Katakan Tidak Kepada Masalah Perut Buncit. - Tajaan Emorra Be Slym

Petua Mengatasi Masalah Perut Buncit Sangat Mudah...

1. Minum Banyak Air - Jika perut penuh disebabkan oleh penyimpanan air, anda sebenarnya dapat mengurangi masalah tersebut dengan minum air lebih banyak. Hal ini akan mencairkan konsentrasi sodium dalam tubuh sehingga meningkatkan jumlah air yang keluar dari sistem tubuh. Minum lebih banyak air juga menjamin fungsi hempedu efektif untuk mengeluarkan bahan toksin. Jangan mengubah pengambilan air saat diet kerana banyak bahan yang sulit dicerna dan dapat menyebabkan perut menggelembung.

2. Makan Perlahan-lahan - Jangan makan gelojoh kerana ketika anda menelan terlalu cepat, udara tertahan dalam usus dan membentuk gas yang dapat mengakibatkan penggelembungan perut. Duduk ketika makan dan kunyah makan secara perlahan-lahan. Makanan yang tidak terkunyah menjadi bahagian-bahagian kecil tidak dapat dicerna dengan sempurna yang kemudian menghasilkan banyak gas yang menimbulkan penggelembungan.

3. Mengurang Pengambilan Garam - Terlalu banyak garam dalam diet menambah ektra sodium terhadap cairan tubuh yang memperlambat mekanisme sehingga mendorong air keluar dari sel. Akibatnya perut terasa penuh dan menggelembung.

4. Pengambilan Serat - Serat adalah elemen penting dalam diet, tetapi untuk mengimbangi penyimpanan air yang menyebabkan penggelembungan, makanlah serat dalam buah-buahan seperti epal dan pear yang memiliki banyak kandungan air.


5. Awasi Ubat-Ubatan - Perut yang mengembang adalah efek sampingan dari pengambilan ubat.Aspirin kadang-kadang menyebabkan masalah perut yang mengakibatkan sembelit dan penggelembungan, termasuk pil kontrasepsi.

6. Hindari Sembelit - Sembelit didefinisikan sebagai memiliki lebih sedikit dari tiga kali buang air besar dalam seminggu atau jika terlibat ketegangan. Akibatnya perut terasa bertambah besar. Untuk merangsang isi perut, tingkatkan pengambilan serat dari buah-buahan dan sayuran, amalkan secara berterusan untuk menghindari fermentasi dan pengeluaran gas yang berlebihan.

7. Bersenam - Olahraga atau bersenam akan membantu menggerakkan cairan dalam perut yang dapat menyebabkan perut besar dengan mendorongnya keluar dari jaringan dan masuk aliran darah dimana akan dikeluarkan sebagai peluh atau dibawa ke hempedu untuk dikeluarkan sebagai air kencing..

p/s: Kalau korang nak turunkan berat badan boleh cuba Emorra Be Slym. Memang luar biasa tau..Ni produk berperisa coklat. Keluaran Usahawan Bumiputera lagi Emorra nie. Untuk tempahan mohon emel ke fiqmall.my@gmail.com atau layari www.fiqmall.my . Harga yang ditawarkan RM150(SM) RM160(SS) untuk 700gm bertahan selama 30hari.


p/s : Emorra Be Slym berwajah baru dan pembungkusan baru. Formulasi dipertingkatkan.

“Sesuatu yang PASTI DINANTI- NANTI ???” DAH MULA KECOH, SANA SINI. Jom BACA SAMPAI HABIS.

EMORRA BE SLYMM.....
  • Menurunkan berat badan dengan sangat berkesan
  • Membakar lemak secara aktif bagaikan kita bersenam.
  • Testimoni turun 10 kg dalam sebulan.
  • Testimoni turun 3 kg dalam 5 hari
  • Inci betul kurang

psssttt...Fida Ibrahim pun minum untuk kekal langsing seharian bekerja.

AWAS!!!! JANGAN CUBA COKLAT OREN INI JIKA ANDA TIDAK TERDESAK NAK KURUS...

Tajaan Emorra Be Slym Rahsia Kurus Menawan..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila jaga etika komen anda. Please do not SPAM here!

Iklan Tajaan
Copyright© All Rights Reserved. Inspired by Shafiq Raduan | 2013-2022