabkan itu, jika anda hanya sekadar mempunyai website sahaja, tetapi ianya tidak dapat dijumpai menerusi carian di google, ianya adalah sesuatu yang merugikan.

Terdapat banyak cara untuk memastikan website anda dijumpai oleh pihak google, tetapi disini, saya ingin berkongsikan satu cara yang paling mudah dan paling pasti untuk membolehkan website anda di jumpai di google dan seterusnya di simpan di dalam senarai database google.


Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my