Resepi Roti Jala Bersama Pemanggang Happycall

'MASAK ROTI JALA MENGGUNAKAN HAPPYCALL ! '.. Anda Nak Cuba Boleh Gunakan Resepi Dibawah :


Hasil yang sempat 'ditangkap' sebelum habis dimakan. haha.. Cuba la, sangat sesuai dihidangkan semasa hari raya dan juga makan pagi. !!

Memasak didapur best kan ? Tapi kalau terlalu lama sehinggakan tak sempat nak uruskan kerja lain ohh saya pun tidak suka. Apa saja masakan saya suka guna Happycall Jumbo 32 CM. Sebab kerja memasak boleh jimat banyak. Jarang guna periuk lain..

Saya lebih memilih  Happycall sebab :
++ Roti jala tidak hangit ( api kecil )
++  Masa memasak tak sampai 1 jam untuk 30 biji roti jala..
++  Happycall senang basuh
.
Selain dicicah bersama kari ayam, anda juga boleh cuba sambal tumis sardin/ikan bilis atau kuah kacang .. ( saya tak pernah cuba lagi ) ..

Resepi adunan :

+ 3 cawan tepung gandum
+ 3 cawan susu cair atau air
+ 1 biji telur
+ 1 sudu besar marjerin (dicairkan)
+ Sedikit pewarna kuning
+ Secubit garam


Caranya mudah jer..

1. Masukkan tepung gandum, susu, telur dan kacau..
.
2. Masukkan mentega cair, pewarna, garam
.
3. Kacau doh sehingga cair. Jgn pekat sngt dan tidak cair sangat..
.
4. Selang seli masukkan sedikit air jika doh pekat
.
5. Masukkan doh dalam acuan roti jala
.
6. Panaskan Happycall & mula mencanai
.
7. Angkat dan boleh gulung. Dihidangkan dgn kari ayam.



Pastikan ada canai menggunakan api yang kecil, jika jalur terlalu garing menyusahkan masa nak lipat nanti.. Agak2 ia dah masak trus angkat dan gulung terus .. Pastu susun dalam bekas ..

*******

Tempahan Happycall 32 cm boleh Whatapps terus ke 0133049082..Dapatkan set Happycall harga murah dan percuma kos pos secara online dengan kami ...

*******
..
Klik Like us untuk resepi akan datang...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my