Ebook Bisnes Shopee

Ebook Panduan Bisnes Di Shopee


Hah!! Dalam ebook panduan ini, penulis dah tulis dan tunjukkan siap-siap. Secara langkah demi langkah, dari mula daftar akaun di Shopee, cara nak masukkan barang hinggalah sampai kepada nak pos barang tu kepada pembeli!

Memang complete!

Macam Mana Berniaga di Platform Shopee

Hai,

Mungkin ramai yang sudah mengenali Shopee, alahh tempat membeli belah online tu. Katanya ramai orang suka shopping di Shopee sebab harga yang ditawarkan murah.

Suatu ketika dahulu ramai orang hanya membeli sahaja di Shopee, Kini sudah ramai yang menjual barang di Shopee. Anda dah ada kedai Shopee?

Rata - rata peniaga di Shopee terdiri daripada pemborong, peruncit dan lebih ramai juga yang bergerak secara dropship.

Mereka tidak menyimpan barang malah mereka cuma promosikan barang daripada pembekal. Saya pun suka kaedah dropship je sebab tak perlu pegang stok.

Buat Bisnes Dropship Di Shopee Jer

Hai,

Anda pernah dengarkan pasal Shopee? Pernah beli barang kat Shopee? Hah! Apa kata, anda sendiri jual pula barang di Shopee! Shopee pun sekarang dah berjuta barang disenarai untuk jualan. Macam-macam boleh dapat bukan sahaja dalam negara malahan luar negara pun Shopee ada buat penghantaran.

Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee tu! Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna apps Shopee tu! Apa kata kita tukar dan buat duit pula dengan apps Shopee tu? Caranya... Dengan kita jual barang dan jadi peniaga pula disitu!

Jangan lepas kan peluang lubuk keemasan ini kerana platform Shopee sekarang sudah dikenali ramai sehinggakan pelanggan sanggup menunggu jika Shopee ada buat sales gempak! Anda pernah dapat harga semurah di Shopee dan tak dapat ditempat lain kan.. Saya pun suka usha2 website shopee tu ...

Puan Jamilah Bermula Dengan Dropship Di Shopee

Puan Jamilah,  Kerani Yang Selalu Sakit!

Puan Jamilah, 37 tahun, seorang kerani yang bekerja di sebuah syarikat swasta, keadaan beliau sebenarnya tidak berapa sihat untuk bekerja. Beliau kerap tidak dapat hadir ke pejabat kerana masalah kesihatan menyebabkan gajinya kerap dipotong. 

Gaji diterimanya tidak cukup untuk menampung keperluan hariannya menyebabkan saya terpanggil untuk mengajar dia menjual di Shopee

Beliau memilih untuk menjual pakaian muslimah di kedai Shopeenya. Juga menggunakan konsep dropship, keuntungan bagi setiap pasang baju ialah sebanyak RM15. Bermula dengan 20 jenis produk, dari sebuah syarikat, dalam sebulan operasi, beliau dah berjaya menjual kepada hampir 50 orang pelanggan. 

Kini kedai shopee beliau semakin banyak pilihan, dengan 5 pembekal baju muslimah dan 200 jenis produk. Semuanya menggunakan konsep dropship. Beliau tidak perlu mengeluarkan modal yang banyak dan tak perlu menyimpan stok barang.

Sekarang, beliau telah pun berhenti kerja dan menumpukan sepenuh masa dengan perniagaan online dan bercadang untuk membuka butik muslimah jenama beliau sendiri kelak.

Hah!... begitulah kisahnya!
Setelah saya bertemu dan mengajarkan beberapa orang kenalan saya ini tentang Shopee dan melihat sendiri bagaimana Shopee ini dapat mengubah hidup mereka menjadi lebih baik! 

Ianya telah mengubah pandangan dan menyuntik semangat saya untuk mengajarkan tentang Bisnes di Shopee ini kepada lebih ramai orang lagi!

Jadi.. saya pun mengambil keputusan untuk meluangkan masa menulis sebuah panduan berniaga di Shopee secara langkah demi langkah!  Selepas hampir 3 bulan mencuri-curi masa di dalam kesibukan mengurus order di Shopee...

Akhirnya.. terhasil lah....EBOOK PANDUAN BISNES DI SHOPEE

Buat Pre Order Di Shopee

Hai,

Pernah anda dengar pre order? Bayar dulu baru tempahan diproses. Pembeli akan order dgn supplier setelah mereka menerima bayaran dari pelanggan. Step ni meminimumkan risiko stok tak habis terjual dan mampu mengoptimumkan keuntungan anda.

