Cara Mudah Semak/Check Baki Akaun ASNB

Hai,

Tengah tunggu Dividen ASNB ke tu? Tau tak nak semak baki ASNB kini dihujung jari !

Buat mereka yang sudah membuka akaun ASNB, kini tidak susah lagi jikalau tuan/puan nak semak baki semasa ASNB. Sudah boleh semak online melalui Portal MyASNB dan juga melalui Maybank2u.

Saya nak cerita pasal Maybank2u je ni. Tak perlu daftar, Maybank sudah autolink dengan pemilik akaun guna IC sama kan.. gituuu

Melalui Maybank2U apps/dekstop :

  • Log masuk ke Maybank2U anda melalui apps atau dekstop
  • Tekan menu diatas dan cari  perkataan Wealth
  • Akaun ASNB anda sudah dilink . Just tekan View untuk paparan baki semasa
  • Baki akaun dipaparkan serta merta
Perhatikan gambar dibawah, mudah je,

ASNB di pautan ini. Klik Wealth yaa . Tak perlu daftar, sudah autolink


Klik icon ASNB tu lepastu dibawa ke halaman baki. Mudah je kan


Kalau nak buat penambahan pelaburan pun boleh,, tapi untuk keluarkan duit memang tak boleh. Kena pergi kaunter bank yang dilantik. Sebarang transaksi penambahan deposit yang berjaya akan dicaj RM1 sahaja.  Dan baki juga diupdate real time 

Sekian sahaja tutorial mudah. Lepasni senang lah nak check baki dengan Maybank2u je. Takperlu beratur di kaunter lagi setakat nak tahu baki aje kan. Bank lain saya tak tahu..

Terima kasih,

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my