Bisnes Makanan Dari Rumah Menguntungkan

 Hi

Suri rumah zaman sekarang pun ramai dah mulakan bisnes makanan sendiri. Ehh, tau tak bisnes makanan pun laku keras kalau kena cara. Ramai je saya tengok dalam Fesbuk diaorang jual makanan. Berselera dan sedap belaka pulakk tu

Memang tak dinafikan, org kita suka mencuba dan merasa makanan viral terutama makanan yang belum pernah muncul seperti durian creap, ais milo kepal, kuih kerbau berguling viral, bomboloni berinti coklat nutella, aiskrim berasap lah dan sebagainya

PANDUAN MEMULAKAN BISNES MAKANAN DELIVERY [KLIK SINI]

Itu sebab nya kan, bisnes makanan viral suatu ketika dulu dan sekarang pun masih beroperasi. Makanan viral ni mudah mendapat tempat di hati pengguna tak kira usia ye tak. Benda laku dan sudah terkenal katakan. Walaupun anda jual makanan biasa biasa, tapi anda juga boleh jual online

Antara lain, bisnes makanan ringan yang menguntungkan seperti kerepek juga mendapat sambutan di hati pengguna. Haa, apa tuh nama SkinDory, alaaa kudap-kudap ranggup kulit ikan dory yang viral di Fesbuk saya tengok ramai juga yang beli

Ada juga peniaga bisnes makanan frozen turut menjual hasil sejuk beku seperti donut, roti goreng, karipap, popia sejuk beku pun mendapat sambutan. Sekarang kan moden, promote dalam Fesbuk dan ada orang berminat boleh hantar saja. Maksudnya, jangkauan pasaran sudah meluas

Selain itu, buat ibu-ibu dan suri rumah yang menjalankan bisnes makanan dari rumah jangan ketinggalan untuk buat secara delivery. Siapkan dirumah dan hantar terus ke pelanggan anda. Untuk bermula, promote bisnes makanan delivery di kawasan setempat anda tinggal. Saya yakin anda juga akan dapat tempahan dari orang sekeliling yang nak mencuba

Tengok contoh dibawah, beliau hanya menjalankan bisnes makanan dari rumah. Beliau jual Spagetti je tapi mampu meraih pulangan lumayan. Urmm, sedap nya Spagetti


PANDUAN MEMULAKAN BISNES MAKANAN DELIVERY [KLIK SINI]


PANDUAN MEMULAKAN BISNES MAKANAN DELIVERY [KLIK SINI]




PANDUAN MEMULAKAN BISNES MAKANAN DELIVERY [KLIK SINI]

Memulakan bisnes makanan dari rumah tidak memerlukan modal besar. Modal diperlukan untuk membeli bahan mentah sahaja. Anda tidak perlu sewa premis , tak perlu apply lesen bagai. Boleh dikatakan jimat kos luar jangka

Tapi bagi saya.. saya rasa lebih selesa untuk berniaga dari rumah sahaja! Ambik order guna whatsapp, masak.. kemudian hantar! Dengan cara ni, anda tak perlu keluarkan kos ribu-ribu untuk sewa kedai atau buka gerai !   

                                     

Saya juga tidak perlu menghadap risiko "cuaca" yang tidak menentu yang seringkali akan menjejaskan jualan! Anda hanya perlu keluarkan kos beli barang untuk masak dan kos penghantaran sahaja!

No comments:

Post a comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan




Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | 2013-2020