Di Shopee anda boleh jual secara pre order juga. Tempoh terimaan barang antara 10-17 hari bergantung kepada hari bekerja dan kurier. Ramai tau saya tengok penjual buat pre order di platform Shopee.

Ada dalam kalangan mereka menjual pakaian, barang kereta, kosmetik dan banyak lagi

Selain itu, Shopee ada menyediakan support selepas pembelian. Anda boleh menghubungi mereka jika ada apa-apa yang tak puas hati

Kalau buat teknik pre order sudah menguntungkan anda kerana tak perlu beli stok banyak dan anda boleh pelbagaikan produk jualan anda. Kan best macam-macam boleh jual. Tunggu order masuk dan tempah dgn supplier

Kena bijak cari supplier pre order barang dengan modal yang murah dan tak termakan profit anda. Nak untung banyak, anda boleh direct order dgn pembekal di China.

Kalau dilihat yer, memang sudah ramai yang berjaya menghasilkan jualan yang memberangsang kan menggunakan pre order je. Boleh buka jualan banyak barang lepastu bertambah lah untung uolss !

Testimoni Ebook Bisnes Shopee

Tak Yakin Ebook Ini Akan Dapat Membantu Anda Mula Berniaga & Jana Wang Di Shopee?!.

Baiklah! Mari kita lihat beberapa orang yang telah mendapatkan ebook ini dan telah bertindak mengikuti apa yang diajarkan di dalam ebook ini! Rata-rata, mereka berjaya menjana  4 Angka dalam tempoh seminggu di Shopee!


Dan ini pulaaaaa


lagiiiiii


Ebook Panduan Bisnes Di Shopee



Hah!! Dalam ebook panduan ini, penulis dah tulis dan tunjukkan siap-siap. Secara langkah demi langkah, dari mula daftar akaun di Shopee, cara nak masukkan barang hinggalah sampai kepada nak pos barang tu kepada pembeli!

Memang complete!

Antara perkara-perkara penting yang penulis tulis di dalam ebook ini ialah..

Berminat Nak Dapatkan Ebook Ini? Klik Sini

Kisah Mr Goon Berniaga di Shopee

Mr Goon, Pemilik Kedai Baju Yang Hampir Tutup!

Mr Goon ini adalah pemilik kedai menjual pakaian lelaki di sebuah kompleks membeli belah di selatan tanah air.Ssebelum ini dia dah ada 4 buah kedai, tetapi disebabkan keadaan ekonomi yang tak berapa baik, peniagaannya jatuh merosot.

3 kedainya terpaksa ditutup dan dia hanya tinggalkan 1 buah kedai sahaja yang terus dibuka sebab mahu mengurangkan kos. 

Dia ada ceritakan masalah yang dihadapi kepada saya dan dia  tidak pasti sampai bilakah 1 kedai dia tu dapat bertahan kerana pelanggan semakin berkurang dari sehari ke sehari. 

Saya pun ceritalah kat dia macam mana cara saya menjual di Shopee. Tanpa berlengah, dia pun cuba  mempraktikkannya dan mula menyenaraikan semua pakaian yang dijualnya di kedai Shopee dia

Hasilnya, pendapatan dia  kini semakin meningkat dengan kos yang menurun, dia  berjaya mendapat pelanggan baru di Shopee. 

Jika sebelum ini kedainya hanya bergantung kepada pengunjung kompleks tersebut, kini pakaian yang di jual telah sampai ke seluruh Malaysia.  Sekarang dia dah buka 4 kedai baru, tapi bukan kedai kat  kompleks tu... tetapi kedai di Shopee dengan pelbagai nama.

Buat bisnes di shoppe adalah menjimatkan kos operasi disamping meningkatkan keuntungan anda!

Kelebihan Berniaga Di Shopee

Cara berniaga sekarang sudah banyak berubah. Masing-masing sudah mengenali Shopee. Tidak cukup di Facebook, Shopee sudah mengiklan platformnya di Tv dan yang terbaru syarikat tersebut sudah menggunakan khidmat artis dari Korea


Beruntung la kan sesiapa yang sudah membuka kedai online di Shopee. Mendapat ribuan trafik yang sibuk mencari barang keperluan mereka. Kiranya anda berniaga di platform yang terkenal dan sudah ada pelawat setia setiap hari malahan setiap bulan

Di Shopee, bukan anda jer ada kedai online. Jenama besar pun sudah mengonlinekan syarikat mereka! Milo pun dijual online kan. Sebab tu lah shopee juga selalu buat promosi tak terjangkau agar pelawat setianya tak lari ke lain haha

Artis pun ada menjual di Shopee. Promote barang kat instagram lepastu beli je barang kat shopee. Dia org tak payah urus wasap pelanggan yang memeningkan dan banyak ragam. Kalau artis dah guna, takkan la uolss tak nak!

