Ebook Menjawab Soalan MUET Dengan Berkesan

Salam, apa khabar? Ada tak kat sini yang kena ambil peperiksaan Malaysian University English Test (MUET) ? Anda sebagai calon mana ekk? hihihi.

Calon yang ingin memohon memasuki institusi pengajian tingggi di Malaysia bagi mengikuti program ijazah pertama diwajibkan mengambil MUET nim. Anda tak tahu cara nak jawab soalan peperiksaan MUET dengan berkesan ?

Jenis Soalan Yang Pelajar Wajar Ikuti
Ada empat kertas, iaitu kertas 1 (Listening), kertas 2 (Speaking), kertas 3 (Reading), dan kertas 4 (Writing). Semua ni kira kita kena ambik tau. Soalan peperiksaan MUET nak kata senang saya pun tak jamin lebih-lebih bab speaking tu. Maklumlah, lidah bukan orang putih agak sukar untuk menyebut. 

Cara Buat Semakan Peperiksaan MUET
Pendaftaran peperiksaan MUET dibuat secara dalam talian (online). Calon boleh melayari Portal MPM http://www.mpm.edu.my atau http://online.mpm.edu.my/ untuk mengetahui cara membuat pendaftaran. Anda semua dah buat ke. Kalau belum pergi semak sekarang ! Nanti terlepas pula angka giliran dan juga tempat peperiksaan yang anda kena daftarkan. Orang kata, kena bersiap lebih awal dari menggelabah dekat-dekat nak exam MUET. 

Tarikh Peperiksaan MUET Jun 2014 & November 2014
Ebook Peperiksaan Muet, Cara Jawab Soalan MUET

Ok, dibawah ini saya akan berikan link untuk para calon muet untuk mendapatkan panduan lengkap rujukan peperiksaan muet untuk membantu lulus didalam peperiksaan. Boleh saya simpulkan disini ianya sebuah panduan lengkap dari A-Z, mempunyai contoh soalan peperiksaan lepas dan ianya ditulis oleh yang berpengalaman didalam ujian peperiksaan muet.

Lengkap bukan? Bukan calang-calang orang tau, ni pemeriksa kertas MUET itu sendiri. Siapa tak grab cepat-cepat rugi saya katakan. Mesti banyak ilmu yang dicurahkan untuk calon-calon yang mengambil MUET kali ini. Tips ini boleh dikatakan tips yang termahal dan tak pernah jual di mana-mana bookstore ..

Jadi ambilah peluang selagi panduan menjawab soalan MUET di buka untuk umum. Jika jualan ditutup anda rugi. Saya pun tak dapat nak tolong juga.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila komen. Sepatah pun ok. Tolong jaga etika komen anda. Komen yang sensitive akan dipadam tanpa NOTIS ^_^

Iklan Tajaan





Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | Tajaan Fiqmall.my