Review Homestay Murah Langkawi

Salam,

Musim bercuti nak dekat. Jadi kita semua yang merancang nak bercuti tu sangat meneliti pasal nak booking homestay kan. Haa, yang tu tak payah risau kerana hari ni saya nak review pasal homestay murah dan berbaloi kat Langkawi ni. 

Mari kita lihat Langkwi Mutiara Guest House yang saya suka nie.. Bagi sesiapa yang merancang untuk pergi ke Pulau Langkawi ni boleh jenguk-jenguk homestay ni ya..



Gambar ni adalah masterbedroom yang menyediakan satu katil queen. Muat untuk suami isteri.



Bagi mereka yang suka bilik berdua, bilik ni muat 2 orang. Dua tilam dan dua bantal lagik. Bilik semua selesa.









Sudah lihat gambar mari kita tengok fasiliti homestay ini :

  • 3 bilik tidur terdiri daripada 2 bilik yang ada katil Queen dan 1 bilik yang katil Single.
  • Semua bilik dilengkapi dengan Aircond dan juga kipas
  • Kipas siling pun ada
  • Ada juga flat screen TV sekali dengan Astro
  • Set sofa di ruang tamu
  • Ada peti sejuk, pemanas air, seterika, dan iron board
  • Nak makan? Ada meja makan. hihi
  • Rasa nak makan roti bakar juga ada pembakar roti
  • Dan yang paling best boleh parking kereta free. Banyak parking kereta disediakan


Homestay ini boleh memuatkan 15 pax  dan sangat sesuai jika anda datang bersama-sama keluarga tersayang atau saudara mara. Mari kita lihat pula lokasi homestay ini :

  • Dalam bandar tau
  • Berdekatan dengan 24 jam Mini Mart. Senang nak beli snek atau makanan
  • Berdekatan Restoran Nasi Ayam Pak Ya. Kalau datang Langkawi kena makan nasi ayam Pak Ya ni yang sudah lama beroperasi. Sedap pun sedap !!
  • Juga berdekatan dengan Mamak Restoran Haji Ali yang beroperasi 24 Jam
  • Berdekatan dengan pusat beli belah
  • Bagi penggemar makanan laut juga turut disediakan restoran berdekatan
  • Farmasi pun dekat kalau nak beli ubat
  • 20 minit ke Chenang
  • 25 minit ke Langkawi International Airport
  • 20 minit ke Kulim Geo Park
  • 10 minit ke Jeti Point
  • 10 minit ke Idaman Suri
  • 10 minit ke KFC, MCD dan Kenny Rogers

Semua kemudahan lengkap kan? Nak membeli belah pun senang, nak pergi airport pun tak lama dan nak pergi makan pun tak de la susah sangat. Sebab lokasi homestay ini dalam bandar.

Harga pula adalah berbaloi dengan tempatnya. Hari biasa harga lain dan jika hari cuti persekolahan pula harga sedikit berbeza. Untuk pembaca blog ini, jika anda nak tempah berhak mendapat RM50 diskaun.

Untuk tempahan boleh hubungi wakil di talian berikut :

Langkawi Mutiara Guest House,
Perdagangan Kelana Mas,
07000 Kuah, Langkawi.
  • SMS/Call/WhatApps : 013 3049082
  • Emel ke fiqmall.my@gmail.com






2 comments:

  1. Cantiknya bilik! .. nak g lah tempat nie .. ;) i wasap u fiq!

    ReplyDelete
  2. wow bestnya dpt 50% discount. Anyway thanks for sharing

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my