Memulakan perniagaan sendiri lebih baik kecil-kecilan dan menjimatkan. Kalau anda nak upah website sendiri kena ada modal besar, lepas tu website kena promote lagi. Kalau kat Shopee hari-hari trafik masuk!

Ini lah peluang anda nak buat duit tepi!



Cara Beli Milo Di Shopee

Wow, sekarang ni Milo pun dijual di Shopee. Bukan apa, Milo kan kat pasaraya pun banyak  tapi ramai juga org suka membeli di Shopee! Adakah faktor harga ? atau lebih murah? atau malas nak keluar rumah?

Tutorial membeli Milo di Shopee:

Step 1: Klik Add to Cart


Pilih berapa pek nak pastu korang klik Add To Cart

Step 2 : Klik icon TROLLEY seperti gambar dibawah


Step 3 : Klik VIEW MY SHOPPING CART, anda akan dibawa ke halaman dibawah


Kalau ada voucher boleh redem lagi. Then klik Check out terus ke laman pembayaran. Boleh pilih samaada nak bayar melalui Online Banking atau kad kredit


SIAPPPP. Tunggu poslaju hantar ye :)

Untuk anda yang ingin menjadi penjual di Shopee, Eh! Banyak lagilah kelebihan berniaga di Shopee ini! Kalau nak tahu lebih details pasal kelebihan berniaga di Shopee ni! Download je EBOOK FREE kat bawah ni!

Saya sarankan anda rujuk sini

Ebook Bonus Panduan Bisnes Shopee

3 Buah Ebook Bonus Special!.

Ebook Jual Produk Tanpa Pesaing

BONUS #1 : JUAL PRODUK TANPA PESAING


Dalam ebook bonus ini saya berkongsikan teknik, bagaimana untuk membuat kajian tentang produk yang mempunyai permintaan tinggi tetapi kurang pesaing!



Dua perkara ini sangat penting! 



Antara sebab jualan anda akan menjadi sendu adalah disebabkan kurangnya permintaan produk di dalam pasaran atau, disebabkan terdapat terlalu ramai pesaing!



Jadi adalah amat penting untuk anda dapatkan produk yang tepat untuk berniaga di Shopee!, 




7 Cara Promosi Secara Percuma


BONUS #2 : 7 CARA PROMOSI SECARA PERCUMA!



Di dalam ebook utama, saya sudah kongsikan 4 cara promosi . Namun dalam ebook bonus ini! Saya kongsikan lagi 7 cara promosi yang boleh anda lakukan untuk promosikan lagi kedai dan produk anda di Shopee!



Kesemua 7 cara yang saya tunjukkan ini adalah kaedah promosi percuma tetapi ianya tetap berkesan! Sehingga hari ini... saya masih lagi menggunakan 7 kaedah promosi ini! 





Strategi Niaga Tanpa Modal



BONUS #3 : STUDY CASE : 2 STRATEGI NIAGA TANPA MODAL DI SHOPEE!



Dalam ebook ini pula! Saya tunjukkan secara real, bagaimana saya cari pembekal, setup kedai, masukkan barang hinggalah kepada mengurus order pelanggan dan pastikan barang tersebut sampai ke tangan pelanggan!



Bukan 1 study case! Tapi 2.... Kedua-duanya tidak memerlukan saya mengeluarkan modal dan menyimpan stok untuk bermula!





EXTRA BONUS! - FB GROUP SUPPORT

Facebook Group
Ya! Tidak cukup dengan 3 ebook Bonus yang power diatas! Saya juga turut menyediakan sebuah Facebook Group khas untuk anda yang mendapatkan ebook ini pada hari ini!



Dalam group ini, anda boleh bertanya soalan jika anda ada sebarang perkara yang mungkin anda kurang jelas setelah membaca ebook Bisnes Shopee ini!. Di dalam group ini juga anda boleh saling mengenali pembaca-pembaca ebook yang lain dan berkongsi info dan tips yang terkini!



Jadi,anda tidak perlu risau kerana anda tidak akan ditinggalkan terkapai-kapai berseorangan setelah anda mendapatkan ebook ini!
   

Klik Sini !.

Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | 2013-2021