Resepi Cara Buat Aiskrim Goreng

Ice Cream Goreng
By:El-farini Binti Zainudin



Sediakan Roti...Ice Cream apa2 perisa...dan juga apa2 bekas yg boleh ditekup dan juga garpu
Letak 1 sudu/2 sudu ice cream keatas 1 keping roti
Kemudian Letak 1 keping roti diatas ice cream tadi
Dan tekup,dgn bekas bulat,kalau boleh nk yg besar.
Picit keseluruhan tepi dgn garpu sehingga habis untuk mencantikkan lagi hidangan anda.
Simpan didlm freezer 2-3 jam.
Bila ice cream didlmnya dah beku,barulah boleh digoreng dgn api yg panas.
Balik2kan,bila dah agak2 garing dan keperangan,barulah diangkat
Sedia untuk dihidang ketika masih panas.



Saya belum cuba lagi versi saya. Kalau menjadi nanti saya boleh ajarkan. Macam best je buat aiskrim goreng ni. Wah, jimat duit poket sebab harga kat luar leh mencecah RM2 sebijik. *Kopak duit poket aku.hihihi

Selamat Mencuba! 

Saya try carik dan jumpa resepi ini kat facebook, Sumber Artikel

p/s :
Kalau nak pandai dan nak buat BISNES tart telur, kena beli CD bagus ni. Saya tengok kawan saya menjana lebih 3-4 angka sebulan jual tart telur sahaja!

Kawan-kawan beli disini : Panduan Buat Tart Telur Yang Lazat

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my