Bisnes Burger Menguntungkan

Makan burger sedap kan ? Tapi kalau beli dan orang belanja lagi sedap kan ? hihi. kat sini saya cuma mahu bagi tahu bahawa bisnes burger boleh menjana keuntungan lumayan. Tengok saja setiap hari pasti ada je warung-warung burger yang buka setiap malam. Kalau nak burger boleh tempah terus kat abang burger tu !


Cuba u olss pergi pasar malam, pasti akan ada gerai-gerai burger. Bahkan ramai penggemar-peggemar burger yang mengerumuni gerai abang-abang burger tu kan ? Walhal harga yang berpatutan antara RM2.50 sebiji sudah boleh anda makan makan burger sepuasnya. Bagi saya, burger daging menjadi pilihan terutama daging ayam. hihi. Rasanya yang enak empuk menambat lagi selera kan ? Jangan lupa taruk sikit sos lada hitam untuk menyerlahkan lagi aroma burger anda ye.


Sekecik-kecik kedai burger, hingga lah yang popular. boleh dikatakan ada peminatnya tersendiri. Kalau anda pergi pasar-pasar tani atau pasar minggu pun ada orang suka beli burger. Sebaliknya, kalau anda pergi Mc D pun orang tetap beli burger terutama waktu lunch hour. Katanya murah kan ? .. Burger berjenama sudah dikenali ramai. Masuk TV lagi.. Mungkin lepas ni anda boleh jual burger menggunakan resepi rahsia anda. Mana tau kan, tetiba burger anda menjadi popular. Tak cuba tak tahu bisnes burger ni ...

Tambahan pula, artis kita ada juga yang mengusahakan bisnes burger.. errmm !! Macam Fizo Omar dengan jenama Hot Burger . Korang pernah makan ke? Saya belum mencuba lagi kerana tak terserempak dengan penjual-penjual Hot Burger. Sedap tak ? hihiihi .. Jual burger tidak merumitkan kerana burger ni mudah nak buat. Menggunakan tagline Harga Kaki Lima, Rasa Bintang Lima, Fizo berkata, ada di antara peniaga yang telah mula menunjukkan kemajuan apabila memperoleh pendapatan bersih di antara RM2,000 ke RM10,000 sebulan. Jadi, bagi pembaca yang berminat untuk memulakan bisnes burger jangan tunggu lagi. Dapatkan tunjuk ajar dari anak Chef terkenal disini

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my