Rahsia Bayi Pandai Membaca Seawal Usia 1 Tahun

As Salam,

Mahukan bayi anda cerdik ? Bayi menjadi cerdik apabila mendapat banyak rangsangan daripada ibu bapa & persekitaran. Terdapat pelbagai teknik dan kaedah merangsang bayi bertujuan untuk mengoptimumkan keupayaan dan kebolehan mental bayi . Rangsangan melalui aktiviti bermain, bersenam, komunikasi dan lain-lain lagi. Pelajari bagaimana merangsang bayi agar menjadi pintar dan matang serta mampu menerima pengajaran dengan pantas! Semua kaedah merangsang bayi terdapat dalam ebook Rahsia Bayi Pandai Membaca

Berikut adalah kelebihan / keistimewaan yang terdapat dalam ebook Rahsia Bayi Pandai Membaca yang saya maksudkan:
  1. Satu kaedah mengajar yang mudah yang boleh dilakukan oleh semua orang di rumah
  2. Satu kaedah mengajar yang murah di mana bahan-bahan yang disarankan boleh dibuat sendiri tanpa memerlukan perbelanjaan banyak.
  3. Satu kaedah yang boleh dilakukan oleh ibu bapa atau sesiapa sahaja ahli keluarga yang dapat mengeratkan kasih sayang antara anak dan ahli keluarga.
  4. Jika dipraktikkan dengan betul,anak anda akan dapat  membaca pada usia 1 atau 2 tahun. Dengan cara ini anda tak perlu menghantar anak anda ke kelas Tadikan/Taska untuk memberi pendidikan awal.
  5. Kelebihan anak-anak yang dapat membaca awal , mereka menjadi lebih bijak dan sangat matang berbanding dengan kanak-kanak lain yang sama usia dengannya.
  6. Anak-anak yang cepat membaca lebih pandai mengurus diri mereka dengan melakukan aktiviti membaca tak kira masa.
  7. Anak-anak ini tak banyak ragam atau kerenah yang bukan-bukan kerana masa terisi dengan baik dan juga kerena mereka lebih matang.
  8. Panduan mengajar dan menguji seta prinsip-prinsip yang berkaitan dengannya diberi untuk memudahkan proses pengajaran dan memastikan keberkesanannya
Apa Kandungan Bonus Rahsia Bayi Pandai Membaca yang diberi ?

  • Set Kad Imbasan dalam bentuk power point sangat membantu pengajaran terutama kepada ibu bapa yang tidak punya idea untuk mengajar bayi.Terdapat 5 set berlainan tajuk disediakan yang menarik!
  • Penulis sendiri merakamkan cara mengajar menggunakan kaedah ini supaya ibu bapa dapat melihat sendiri bagaimana pengajaran ini dilakukan. Caranya sangat mudah, tetapi kalau tak lihat sendiri, mungkin pengajaran tidak berkesan!
  • Disediakan juga contoh pembelajaran bayi kecil seawal usia 4 ,5, 6 bulan hingga usia 1 tahun dalam bentuk video iaitu video :
  • Cara mengajar bayi yang belum pandai bercakap -menguji bayi yang belum pandai bercakap membaca! 
  • Menguji bayi kecil yang pandai membaca! Hebat!

Komen Ibu-Ibu yang SUDAH GUNAKAN ebook Rahsia Bayi Pandai Membaca .

" Saya dah habis baca ebook..nice ebook...best sangat ..masa untuk mempraktikkan ilmu yg diberi untuk anak-anak saya..thanks akak..ilmu yg sangat berharga buat saya dan anak-anak..
"bonus pun bagus2..kalo dapat tambah lagi sampel flashcard yg powerpoint lagi bagus kan..
Pn. Siti Sarah
Assalamualaikum, mamahana...
saya adalah pembeli ebook babypandaibaca. Saya telah membaca dengan penuh xcited,terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman dan pembelajaran yg sgt2 berguna ini. tak ternilai dengan harga yg ditawarkan.
Pn Normah
Tapi, bila saya terbaca satu e-book ni,
saya tergerak balik nak guna flash card untuk
anak sulung dan kedua saya. Bila saya ikut betul-betul kaedah Glenn Doman, subhanallah, saya macam tak percaya kurniaan Allah itu menunjukkan hasil yang positif.
Dua hari saja anak saya dah dapat tangkap 10 perkataan.Siap boleh sambung perkataan jadi ayat lagi.
Saya bagi perkataan:
1. adik
2. abi
3. umi
4. susu
5. nasi
6. baca
7. makan
8. minum
9. abang
10. buku
Pn.Ainul
Dapatkan panduan lengkap berdasarkan pengalaman benar penulis mengajar bayi kecilnya membaca sebelum usia 1 tahun. Pengalaman mengajar anaknya membaca didedahkan kepada anda semua supaya anak anda juga boleh membaca ketika usia mereka masih bayi lagi. Ikuti langkah-langkah yang diberikan satu persatu agar anda akan memdapat hasil yang sungguh menakjubkan.

Bayi Pandai Baca Merupakan 'Kelebihan' dan menjadi 'Kebanggaan ' Ibu bapa.


1 comment:

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my