Resepi Solod Lada & Happycall

Salam semua!! nak kongsi resepi sy buat tadi ...

Ehh, ada sape minat makan solod lada tak? Kalau beli nasi kerabu mesti ada Solod Lada, baru umphh!!



Resepi Solod Lada
.
- Lada besar 5-8 biji
- Kelapa muda 300gm
- 2 ekor ikan - rebus dan ambil isi sahaja ( tumbuk )
- 4 ulas bawang merah
- 1 biji telur ayam
- Garam & gula secukup rasa
..Bahan-bahan cukup mudah je, boleh dapat kat mana2 pasaraya


Cara membuat :

1. Campurkan kelapa muda bersama garam gula, telur dan bawang serta isi ikan siap tumbuk
2. Gaulkan bersama sehingga sebati
3. Belahkan lada dan buang biji
4. Masukkan adunan yang digaul tadi kedalam lada
5. Panaskan pemanggang HAPPYCALL dan susun lada seperti dalam video
6. Tunggu masak jer

.

Selamat mencuba.


Solod lada mudah dimasak menggunakan Happycall, Cepat masak dgn kuasa tekanan haba yang tinggi...

*******

Tempahan Happycall 32 cm boleh Whatapps terus ke 0133049082..Dapatkan set Happycall harga murah dan percuma kos pos secara online dengan kami ...

*******
..
Klik Like us untuk resepi akan datang...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my