Bisnes Dropship & Bisnes Borong

As salam,

Bisnes Dropship

Anda seorang dropshipper? Bagus idea dan usaha anda tu, skrg kan semua orang ada laptop & smartphones. Kan rugi je kalau guna benda tu tanpa menghasilkan pendapatan untuk kita. Paling kurang masuk la duit poket sebulan2. Baru lega nak bayar bil telefon, bil Astro, bil internet dan pelbagai.

Dropship mudah uolss nak buat. Just jual produk orang lain dan ambil untung atas jualan tersebut. Tugas anda adalah promosi produk sahaja dan buat tempahan dengan pembekal anda. Tugas mereka adalah mengepos barang yang anda order. Mudah sekali lihat, tapi pastikan pembekal anda yang jujur.

Rata-rata peniaga online ada join dropship kasut, bag, pakaian, kuih raya, acuan kuih, permainan bayi, barang bayi, dan banyak lagi. Ada antara mereka sudah merasa pendapatan 3-4 angka sebulan. Jadi, saya mengajak anda buat bisnes dropship. Langkah awal tanpa modal besar.

Jika anda ada produk sendiri, anda bebas meletakkan harga jualan. Kalau dropship anda masih lagi tertakluk pada harga modal supplier.

Kalau murah ok la kan, tapi kalau mahal tak berpadanan dengan untung yang anda dapat macam tak puas hati pulak!

Dropship & Modal

Hai, anda tidak mempunyai modal besar untuk memulakan bisnes sendiri? Tidak mengapa, jangan bersedih kerana dengan wujudnya sistem dropship anda boleh menjimatkan wang dari terus melebur tanpa tentu hala.

Jika anda sertai dropship, terdapat beberapa kelebihan yang bakal anda peroleh. Saya ringkaskan seperti dibawah :

Tanpa sebarang modal besar diperingkat permulaan.

Dropship & Bisnes Borong China

Dropship

Mulakan berniaga online dengan dropship. Apa itu dropship ? Anda menjadi agen atau orang tengah bagi pihak pembekal anda. Tugas anda cuma promosikan barangan tersebut. Tak kisah laa anda nak jadi dropshipper brapa banyak pun. 

Yang penting masyukk !! hehe ..Dropship Tudung merupakan antara items yang laris dijual secara online. Terutama semasa musim perayaan tiba. Untung 15%-20% tu ok la kan. Andai kata anda menjual 50 pasang sudah banyak untung dapat. Income geli2.

Bisnes Borong China

Buat mereka yang ada modal boleh cuba memborong dari China.. Tak tau nak membeli dari China secara online?? Meh saya ajarkan..

Mula-mula anda cuba kumpul modal jual produk orang. Buat dropship je dari rumah. Lepas ada modal kan boleh la borong barang dari China.. Tau dak? Harga barang dari sana 30%-50% lebih murah dari pasaran kita?

Idea Produk Bestseller Dropship

Sebelum itu, mari kita baca kisah kejayaan usahawanita online ni. Beliau bijak mencari idea bestseller untuk produknya.



Tenaga Kerja Jimat Dropship

Memulakan bisnes dengan membuka kedai dan mengambil pekerja membebani aliran tunai kita kan ? Mana tak nyaa setiap bulan kena bayar sewa kedai, bil air, bil internet dan juga gaji pekerja.

Dropship tidak memerlukan pekerja dan juga sewa kedai. Tak perlu pening kepala untuk bayar gaji pekerja dan juga bayar sewa kedai. 

Pasaran Bisnes Dropship

Sudah join mana - mana supplier yang menawarkan dropship ? Dah dapat bahan promosi produk terbabit?

Nak menjual mesti kena ada pembeli bukan ? Pasaran online Malaysia sangat luas. Anda bebas menjual pelbagai jenis produk tanpa terikat dengan sebarang peraturan. Rata-rata produk yang laris dalam pasaran adalah produk yang sering mendapat permintaan. Contoh produk kosmetik dan kelengkapan bayi serta barang dapur.


Kisah Pengasas Produk Kosmetik

Hai,

Lama saya tak review pasal tokoh usahawan kosmetik. Biasa kita lihat ramai dalam kalangan wanita yang menjadi usahawan kosmetik terkemuka seperti Allahyarhamah Datuk Sosilawati sebagai pengasas NV, Dato Vida pula terkenal dengan rangkaian produk Pamoga dan Qu Puteh, manakala Puan Rozita Ibrahim pula pemilik serta pengasas Sendayu Tinggi , paling popular Kak Ton la .. hihihi....dan ramai lagi yang saya suka baca kisah kejayaan mereka.

