Cara Bayar Zakat Fitrah Online Guna Maybank2u

Hai,

Bulan ramadhan kian ke penghujung nya. Bagi mereka yang belum tunaikan zakat fitrah kini sudah boleh bayar melalui online Maybank2u je. Semudah klik 123 dah pun siap!

Tanpa membuang masa, mai saya ajar macam mana nk bayar zakat fitrah online. Ni saya guna paparan maybank2u Classic. 

Kalau paparan baru saya tak explore sangat.. Boleh je click back to Maybank2u classic semasa anda di paparan baru terkini. Ada button anak panah !



Sila login maybank2u anda dan seterusnya klik pada ACCOUNTS & BANKING

Disebelah tepi klik BILL PAYMENT

Tekan je Make a one off payment nanti paparan berikut akan keluar

Selepas tu, scroll kebawah dah pilih Zakat & Charity

Next, anda cari la majlis agama negeri masing-masing. Ada banyak dalam tu

Amount sila rujuk pusat zakat negeri anda. Isikan maklumat diatas dan pastikan jenis zakat tu pilih ZAKAT FITRAH

Klik Continue then isi TAC macam biasa, Siap!

Sudah siap! Selamat menunaikan Zakat Fitrah. Dah cuba sila komen dibawah . Sekian

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my