Resepi Aiskrim Variasi Malaysia

As salam,

Semoga sihat semua. Sekarang cuaca agak panas. Perbanyakkan minum air masak ya.. Bercakap cuaca panas teringat saya satu experiment dirumah.. hehe.. Kami cuba buat aiskrim. Bukan aiskrim yang sarat dengan decoration tu. Macam aiskrim Malaysia. Janji menjadi kan..

Suka budak-budak kat rumah ..Ok, hari ni nak share resepi buat aiskrim. Resepi aiskrim ni simple sahaja. Tidak sarat dengan bahan-bahan yang mahal..

Bahan-bahan yang saya gunakan seperti berikut ;
  1. Air kotak yang sudah siap, tak kira lah apa perisa pun. Boleh beli dipasaraya. Ikut citarasa
  2. Puding jelly, puding jelly anda kena potong kecil..

Ini step No 4. Lepas masukkan semua bahan tu, anda tutupkan dengan penutup ya.. Lepas tu masukkan kedalam peti sejuk kat freezer tu. ...

$$$ RAHSIA JANA PENDAPATAN JUAL AISKRIM JERR, BACA SINI  $$$


Cara Membuat :
  1. Bersihkan acuan, bilas acuan aiskrim
  2. Sediakan air berperisa. Tak kisah perisa apa, nak buat perisa yogurt ke, anggur ke, ribena ke, aiskrim perisa milo ke. Suka hati ..
  3. Kemudian masukkan dalam acuan aiskrim. Masukkan bahan decoration kalau ada seperti saya guna puding jelly ..Mudah sangat kan
  4. Masukkan dalam peti ais sehingga ia keras.. 
  5. Semasa nak cabut aiskrim dari slotnya, anda mestilah rendamkan acuan ini kedalam air untuk memudahkan ia tercabut. Rendam sekejap jer ..


Tadaaa, ini lah hasil nya apabila dah keras. Anda boleh cabut elok-elok dari slotnya.. Cuba rasa, sedapkan. Boleh buat dirumah sahaja ...


Acuan aiskrim Malaysia ready untuk mereka yang nak mencuba buat dirumah.. Kalau tak ada acuan susah juga kan..


p/s : Aturan penggunaan acuan aiskrim

Sekarang kami buka promosi harga pengenalan.. Pembelian 2 unit keatas akan mendapat PERCUMA 1 set acuan aiskrim tau ..

Saya syorkan anda milikinya satu unit dirumah , SMS/Whatapps ke 013 3049082 untuk HARGA PENGENALAN...

.
Lupa nak bagitau, rakan saya sudah jana 5 angka menjual aiskrim, dapatkan panduan beliau melatih peniaga aiskrim disini, Klik untuk baca

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my