Nak buat Produk KOSMETIK Jenama Sendiri ?? . Klik Sini !

Berbalik kepada tajuk kita, hari ini saya ingin perkenalkan seorang lagi usahawan kosmetik iaitu Muhammad Zukermi, pengasas MZ Secret. Mari kita ikuti latar belakang kejayaan pengusaha produk kecantikkan MZ ini.

p/s : Muhammad Zukermi
Credit : Utusan Melayu

Berniaga Sampingan Secara Dropship

Assalamualaikum,

Sihat semua? Harap-harap semua pembaca dalam keadaan sihat semua. Apa perancangan anda akhir-akhir hujung tahun ini. Moga-moga segala perancangan anda dimakbulkan Allah S.W.T. Tahun 2014 sudah menghampiri penghujung nya. Tahun 2015 akan menjelma tak lama lagi kan? 

Ada tak pembaca saya ni minat bisnes? Bagi yang merancang untuk buat bisnes dropship tu elok la sebab sekarang rata-rata orang buat side income untuk tampung perbelanjaan. Dengan kos sara hidup yang meningkat naik kan, better u olss cari pendapatan sampingan yang boleh memberi pulangan setiap bulan.

Haa. Bercakap pasal dropship ini teringat saya dulu ada sertai dropship produk-produk orang lain. Hasil keuntungan itu boleh la bayar bil internet, top up telefon dan beli baju, seluar, makan KFC hihihi, beli aksesori serta lain-lain keperluan lagi. Pulangan pun tak banyak tapi okey la kan untuk saya bermula.

Bisnes Dropship Terlaris

Salam,

Dropship sekarang saya tengok dah ramai ambil manfaat. Dropship dengan kata mudah anda jual produk orang dengan mengambil untung anda sendiri tentukan. Kiranya pembekal tolak harga kat korang dengan harga murah sedikit, macam tu la maksud saya. Jadi mereka yang tak ada produk sendiri pun boleh turut serta dalam perniagaan dropship.

Daripada online sesaje baik kita semua buat sesuatu yang mendatangkan faedah. Mana tau la kan, untung dropship boleh juga biaya top up, bayar bil internet, malahan boleh bayar ansuran kereta campur duit gaji. Maklumlah, hidup sekarang serba kena pakai duit. Peluang yang ada mesti kamu semua kena rebut cepat-cepat, nanti kan terlambat. Siapa rugi !!

p/s : Gambar ini dari Sinar Niaga.

3 Pembekal Produk Dropship

Assalam,

Jika anda ingin bermula dalam bisnes dropship saya sarankan anda mencari supplier(pembekal) yang boleh dipercayai. Pembekal adalah orang yang menjalankan bisnes tersebut dimana mereka akan terima bayaran dari anda dan tugas menulis borang pos serta tugas yang tak asing lagi ialah mengepos tempahan yang diterima. Jadi, sebagai pembekal  produk dropship bukanlah sesuatu perkara mudah. Kalau stok habis, kita juga la yang kena cari !..

Untuk menjamin barang yang dipos sampai, saya menyarankan anda mencari pembekal dropship yang jujur. Saya ada beberapa pautan website untuk beberapa produk dropship yang mungkin anda minati antaranya ialah, sila lihat kategori dibawah :

cc : livemint

Rahsia Bisnes Dropship Menjangkau Ribuan Ringgit Sebulan

Pernah dengar apa itu dropship ? Jum baca. Tengok rajah dibawah tu

CC : Khalifa Production

3 Model Bisnes Tanpa MODAL :

1 - Affiliate
2 - Dropship
3 - Broker

Bagi saya, saya pilih nombor #1 dan #2. Tapi, kali ini kita nak cakap pasal dropship kan ?

Mana 1 pilihan anda??

Servis Buat Blogshop Murah Untuk Usahawan Dropship

As salam, 

Anda seorang peniaga online yang mempunyai produk yang banyak ? Sudah tentu anda perlukan satu tempat yang mana boleh menyenarai/mengumpul semua produk yang anda jual. Bagi sesiapa yang suka berniaga cara dropship, blogshop ( kedai blog ) ini sememanya patut ada la. 

Tidak salah untuk berjual beli di Facebook dan juga Instagram kerana itu adalah saluran pemasaran terkenal masa kini. Jangan lupa, kedai jualan blogshop juga penting incase customer nak tengok semua barangan yang anda jual. Kan mudah dikumpulkan pada suatu tempat ! 

p/s : Contoh blogshop

Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | 2013-2022